Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bialamasajka

Naturalne metody planowania rodziny (NPR)

Polecane posty

Gość Ciekawskkaaa
Odezwij się jak się sprawuje, jestem bardzo ciekawa :) Bo sama się zastanawiałam nad kupnem, ale nie wiem, który wybrać, zastanawiam się właśnie między lc a cyclotestem

Gość bialamasajka
właśnie go dostałam, kurczę nawet fajnie to wygląda :) teraz tylko czekać na @ i zacząć pomiary :) już nie mogę się doczekać.

Gość problem z logowaniem
Daj znać koniecznie :) Ja stosuję metodę FAM czyli połączenie npr i antykoncepcji. Nie jestem religijna, robię to dla siebie. Uważam, ze takie połaczenie jest znacznie lepsze niż hormony. (używam Afrodyty do określenia dni płodnych i gumek unimil skyn)

Gość matematyczka 500
Hmm jakbym juz miała zaryzykować przygodę z npr to zdecydowałabym się właśnie na to FAM. Sama sobie nie ufam jeśli chodzi o pomiary temperatury. Zawsze mogę coś przeoczyć a taka afrodyta wątpie żeby podawała coś źle

Gość bialamasajka
Ok długo nie musiałam czekać :) właśnie dostałam okres i rozpoczęłam pomiary :) Jak coś to dam jeszcze znać...aha chyba warto w końcu założyć konto :)

Również mam ten komputer o którym mówisz masajko. Swoją drogą ciekawy nick (bardzo podobał mi się film). Też używam go krótko. Mam jednak nadzieję, że uda mi się zajść w ciążę jak najszybciej

Gość bialamasajka
Właśnie dlatego mam taki nick :) właśnie z filmu :) Nie ma tutaj więcej kobietek stosujących npr? Czekam na rozwinięcie dyskusji :)

ja stosuję objawowo-termiczną, choć bardziej termiczną, bo u mnie objawy śluzowe są takie sobie. Jak dotąd wszystko dobrze. Przez pełny rok stosowaliśmy tę metodę by zapobiec poczęciu dziecka i było oki. W 1 cyklu w którym zdecydowaliśmy sie na potomka - pełen sukces:) Czyli działa:)

Gość kasiunia9876
Cyclotest pokazał mi dni płodne :) Po śluzie też to stwierdzam :) Ach czas rozpocząć staranka :)

Gość bialamasajka
Kasiunia i jak tam? Dobrze wam poszło? ;p Mam nadzieję, że doczekasz się potomka :)

Gość kasiunia9876
No mam nadzieję, że dobrze :) Zobaczymy teraz tylko czekać czy @ się zjawi czy nie. Mam nadzieję, że nie :)

Gość taka sobie malutka
Hej dziewczyny. Mam takie pytanie. Zaczęłam sobie właśnie mierzyć temperaturę sama, ale boję się polegać tylko na własnych interpretacjach. Jest jakaś metoda jak mogę to potwierdzić?

Gość kasiunia9876
Wcześniej było pisane o mikroskopie owulacyjnym. Przypuszczam, że spokojnie się sprawdzi w Twoim przypadku. Wpisz sobie w google np. tester afrodyta.

Gość taka sobie malutka
Ok dzięki za odpowiedź :) Właśnie ją zamówiłam, mam nadzieję, że się sprawdzi.

Gość kasiunia9876
Oho przyszedł czas @ teraz tylko odliczać dni do zrobienia testu :) Mam nadzieję, że urządzenie pomogło :D

Gość agiew
Dziewczyny po jakim okresie używania takiego cyclotestu można się kochać bez zabezpieczenia w dni niepłodne i na pewno się nie zajdzie?

Gość bialamasajka
Praktycznie od pierwszego dnia użytkowania, bo pokazuje Ci dużo dni płodnych. Z czasem jak się będzie uczył Twoich cykli, dni płodne będą pokazywane w mnieszej ilości.

Gość agiew
Dzięki za odpowiedź. Weszłam tu jeszcze raz by się pochwalić, że kupiłam :D

Gość kasiunia9876
Tak weszłam, bo mi się przypomniało :) Zaszłam w Ciążę :) !!!!!!! w końcu :) Tak więc cyclotest się spisał na medal!

Gość bialamasajka
no to kasinia gratulację ! widzę, że cyclotest zdał egzamin, pod względem zajścia w ciążę :)

Gość merrimarilla
hhaha

Gość Nie nabierzcie się

Stosowałam NPR - mam w wyniku jej stosowania córeczkę, a teraz w wieku 40 lat znów jestem w nieplanowanej ciąży, wg NPR niemożliwej. Mam już dwoje dzieci 9 i 7 lat, moje ciąże i porody nie były łatwe, miałam później koszmary i cały czas po drugiej pocieszałam się, że to ostatni raz. Chcąc żyć w zgodzie z sumieniem stosowałam NPR i nie polecam, to bajki. Natura zrobi co zechce, przebije się. Jakby księża urodzili po dziecku i powstawali w nocy przez 2 lata to inaczej by śpiewali. Łatwo komuś mówić i szarpać sumienie.  

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Nie nabierzcie się napisał:

Stosowałam NPR - mam w wyniku jej stosowania córeczkę, a teraz w wieku 40 lat znów jestem w nieplanowanej ciąży, wg NPR niemożliwej. Mam już dwoje dzieci 9 i 7 lat, moje ciąże i porody nie były łatwe, miałam później koszmary i cały czas po drugiej pocieszałam się, że to ostatni raz. Chcąc żyć w zgodzie z sumieniem stosowałam NPR i nie polecam, to bajki. Natura zrobi co zechce, przebije się. Jakby księża urodzili po dziecku i powstawali w nocy przez 2 lata to inaczej by śpiewali. Łatwo komuś mówić i szarpać sumienie.   

nie ma co zawierzac ciemnocie!