Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamina

początek 5 miesiąca ciąży-można farbowac włosy

Polecane posty

Gość mamina

co wy o tym sądzicie???

Gość hjugjk
ja farbowałam od poczatku

Gość boze moj drogi
ja farbowalam i na poczatku ciazy w 9 tyg i w 5/6 miesiacu i nic sie nie stalo

Gość djhwdvcjh
JA TEZ FARBOWALAM I NIC SIE NIE STALO, TO SA TAKIE PRZESADY, JAK NP. TAKI ZE DZIECKU NIE MOZNA ZAGLADAC ZA GLOWKA BO BEDZIE MIALO ZEZA... sorry za caps lock

Gość mamina
ale ten zapach jest okropny..intensywny, a jest ktos komu zaszkodzilo?

Gość granatowakroowa
Ludzie powiedzcie mi skąd takie głupie zabobony? mamy XXI wiek! i takie jakieś zacofanie? co ma farbowanie włosów do ciąży? Że się dziecko niby rude urodzi? eh... Farbujcie nic się nie stanie. Ja jestem w 5mc i farbowałam już z 6-7 razy

Gość granatowakroowa
nie wszystkie farby tak śmierdzą. Kup z garniera bez amoniaku nie śmierdzi. Ja farbuję Safira i nie śmierdzi też

Gość mamina
dzięki dziewczyny:) tu nie chodzi o zabobony, zapachy mi jeszcze przeszkadzaja, tylko właśnie o ten smrod który wącham aby nie szkodził maleństwu

Gość mamina
granatowa, a TY TEZ W 5 MC.jak samopoczucie???czujesz juz ruchy dziecka??

Gość granatowakroowa
ja się czuję bardzo dobrze:) gdyby nie to,że brzuch rośnie to bym nie wiedziała,że w ciązy jestem:P a ruchy czuję w końcu! od soboty, coraz mocniejsze:) a TY?

Gość mamina
a u mnie brzuszka prawie wogole nie widac, tez bardzo dobrze sie czuje, ale ruchow dziecka jeszcze nie czuje., kiedy Ty dokladnie mialas??

Gość granatowakroowa
ja według swojego lekarza i terminu ostatniej @ jestem w 17tc i 6 dc czyli 18 tc, od jutra 19tc a wedlug lekarza z badan prenatalnych 18 tc 3dc czyli 19tc:) ruchy czuję takie konkretniejsze od soboty, wcześniej mnie czasem coś pukało, jakby mnie ktoś dotykał tak delikatnie opuszką palca od środka:) a jestem raczej grubiutka:)

nie można farbowac włosów w ciąży, nie można też się malowac ani chodzic na wysokich obcasach kobieta w ciąży powinna siedziec w oddzielonym pokoju i czekac na dziecko, a nie myślec o tym, żeby ładnie wyglądac :o przypominam, że mamy XXI wiek, ciąża nie oznacza 9-cio miesięcznych odrostów a farbowanie włosów nie koniecznie wiąże się z zatruciem amoniakiem

Gość mamina
mi sie dopiero zaczyna 17tc. i od kilku dni czujewlasnie take pukanie od srodka jak opisujesz, ale to jeszcze chyba nie sa ruchy dzidzi, nie moge sie doczekac,obym tylko nie przegapila.

Gość granatowakroowa
nie martw się tego się nie da przegapić:) ja nawet jak jestem zabiegana, to czuję jak mały szaleje:) dużo słyszałam,że na początu dziecko się mało rusza, jeden dzień raz, potem kilka dni przerwy, a mój się wierci kilka razy dziennie:) teraz też:)