Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SeoriusSam!!!

Zakłopotany w sprawie pracy. Co dalej robić? Proszę o opinie. TYLKO POWAŻNIE

Polecane posty

Gość SeoriusSam!!!

Cześć. Proszę Was o opinie kochani kafeterianie. Problem pewnie dla wielu okaże się błahy i śmieszny, że ktoś tak może wybrzydzać, no ale chciałem poznać opinię osób dla mnie anonimowych. Otóż mam 23, no już prawie 24 :D. Jakieś 3 trzy lata temu założyłem swoją firmę wysyłkową. Działalność jest jednoosobowa i do dziś sobie prosperuje dając mi miesięczny uśrednione zyski 3.tys. zł miesięcznie. Wiadomo są okresy gdzie mam dwa razy więcej, ale zdarza się, że sprzedaż zwalnia i mam dwa razy mniej. Jednak i tak daję rade i w sumie jestem zadowolony. W lipcu skończyłem studia na UW - dziennikarstwo. Po obronie - Jakoś tak się zdarzyło, że ktoś mnie powiadomił o konferencji TVP u mnie na wydziale. Udałem się tam. Okazało się, że osoby z telewizji zorganizowały konkurs na napisanie reportażu sportowego. Najlepsi mieli być zaproszeni do redakcji sportowej na staż. Po 4 tygodniach odezwali się do mnie z publicznej i zaprosili do współpracy. Poszedłem tam. Stażuję już jakieś dwa tygodnie. Przeprowadziłem mały wywiad środowiskowy i zorientowałem się, że pieniędzy tam wielkich nie zarobię, nawet gdy mnie zatrudnią, na początku otrzymam max 1,5 tys.zł. W czasie uczęszczania na staż okazało się, również, że owe terminowanie w TVP SPORT bardzo koliduje mi w prowadzeniu firmy. Praca w TVP jest bardzo czasochłonna, czasem siedzę tam nawet 11 godzin. Z jednej strony prestiż tam pracować i się zahaczyć na dłużej, z drugiej jednak - mała szansa na duże zarobki i pewność, że ciągłe będę siedział w redakcji. Nie wiem co mam zrobić? Czy już zrezygnować, czy może czekać? Chciałbym bardzo rozwijać firmę, a widzę, że trochę to koliduje wszystko teraz. Proszę o opinię, bo nie bardzo wiem co zrobić?

Gość SeoriusSam!!!
????

Gość zarudnić kogoś do prowadzenia
firmy choćby na pół etatu

Gość kasztyk33
Skończ studia żeby miec papierek - to zawsze sie przyda. Nie porzucaj swojej firmy bo zarabiasz na niej naprawde dobre pieniądze ! praca dziennikarza nie jest pewna, pozatym skoro sam sobie jestes szefem i mozesz z teo wyżyc to czego chcieć więcej?

Gość SeoriusSam!!!
Studia skończone. Dziennikarstwo na UW. W Lipcu była obrona bardzo pomyślna - papier jest.

Gość ktos ci dobrze doradzil
wez jakiegos studenta wprowadz go w tajniki swoje pracy i jak bedziesz musial pracowac w tv niech on za ciebie rozwozi paczki, pewnie bedzie ci ciezko pogodzic dwie prace, ale w przyszlosci jak sie zalapiesz do tv to moze bedziesz wychodzil na tym lepiej jak na swojej firmie

Gość SeoriusSam!!!
Boję się właśnie, że coś stracę...

Gość ktos ci dobrze doradzil
no ale sam piszesz ze nie dasz rady ciągnąć firmy będąc w tv, a tak jak weźmiesz kogoś na boku do pomocy może być kumpel brat dziewczyna, to w razie jak się nie uda kariera dziennikarska będziesz miał gdzie wrócić, poza tym lepiej jest wykonywać pracę zgodną z wykształceniem, taka praca daje więcej satysfakcji

Gość SeoriusSam!!!
Z tym, że muszę powiedzieć, iż moje studia kochałem, ale praca dziennikarska nie daje mi, aż takiej mega satysfakcji, choć jest nawet ok.

Gość mały odkrywca
A co chcesz robić w przyszłości? Jeśli zostać dziennikarzem to chyba zdajesz sobie sprawę że nie będziesz miał z tej pracy kokosów-przynajmniej na początku. Jeśli jednak wolisz sam sobie byc sterem i okretem to zajmij sie swoja firma.

Gość SeoriusSam!!!
Zawsze było moim marzeniem prowadzić firmę. Myślę od dłuższego czasu również nad wdrożeniem dwóch innych projektów, o których zawsze marzyłem. Po prostu boję, że już na dziennikarstwo czasu mi nie starczy.

Gość marucha po 30
masz głowę do interesów więc rozwijaj firmę

Gość mały odkrywca
to już sam musisz wybrać co dla Ciebie w tej chwili jest ważniejsze. Zawsze możesz zaistnieć na innej płaszczyźnie jako dziennikarz. Niekoniecznie w sporcie-no chyba że tylko to cię interesuje to bida;)

Gość SeoriusSam!!!
Sport kocham, ale inne dziedziny życia również mnie zawsze interesowały.

Gość SeoriusSam!!!
Jakąś decyzję będą musiał podjąć.

Gość parowaty
Tylko własna działalność da Ci 100% satysfakcji!!!!!!!!

Gość A może jesteś już
rozpieszczony przez życie?

A, Ja myślę, że Ty po prostu szukasz poklasku "jaki to ty nie rumak?" Dylematu nie miałbyś, gdybyś naprawdę zarabiał 3.000 PLN. Jednakże skoro nie skończyłeś żadnych studiów, a jedynie studium policealne to, problem masz. Ale nie masz żadnych szans by pozostać w TV dłużej aniżeli okres stażu. Dlaczego? A dlatego, że piszesz o tym tutaj. W śmietniku zmyślonych obyczajów, wzajemnych ciężkoznoszeń i naiwności pod tytułem "Moje życie jest lepsze, wieśniaki!" Moim zdaniem powinieneś pozostać przy aktualnej pracy. Chodzenie za śmieciarką to, nie wstyd. To, godny zarobek.

Gość SeoriusSam!!!
Jesteś chorym człowiekiem, ani jedna z Twoich tez nie jest prawdą. Pytam i tyle. Może ktoś mi może doradzić. Ponadto, żadna praca nie gardzi.