Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opetana albo mama albo córcia

Moje dziecko przechodzi samą siebie

Polecane posty

Gość co?????,.??
"Tylko że teraz jak widzę jaki z tego dziecka anioł to naprawdę uważam że oni świetnie zrobili z tym pokojem" To ze teraz aniołek to nie znaczy ze dziecko nie ma tych urazów jak wymienilas , myslisz ze tamci by sie wam przyznali ze aktualnie dziecko mimo ze juz grzeczne to jednak przez te zamykanie w klatce ciemnnej METR NA METR(!!!!)nabawilo sie klaustrofobi i innych lęków? nie wiesz tego bo ci sie nie przyznali, lub przemilczeli takim ludzieom to odbieram dzieci powinni, dlaczego nikomu tego nie zglosilas jak byłas przeciwko? wiedziala ze dziecko krzywda moze sie stac , jakis uraz psychiczny a nie zrobilas NIIC, kopletnie nic , jestes nast osobom, która kompletnie nie reaguje na takie karygodne zachowania rodzicow wobec dzieci, mimo ze bylas stanowczo przeciw

Gość opetana albo mama albo córcia
Spokojnie, bez emocji, napisalam ze napewno nie bede wiezić dziecka w bunkrze 1x1 jak ktoś polecił(to przeciez wyprostowac sie nie da,tylko skuilonym trzeba siedziec prze tyle czasu) Znam swoją córke i nie dosc że to by tylko poogrszyło sprawe, wiem jakby reagowala na zamkniety pokoik na noc i ciemnosc , nie byla by grzeczniejsza a jeszcze jakis fobie bym jej zafundowała, w tym wypadku to ja dziecko bym musiala w tej klitce ciemnej przez caly dzien trzymac, ona by wyszła z tego bunkra ciemnego i za 5 min na nowo bym musiala ja tam wpychac, to by kompletnie mojej zniszczylo psyche i nie bede tak robic wiec juz nawet nie komentujcie tego pomysłu jakis rodzicow do dziecka znajomej co opisala taki przypadek.Szzczerze to brak slow, i karalne jak najbardziej.Nigdy sie nad dzieckiem nie znęcałam i nie zamierzam,wiec pomysl odpada

Gość to ddziecko trzymane w tej
klatce na bank bedzie zaburzone predzej czy pozniej cos wyjdzie jakas skazana jego psychice. niech sie nie zdziwia jak im dxiecko na starosc zaplaci pieknym za nadobne

Gość przeczytajcie to!!!!
O zgroozo, napewno nie zamykaj w ciasnym małym ciemnym pomieszczeniu(jeszce moze rój pszczól tam wpuscic co?) udaj sie z dzieckiem do psychologa , niech ją przebada czy to nadpobudliwosc czy adhd

Gość rrrddrddr
poprzytuja ją,ponois na rączkach, pokaz tą matczyną cieplosc, milosc, delikatnosc a nie wieczne nerwyy

Gość moze wy nie jestecie bez winy
a moze wy ja bijecie, wiecznie drzecie sie na nia i dlatego tak oderagowuje emocje???

Gość bsgsghds
to jest jej taka faza buntu, przejdzie jej

Gość a mi się wydaje
Kurde co tak na mnie naskoczyliście :D Ja tam (teraz) widzę same pozytywy. I ktoś się spytał skąd ja taka pewna że to dziecko nie ma lęków. A stąd że może i napisałam "dziecko anioł" bo to dla mnie nadal dziecko ale ta dziewczyna ma już ponad 20lat. I jakiś czas temu widziałam się z nią przypadkiem i akurat o tej sprawie rozmawiałyśmy (tak mimochodem). Sama przyznała że jak widzi te dzieciaki z "adhd" to ma niektórym ochotę z własnej kieszeni zbudować takie pomieszczenia. Autorko- na twoim miejscu zastanowiłabym się nad relacjami dziecka z innymi członkami rodziny. Może właśnie przez to że jest "ostatnia" to mniej uwagi jej poświęcaliście i dlatego teraz zachowuje się tak okropnie? Albo po prostu jest takim małym diabłem i musisz się już psychicznie nastawić co to będzie jak wkroczy w wiek "nastoletniego buntu". Powodzenia w każdym razie!

Gość masdsssaa
ja tez znam panią ktora ma 4 synow - njastarszy konczy studia a przedostatni jest w gimnazjum. 3 wzoroowych uczniow, grzeczni, ulozeni, normalni chlopcy. nie jakies zahukane ciotki ale normalni kandydaci na naprawde fajnych facetów. rodzice w porządku, rozsądni , normalni sympatyczni ludzie. ale maja dzieciaka najmlodszego synusia - jest w podstawowce w 4 kl. TRAGEDIA! dzieciak jest postrachem calej szkoly, nauczyciele ciagle tylko wzywaja rodzicow, a maly ma wszytsko w D. matka placze, mowi ze juz nie ma sily, widac po niej ze jest wykonczona, ojciec tam sie nie poddaje ale tez nie ma dobrego zdania o swoim synku. a dziecko od malego takie bylo, jeszcze nie umial chodzic a juz dawal im sie tak we znaki ze nawet na rekach nie dalo sie go utrzymac. ja nie wiem ale cos w tym wszytskim wyglada mi moze na jakies zaburzenie, tak mi sie przypomnial ten chlopczyk jak przeczytalam twoj topik. nie jestes sama, widocznie wielu rodzicow boryka sie z tym ze myslalo ze potrafia dobrze wychowac dzieci a najmlodsze okazuje sie karą za grzechy.. ja nie wiem co bym zrbila z takim dzieckiem.. ale chyba pierwsze co to wizyta u psychiatry abo psychologa..

Gość ttytytt
ooommmeennnn

Gość ojciec tadziu rydzyk
zaprawdę powiadam wam to dziecko jest opętane przez szatana.

nie wolno stosowac kar cielesnych kościół zabrania i nie tylko kościół ja też

szatanie odejdź od tego dziecka nakazuję ci odejdź!

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Słuchajcie to dziecko jest CHYBA naprawdę opętane. Wyobraźcie sobie wczoraj czytałam ten wątek i tak nawet myślałam na taki własnie temat. Poszłam jednak spać bo byłam zmęczona, ale widzicie już nie śpię. W nocy się jeszcze zbudziłam, a teraz nad ranem śnił mi się sen o ANALIZIE MICHAEL. Bo ta matka to chyba katechetka jest. Wiecie co - ja chyba przestanę chodzić do kościoła. Ja mam już klechów dosyć. Do KK. Jedyne co mi zostaje to sekty. Mam już dosyć katechetek, dzieci katechetek. Naprawdę to już jest powyżej wszystkiego i tyle. No może tam pójdę, ale płacić na te budy to przesada. A powiedzieć wam co mi się śniło? Jednej rzeczy nie pamiętam - tam była jakaś zabawka, ale śniło mi się, ze jeśli dziewczynka nie była Analizą to coś jakby i miała zabawkę, a póżniej zleciała z łózka i miała wiecie jakby drzwi i na tych drzwiach, które wyglądały jakby PALETA Z MAGAZYNU wiecie jeżdziła dokoła pokoju i to się działo u mnie w domu i wszyscy płakali, że się nie wyśpią przy tej wariatce. Ale diabła nie było - jednak na przykład potrafiła nogę tak jakoś zgiąć, że to jest coś strasznego, a za chwilę tylko białka miała zamiast oczu. I w zasadzie pomóc takiej osobie? Jak? Jaka to jest siła fizyczna - trzeba uważać , zeby w ryja nie zarobić od niej. Ja się cofnęłam w tym śnie wiecie i tyle. A w życiu zostaje egzorcysta choć no małe dziecko, ale powinien być egzorcysta. Czy to dziecko jest tej matki? Takie pytanie. Ja nie jestem egzorcystką. Niech idą sobie wszyscy do księży. Ja chyba miałam po tym porwaniu przez diabła być POBŁOGOSŁAWIONA przez jakiegoś księdza, żeby mi się to nie stało więcej, żebym się nie bała. Ja tego nie rozumiałam i tyle. I póżniej cały czas nie umiałam spać, teraz sny jakieś. Myszka zabawka chyba była tam w łózku Analizy - na Indian na takie rzeczy. Wiecie - bo tu chodzi NA PEWNO, że Śmieszka KTÓRA NIGDY NIE BYŁA NA AMAZON. DE, Ilona , która nie wiadomo po co tam jeżdzi wiecie - one wszystkie na mnie, że idą do brygidek bo tylko to co one robią ma sens a reszta nie. I ten amazon. de nic im nie umie zrobić, tej grupy nie powinno być tam, ta grupa jes t przez Patryka na SZEFA, a tez na całą górę wiecie i powiem - weźcie takie osoby wyrzućcie - dzieci za granicą to już lecą brygidkami w pracy fizycznej. PRZEZE MNIE się dowiem od kościoła katolickiego i mają mnie w dupie SŁUSZNIE ICH ZDANIEM, ale wiecie jaka jest prawda - oni mnie mają w dupie , żeby sie nie wydało , ze BEZROBOTNA córka przeora Jasnej Góry przed wyjazdem do Anglii, gdzie zrobiłą NAPRAWDĘ WIELKĄ KARIERĘ zabiła brata. Przeze mnie się dowiem. No ale słuchajcie - ja nikogo nie zabiłam - może najbardziej tę Janinę IDEAŁ CZŁOWIEKA - JAN PAWEŁ 2 to był DOSŁOWNIE. No wiecie co... ja sie czuję urażona. Żadnych klechów więcej. Wiecie co - ja miałam rodowód, ale taki rodowód. Ja teraz OD WCZORAJ bo to tak czułam mam już NOWY rzymski rodowód - wschodni. Ja jestem Chinka - ja was wszystkich chromolę. W nagrodę Analiza mi się śniła co z myszami spała. No ale inaczej sie nie da bo oszaleję, a muszę mieć Grecję - przykro mi. A tak mam Chiny, Grecję, Egipt mam - a co mam z Polski? Musiałabym ZNOWU stać w Holandii o rolnictwo - DLA MOJEJ RODZINY - nie ma to sensu bo bracia traca morze - no to jestem Chinka i stoję o ochronę przyrody W CHINACH. Zobaczcie - czy ja potrzebuję KK. Nie. Ale w Polsce tacy ludzie są , ze się nie da. Bo czemu chcę wyjechać. Bo się męczę, a jestem biologiem, przyrodniczką i NIGDY, NIGDY nie miałam szansy wiecie zainteresowań swoich rozwijać i tyle. No i tyle wam napiszę. Bo co więcej? W sobotę oglądałam film - chyba brytyjski - BBC wiecie PODRÓŻ PRZEZ CZAS o USA. I np. wszyscy mi będą udawadniać, że chcę wyjechać do USA i osmolić rodzinę, ale jak mi to udowodnią? USA to WULKAN jest. Bo taka jest prawda. To w każdej chwili może wybuchnąć i lawa i straty w ludziach. Tam jest kilka wulkanów, ale ogólnie MEGA WULKAN i tyle. To po co mam tam jechać? Nie jedzie się gdzieś będąc przyrodnikiem i wiedząc takie rzeczy bo to nieszczęście. Ale paszport będę się starała wyrobić bo to tam sie przyda, a zawwsze mogę iść w książki. Przyrodniczka i tak nigdy nie będę bo nie mam tytułu - profesor mi go pozawiścił. Nie sądziłam że aż tak genialna byłam no ale... ja nie mogę już mieć pracy w przyrodzie bez tytułu - ta Ilona to WARIATKA jest. Po co jej te ksiażki? Ona nic nie widzi tylko katechetkę matkę swoją. I siostrę. A ja wam pisałam, że każda kogoś zabiła. Obecnie 2 Anie Szirlej na mnie i tyle. Ale i tak mi nie dadzą rady. I wiecie - bo ja sie tam żle zachowywałam. Bo ja nie piję to nie mam pijackiej normy. Mam inną normę pijacką. Możebym i piła, ale z opinią pijaczki jak pić miałam? I tyle. I wiecie - ja was smolę - macie księży - idźcie se do egzrocysty. Ta autorka tego postu to na pewno katechetka, kościół w tyłku, dziecko opętane - mały DAMIAN to jest i tyle, ale na mnie zwali na pewno , że to moja wina. Moja wina to Lord Jim choć też miał być mądrzejszy i tyle :(

Nie dajcie sie wiecie autorce tego wątku bo ta Analiza dziś była STRASZNA co mi sie śniła - potwór bezlitosny, co oni z nią przeszli. Jeszcze uważaj, żeby cię nie zabiła bo taka prawda i tyle. Teraz siła opętanych może doprowadzić i do MORDERSTWA księdza i tyle. I wiecie ci na zachodzie lecą opętaniem w USA, że księdza zabiło. Wiecie - oni po SAMOBÓJSTWIE szefa ta polska grupa miała odejść z tego amazon. de - zobaczcie jak oni piją i tyle. Jakie szanse ma z nimi normalny. Ale są tani i mogą być. Tylko wiecie - stała praca z tym pijaństwem? Najwyzej kontrakt i tyle. TAM KAŻDY KOGOŚ ZABIŁ - w Polsce nielepiej, ale przynajmniej wiecie wyspać się da , a tam? Ciągle łażą ci po pokoju, takie rzeczy. Nic się nie da. Taka prawda :( Jak w Polsce tak i tam - nic sie nie da :(

I wiecie KK będzie ich popierał bo będą dawać im na budy. To jest dalszy ciąg mojego procesu. A patrzcie Lepper umarł i zaraz przyszła do mnie Amaliza Holenderka. Ona mogła być tą Holenderką bo ja jestem Chinką obecnie -od zwierząt i ochrony przyrody. W CHINACH. Ale jak ta Analiza była tą Holenderką? Zresztą czy tam chodziło tak naprawdę o to, że była Holenderką? Ona po prostu i PRZEDE WSZYSTKIM miała się inaczej nazywać, a że przyszła po tym wątku to córka tej ŁO MATKO - katechetki na pewno ma złe imię. Jak ona sie nazywa? Pewnie Brygida. Niech napisze jak się córeczka nazywa i tyle.

Gość maxmaxmax
To super, da sobie radę w życiu, brawo mała! Daj wycisk tej bulwie.

Patrzcie jaki ten KK w Polsce jest - przecież ten Lepper nie jest potępiony. Powiesił sie i nie jest potępiony. NA BOKSERSKIM SZNURKU czy czymś tam. To bardzo ważne. A ta Analiza jest w piekle i KK polski woli Analizę od Leppera. Jacy to są patrioci to sie opisać nie da :( Byleby kasa była i kabza nabita. Bo wiecie - co oni chcą jeść w tej Polsce? Wszyscy ich gdzieś mają. Jedynie ten opłatek, ale wiecie - zaś takich bud do opłatka nie trzeba budować i tyle. I to jest moje myślenie. I tyle :( Nie ma kasy to się bud Bogu nie buduje. Najpierw były drewniane kościółki i to jeszcze państwo leciało. Czasem coś więcej. A teraz - wszędzie mur, a w sumie UCZCIWIE kasy na drewno i tyle. A wiecie czemu Leppera KK miał w dupie? Bo nie płacił na pewno i tyle. On tego sam nie rozumiał jak ja. A wiecie - reszta taka sama jak on i tyle. Ale on najgorszy teraz. Cała rodzina na niego - a kasa? To niech zostawią konto nietknięte i tyle :( A pamiętajcie o ZMARŁYM MÓWI SIĘ ALBO DOBRZE ALBO WCALE. I jak będziecie po nim jechali tak będziecie mieć bo był ministrem rolnictwa w końcu - tak wysoko go daliście - to się trzeba było zastanowić po co i na co - i widzicie Analiza już dziś po pokoju grasowała i tyle :(

Ta moja koleżanka z tym ojcem przeorem co zabiła tego brata bo czemu ja z nią nie trzymam - bo brata zabiła - taka kariera się dowiem - ale ZABÓJSTWEM BRATA i tyle BRATOBOJSWTEM - najgorsze co moze być - a gdyby nie ja to ona jest w piekle za całość swojej egzystencji i dumy z tego, że ma TAKIEGO OJCA. Już ją pogwałcili zbiorowo za tego ojca i DOBRZE O TYM WIEDZIAŁA słuchajcie, ale cóz... dalej córka ojca. Jednak żle stała o całość człowieka i to ja ratuje i tyle. Czemu nie wyniosła się do Londynu TO POJĘCIA NIE MAM. Widocznie nie wszystko było tak super jak sie wydawało, a ta koleżanka BYŁA, która się do niej przyznawała tyle lat wiecie - już nie moja koleżanka miała tam pojechać i na pewno by było lepiej albo rodzina albo ktoś i tyle. Jeszcze 1 koleżanka mi się dziś śniła, że leży na łózku i się uczy. I tyle. Ona tam chyba nawet jakieś dzieci ma... mnie to nie obchodzi. I czy się do niej przyznam. NIE bo to przez nią sie stało. Miała się nie wtrącać jak w akademiku nie mieszkała, po co jej zawracała dupe jakimś lasem. Też jej się nie da. Może miałam wiedzieć, że jest córką przeora i ona miała wylecieć za to z tych studiów i żyć normalnie. Kto wie? Bo wszystko przez studia, ale co ja wiedziałam. Bo czemu z koleżanki rezygnuję? Bo to wiedziała, że ona jest córką przeora. Ale ja nie i koniec. Bo bym od niej poszła. A tak? Na jaką ja przez to kretynke wyszła w zyciu. Akurat bym takiej meliniarze powiedziała IDŻ NA DOKOTRAT Se jakbym wiedziała, ze ta druga to córka przeora Jasnej Góry, powiedziałabym samobójczyni w ciąży i bym miała kumpelke do dziś. I tyle. Nawet jakby poszła do szkoły to doktorat i tez by wyglądała, hajtac się od razu nie musiała i tyle. A tak? Na jakie myśmy wyszły wały dwa to się opisać nie da. A ja z nią nie mieszkałam bo się bałam , że przez córkę przeora ze studiów wylecę. A wiecie jak on ją zrobił? Ta jej matka sama po dziecko przyszło , a on jak mój stary - zrobię se dziecko, będzie kasa. Nieżle :(

Wiecie w takie małe opętane dziecko wali się TYLKO imieniem. Jak się nazywa ta córeczka tej kobiety świętą znaleźć i od tego się zaczyna. I póżniej dalej aż się ją imieniem wyciszy i tyle. Złe imie i tyle :( Albo wszystkie dzieci żle ponazywane, nie wiem? Matka na pewno leci na imieniu - 4 dziecko to wojna i tyle. Miała miec 3 - to dziecko jest żeby wszystkim DOWALIĆ i tyle. No to ma i tyle. Tak się dziecka nie robi, od tego się zaczyna. Może ktoś je przeklął? Np. babcia czy ktoś - umarła ta osoba. Od tego się zaczyna i niech poda imię dziecka to jej pomogę, a tak to smolić wszystko - tyle myślę o całości. Bo co myślę o całości - SMOLIĆ WSZYSTKO. I wiecie gdyby nie córka przeora i jej LAS ODE MNIE to bym cos w Niemczech w lesie dostała NAWET i w tym wieku po ogrodnictwie, ale zoologiem nie jestem, zostaje mi USA i tyle :( I wiecie TROSZECZKĘ mi brakło, żebym była geologiem i też bym dobrą pracę miała jak po zoologii. A tak? 5 lat biologii i od razu mogłam się iść powiesić. Na pierwszym roku wiecie. I jeśli czegoś w życiu żałuję to że sie nie powiesiłam z 20stoma w średniej szkole takiego miałam ojca KANALIĘ. Za swojego ojca miał pół roku siedzieć, do dziś na mnie, ten rodowód był po to, żeby zarabiał. O Hitlerze wiedział, że po rzymski przyszedł. DlATEGO nie miałam iść do liceum bo tam są języki, a ja omal do głowy nie dostałam jak przyszła II wojna światowa. Bo co zawdzięczam mojemu ojcu - zamordowanie matki, porwanie, takie rzeczy, rodzinę w Polsce CUDOWNĄ i tyle :( No i koniec. I wiecie żal mi bo byłabym tym zoologiem i mam sie lepiej, ale dokładnie z tą koleżanką musiałabym trzymać bo bym tego nie skończyła i tyle. I zawsze będzie wolała tę drugą bo ma dzieci, ale dla mnie to bez sensu. Miała się pochwalić ojcem i mnie nie ma. Wiecie ja nie jestem dumna z mojego ojca, a ona ze swojego była, a NA KASĘ JĄ ZROBIŁ - taka ciemniara. No ale ma chiński rodowód. A ja jestem chinką. Bo wiecie - ja z nią miałam nie gadać, wyprowadzić sie z akademika, dojeżdżać , dalej mi zostawał wyjazd do Niemiec - ja ją po prostu nawróciłam, że ona do piekła nie poszła. To wszystko. Bo się bałam, że nie będę mieć gdzie mieszkać. Normalnie ani słowem do takiej i tyle. Bo ona miała ojca zawsze się dowiem - to miała skończyć w piekle i tyle mnie jej ojciec obchodzi wiecie bo jak ojciec ten co z nim mieszkała z nią jeździł to był chyba chory umysłowo, a przeor Jasnej Góry co na kasę ją zrobił był OK i tyle :( No dzięki za takie towarzystwo - nazat do domu i koniec akademika. Za darmo to nie było, nie?

Wiecie ta koleżanka co mnie tak załatwiła o samobójstwo tej w ciazy niech se idzie do mojej matki tu przez którą się szwenadałam od szkoły do szkoły, żeby nie wyszło zbiorowe samobójstwo w moim liceum bo ... po mnie. Tak mi pomagała. A co ja tam robiłam? Siostrom mieszkania załatwiałam wiecie. No i takie miałam życie. Bo jakie ja w sumie miałam życie? TAKIE. I tyle. I możecie sie wszyscy wieszać. Leppera i tak nie pobijecie. I mnie oskarżać. Czemu nie? Ktoś zawsze musi być winien.

O przeczytałam, że dziecko ma na imię Natalka. No to 1 dziecko - teraz niech sobie pozbiera imiona całej rodziny I W NIĄ wiecie tymi imionami, żeby się poddawała i tyle. I już ją mają jako rodzina i tyle. Natalia? Miała nazwać jakimś innym imieniem i tyle. Złe imię , dobrze mówiłam. Czy jest jakaś święta Natalia? Tylko tak się wali w dzieci małe - imieniem. No to koniec tego wątku. Na 3 niech se da ANALIZA. I tyle mnie to obchodzi. Na pewno też ktos ją przeklął. Bo to się czuje, że należy jej sie błogosławieństwo... czyli egzorcyzm , nie? Bo to jest chyba też swoiste błogosławieństwo. A pierwszy to znak krzyża świętego. Niech ta matka się z nią żegna rano i wieczorem. Tyle. A jak ona śpi? I tyle.

Zobaczcie - jest więcej św. Natalii, ale ta chyba najlepsza bo z NIKODEMII żeby spała. Ta rodzina powinna się wycofać od tego dziecka. Zobaczcie. I wszystko to co wokół tego imienia na to dziecko będzie działało pozytywnie - św. Hadrian jej mąż, relikwie w Rzymie. Nie wiem jakie są 2 pozostałe święte Natalie, trzeba sobie poszukać i najwyżej oddać ją do psychiatryka i tyle. I się odciąć - nic nie pozostaje, nie? To dziecko jest POZA TĄ rodziną - ona jakby nie jest w rodzinie. A jak jest to bez sensu. No można się użerać dalej, na razie jest malutka, ale jak kogoś dźgnie czy coś zrobi? :( ====================================================== Święta Natalia z Nikomedii, męczennica, jest jedną z trzech świętych o tym imieniu. jej wspomnienie przypada 1 grudnia. Żyła w Nikomedii, dziś Izmid w Turcji, na przełomie II/III wieku. Wedle przekazów miała ponieść śmierć męczeńską w czasach panowania cesarza Maksyminusa ( zm. 238 ) Z wszystkich przekazów najbardziej wiarygodne są zapisy kalendarzowe, między innymi przekaz MARTYROLOGIUM HIERONIMA z połowy 5 wieku. Jest ono opracowane na podstawie wcześniejszych kalendarzy. Według tego przekazu Natalia miała być żoną męczennika Hadriana. Pozostając na wolności, miała pocieszać i wspomagać uwięzionych. Ofiarnie, z całym oddaniem troszczyła się szczególnie o swojego męża, aby się nie zachwiał w wierze. Wiadomości o świętej Natalii są zatem bardzo szczupłe. Jednak te wyliczone szczegóły charakteryzują jej postać dość wyraźnie. Stawiają nam przed oczyma osobę o mocnej i żywej wierze, która z całym oddaniem zatroskana jest o wszystkich potrzebujących pomocy i pociechy, zwłaszcza o skazanych na śmierć współwyznawców. Dają nam obraz kobiety prawdziwie chrześcijańskiej, kierującej się miłością Boga i bliźniego. Sama stała się ofiarą tej największej cnoty chrześcijańskiej. Zbyt zwięzłe wydawały się późniejszym chrześcijanom te proste informacje kalendarzowe o męczeńskiej śmierci Natalii i jej małżonka. Serce i wyobraźnia ludu poczęły pracować tak, że ich wielkość stała się jeszcze większa, zanikła jakakolwiek luka w ich życiorysie. Luki wypełniono prawdopodobnymi szczegółami, a każde nasuwające się pytanie znajdowało swą odpowiedź. W swoim czasie odezwał się autorytatywny głos Kościoła, by odgraniczyć złotą legendę od samego złota, to jest heroicznej miłości świętej Natalii, większej niż życie. Tak powstało tak zwane Passio czyli długi opis udręk zadawanych męczennikom podczas procesu sądowego, w celu zmuszenia ich do odstąpienia od Chrystusa. Opis, obok wiadomości prawdopodobnych, zawiera też nieścisłość, a nawet nieprawdopodobieństwa. Legendą jest na przykład dręczenie licznej grupy chrześcijan w Nikomedii na oczach cesarza. Święta Natalia i jej małżonek, męczennik, cieszyli się kultem od początku. Już w 7 wieku w Rzymie wzniesiono kościół pod wezwaniem świętego Hadriana dla jego relikwii. Z Konstantynopola do Rzymu przeniesiono później także relikwie świętej Natalii, aby święci małżonkowie mogli razem spoczywać i odbierać kult od wiernych czcicieli. W 1110 roku relikwie Natalii i Hadriana przeniesiono do flamandzkiego klasztoru w Gheraerdsberghe. Martyrologium Hieronymianum wspomina Natalię pod datą 26 sierpnia, jako dzień jej narodzin dla nieba. Obecnie jej wspomnienie przeniesione jest na dzień 1 grudnia. Od czasu translacji jej relikwie do Rzymu obchodzono również i wspomnienie przeniesienia jej relikwii pod datą 8 września. Ikonografia przedstawia ją zwykle z mężem Hadrianem, który ginie męczeńską śmiercią

W sumie patrzcie z tym imieniem rodzinie pozostaje życzyć, żeby się mała Natalia jak najszybciej wydała i od nich poszła. Zostaje jej inna rodzina. Chyba że są inne Natalie, ale ta chyba najlepsza. Z NIKODEMII. To żeby spała w nocy bo co?

Można sie zastanawiać czy nie warto zmienić jej imienia? Ale na jakie? I tyle. Zostaje Marysia. Maria. Silne imię jakieś. Natalia - beznadzieja i tyle :( Choć ta MArysia też takie - Maria Magdalena mała i tyle, nie?

Natalia to takie ruskie imię się kojarzy - no to mówić na nią Maria Magdalena i będzie dobrze - Magdalena też za mało - Maria Magdalena wiecie. I bedzie dobrze i żeby sie jak najszybciej wydała. A egzorcyzm nie, daleko od koscioła. Co zrobić żeby była w kościele? Zostają egzorcyzmy nad nią i modlitwy za nią. Co to rodzina sobie nie myśli? Modlic się za nią trzeba. Z SENSEM. I tyle. To trzeba wymyślić żeby było z sensem. Złe imię to do wszystkich świętych - szukać świętych - który działa na to imię i tyle. Na pewno do tego św. męża jej i tyle. To dobrze działa i tyle. Żeby miała jakiegoś faceta - w przedszkolu najlepiej. A czemu ta matka ją tak nazwała? Na pewno żeby się wyspać i ma teraz za swoje. Śpi pewnie dobrze z tej Nikodemii, ale w dzień to już egzorcysta zostaje i tyle :(

Gość dr.lubicz
? przypadek powyzej chyba do leczenia jakiegos

Gość dr.lubicz
chodzi o autora jjjjj

Gość eeeerrrttyyt
mala jest nieusluchana i wina w jej charakterze a nie w was

Gość 5556544
to jest taki etap buntuu, mysle ze jej przejdzie niebawem