Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilusia2

dziwne terminy okresu

Polecane posty

Gość emilusia2

Witam! Mam mały problem i nie wiem czy coś jest nie tak. Wizytę u ginekologa mam dopiero za dwa miesiące. W czerwcu okres miałam co dwa tygodnie po mniej więcej 11 dni. Potem 7 lipca do 15 , co jeszcze ujdzie natomiast teraz miałam od 30 lipca (sobota rano) do niedzieli wieczorem i na tym koniec. Nie podoba mi się to, mam powody do zmartwień? Zawsze miałam regularny cykl. Pozdrawiam

skoro dotychczas cykle były regularne, a teraz masz takie zawirowania to zdecydowanie coś jest nie tak, ale nie jestem w stanie nic Ci konkretnie powiedzieć niestety bo to może być wiele rzeczy, wszelkiego typu nieprawidłowości hormonalne, albo torbiel... musisz poczekać na wizyte u lekarza niestety

Gość emilusia2
Oj, to nie dobrze. I dwa miesiące czekania na wizyte ;/ A ten torbiel.. słyszałam nieraz o tym, ale byłby ktoś w stanie mi coś więcej o tym powiedzieć?

torbiel może wytworzyć się na jajniku, no to jest taka torebka/kulka przytwierdzona do jajnika, może być łagodna lub patologiczna często objawami są właśnie zaburzenia cyklu miesiączkowego i dziwne krwawienia w środku cyklu, a także ból, leczy się to operacyjnie lub terapią hormonalną (jesli torbiel jest łagodna to może się jakby wchłonąć) ogólnie jest to bardzo częste i wykryte wcześnie nie stanowi wielkiego zagrożenia o ile nie ma to związku z chorowaniem na endometrozę

Gość emilusia2
No cóż.. nigdy nie odczuwałam bóli miesiączkowych a od czerwca stały się nieznośne. Chyba zadzwonię do innego lekarza, może trafi mi się jakaś wizyta wczesniej, bo trochę się nastraszyłam już :)

Poszukaj dobrze, w wielu przychodniach jest tak, że przychodzisz rano, wyjmujesz numerek i tego samego dnia masz wizytę. :)

Gość emilusia2
Mieszkam w małej mieścince więc kolejki są długie niestety :)

Ja zamiast do Warszawy chodze do jednego specjalisty do Sulejówka, bo są krótsze terminy, więc nie zawsze tak jest. ;) Może poszukaj gdzieś w okolicznej miejscowości. Tutaj możesz orientacyjnie sprawdzić gdzie jest jaki termin oczekiwania na wizytę, nie zawsze się to sprawdza w 100%, ale orientacyjnie można się dowiedzieć. ;) http://kolejki.nfz.gov.pl/koc/kolejkiSzukaj.do Jakbyś miała problem z wyszukaniem to daj znać.