Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opomocbłagamusilnie

Pomoc w kwestii studiów

Polecane posty

Gość Opomocbłagamusilnie

Witam. Jako że wraz z końcem września rozpoczyna się moja nauka na politechnice, mam pytanie do tych, którzy studiują na kierunkach przewiązujących dużą wagę do matematyki - co ja mam powtórzyć? A może zapoznać się z nowym zagadnieniem. Bo, o ile wiem, już na samym początku dobrze orientować się z problemem całek, czy różniczkowaniem, czego nie przerabiałem w liceum, ze względu na genialną strukturę edukacji w Polsce.

Gość Opomocbłagamusilnie
*przywiązujących Przepraszam....

Gość Opomocbłagamusilnie
Ale to tylko całki, czy może coś więcej. Chce opanować wszystkie absolutne podstawy.

Gość Witamiżegnamzarazem
Podbijam. Proszę o tę pomoc. :>

Gość a co!
nie wiem, niestety jestem humanistką:/

Gość Witamiżegnamzarazem
Podbijam. Proszę o pomoc.

Powtórka nie jest konieczna :) Nauka od podstaw. Najpierw omawia sie granice oraz szeregi, potem pochodne i całki. Liczby zespolone oraz macierze. Elementy teorii mnogości oraz matematyki dyskretnej (grafy).

Gość Witamiżegnamzarazem
Matematyka dyskretna... no na prawdę. :) Nie mniej, dziękuję.

Gość c6h6
na pierwszym semestrze bedzie pewnie standardowo: -ciągi, granica ciągu -pochodne -badanie funkcji byc moze beda tez macierze i troche logiki całki i równania różniczkowe sa zwykle na drugim🖐️

jeżeli faktycznie chcesz coś powtórzyć, to radzę ciągi i granice, u mnie na studiach to był pierwszy odsiew, aczkolwiek cudów nie wymagano :)

Gość Witamiżegnamzarazem
A czy jesteście w stanie polecić jakąś lekturę, pomocną przy tego typu zgłębianiu podstaw(takie sprawy właśnie, jak ciągi i granice ciągu)?

chyba ci na studiach powiedza czego bedziecie sie uczyc i na biezaoco bedziesz powtarzac.. znowu bez przesadyzeby sie w wakacje uczyc

I możesz zagłębić się w badanie przebiegu funkcji, możliwe że i rachunek p-stwa i statystykę.

Gość Witamiżegnamzarazem vel błagam
Wielkie dzięki, takiej pomocy mi było trzeba! :) Na liście dobrych uczynkó możesz dopisać sobie plusik, bo faktycznie mi pomogłeś. Wiem, że nie należy przesadzać. I wcale nie cieszę się na żadne powtórki. Nie mniej, nie chcę być niemile zaskoczony. Wolę się już nauczyć na zapas, i z tego nie skorzystać, a niżeli nie nauczyć się, i dostać przez to w dupę.