Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wege i chuy

Moda na wegetarianizm

Polecane posty

Gość wege i chuy

Czy mi sie wydaje, czy bycie wegetarianinem jest teraz modne ? Nagle wiele osob ktore znam stalo sie "wegetarianami". Np. jedna z moich znajomych opycha sie rybami, ma w powazaniu sklad tego co je, a nazywa sie wielka "wegetarianka" obronczynia zwierzat :o Podobnie reszta tych co przeszli na "wegetarianizm".

Gość wege i chuy
podziwiasz hipokrytow ? to ladnie.

Gość wege i chuy
Czyli moja znajoma ktora je ryby i uwaza sie za wegetarianke nie jest hipokrytka ?

Gość wege i chuy
:classic_cool:

Gość Ja mogę wytrzymać
Nie lubię mięsa , nie smakuje mi pozatym ze sama muszę sobie gotować poprostu mięsa nie kupuje Jak nie mam to nie jem. typowa wegetarianka nie jestem ale znam mnóstwo wegetarian nawet dzieci i mnie to wcale nie dziwi ze można miesa nie jeść.

"ryby to nie sa zwierzeta" Wiedziałam, że ktoś zaraz jebnie tym tekstem. :o 🖐️ Ryby pewnie są kwiatkami. 😴

Gość A mnie dziwią miesozercy
Ktorz jedzą gotowe potrawy z mięsa przyrzadzone przez innych . A powinni choć raz uczestniczyć w procesie wytwarzania tego mięsa od początku . Wychodowac sobie zwierzatko potem zabić zrobić kotleta i zjeść .A nie - mamusia poda na talerzu a on wielki miesozerca i wysmiewacz wegetarian

Gość palihuana
W ogóle robienie sobie diety, "bo taka teraz moda" to jakiś debilizm.

Gość wege i chuy
Ludzie wy mnie chyba nie zrozumieliscie. Ja nie potepiam wegetarianizmu tylko tych pseudo-wegetarian ktorzy przeszli na ta diete bo to teraz modne.

Gość debilkŻ to ty jesteś
PESKATARIANIE JEDZĄ RYBY A NIE JEDZA MIESA ZWIERZAT KRETYNKO.

Gość dfsdfses
w zasadzie ja jem mieso i warzywa czy owoce .. Ale kiedys mieso stanowiło podstawe mojego jadłospisu. Teraz jest inaczej podstawe stanowia warzywa , a mieso jest dodatkiem .

Ryby to nie sa zwierzeta :D:D:D:D:D:D:D kafe óczy, kafe zadziwia :classic_cool: do autora wegetarianizm to przede wszystkim stan umysłu, jak sie ma nascie lat i opycha chlebem z serem zółtym i innym syfem to sie jest takim cool i trendy, z wiekiem najczesciej przechodzi.

Gość wege i chuy
Co do kregowcow to sa one zwierzetami. Zaliczaja sie do nich min. plazy i gady. Prawdziwy wegetarianin nie je czegos co zylo i czulo.

heh, to było niezłe - ta osoba, co napisała, że ryby to nie zwierzęta, a potem do kogoś innego "spałaś na biologii", hahahahaha :D a co do wegetarian - nie wszyscy wegetarianie to zaraz obrońcy zwierząt, niektórzy po prostu nie jedzą mięsa, a za to jedzą właśnie ryby, jaja itd., bo to bardziej lekkostrawne produkty i zdrowsze, a dostarczają też wszystkich potrzebnych składników. ale są i takie nawiedzone osobniki, co miodu nie zjedzą, bo im żal, że ten miód się zabiera pszczołom :O

Gość jestem wege
Nie jem miesa ssakow.Ryby ,jaja i miod jem.Uwazam sie za wegeterianke.

Gość wege i chuy
osoby ktore jedza ryby a nie jedza miesa to nie wegetarianie a osoby ktore jedza ryby a nie jedza miesa :o

Gość to peskatarianie
A NIE WEGETERIANIE MOZE PO PROSTU NAZWY NIE ZNAJA I UZYWAJA WEGETERIANIE OD RAZU ICH O HIPOKRYZJE NIE POSADZAJA RACZEJ O BRAK WIEDZY CO DO NAZWY

jestem wege uwazac to sie mozesz pomaranczo nawet za księzniczke:P Jedzac ryby nie jestes wegetarianka, i nie wyskakuj zaraz z peskowegetarianizmem bo to nie jest odmiana wegeterianizmu :O

Gość kjmlmjkl
a co jecie zamiast miesa zeby uzupelnic diete?

Gość wege i chuy
jestem wege probujesz oszukac sama siebie i otoczenie :D

kjmlmjkl a co jecie zamiast miesa zeby uzupelnic diete? produkty zawierajace białko pochodzenia roślinnego, bp. fasola :D bardzo dobra jest soja, ale z nia jest taki problem ze moze byc to GMO

Gość jesteś PESKATARIANKA
nie wegetarianka:o

Gość noz sie w kieszeni otwieraa
N atej stronie ejst napisane ze wyrózniamy tzw. SEMIWEGETARIANIZM - w diecie dominuje pokarm roślinny, ale również nabiał i ryby. A jak ktos nie wierzy daję adres: pychotka.pl/pychotka/content/view/2338/135/

Semiwegetarianizm (semi - łac. pół) odmiana diety ograniczającej spożycie mięsa, zbliżona do diety wegetariańskiej, różniąca się od niej spożywaniem niektórych rodzajów mięsa - drobiu, ryb i innych, uważanych za zdrowsze. Dozwolone jest również spożywanie jaj, miodu i mleka wraz z jego przetworami. Semiwegetarianizm ogranicza ilość mięsa w diecie. Z reguły wyłącza zupełnie mięso czerwone (wieprzowinę i wołowinę), a dopuszcza mięso białe (drób i ryby). W przeciwieństwie do jadłospisu wegan, pozwala na dostarczenie organizmowi witaminy B12, którą organizm otrzymuje jedynie z pożywienia. Bywa etapem przejściowym pomiędzy jedzeniem potraw mięsnych a wegetarianizmem.

noz sie w kieszeni otwieraa N atej stronie ejst napisane ze wyrózniamy tzw. SEMIWEGETARIANIZM - w diecie dominuje pokarm roślinny, ale również nabiał i ryby. idiotyczny termin wymyslony przez dietetyków, który juz w nazwie zawiera bład logiczny- bo nie mozna byc w połowie wegetarianinem , tak jak nie mozna byc w połowie w ciazy 🖐️

Gość wege i chuy
:o

Gość dawno dawno temu
w odległej galaktyce ludzi jedzących produkty roślinne plus nabiał i ryby zwano jaroszami zaś takową dietę nazywano jarską

Mnie też wkurza ta moda. Jestem wegetarianką od dziesiątego roku życia czyli już ponad 13 lat. Nie lubię mięsa, nigdy nie lubiłam wręcz brzydziłam się je jeść. Nie ma to nic wspólnego z żalem za zwierzątkami. Można to porównać do tego, że każdy człowiek nie lubi jakiegoś rodzaju jedzenia np. wiele ludzi nie lubi brokułów czy szpinaku i żadna siła nie zmusi ich do zjedzenia. Ja mam to samo tylko, że z mięsem. Mam gdzieś to co inni jedzą. Irytuje mnie to, że jak wyjdzie na jaw to że nie jem mięsa to zawsze słyszę tekst "człowiek jest istotą mięsożerną i musi jeść mięso bo inaczej umrze" lub "kolejna co wydziwia i mięsa nie je" mi w tym momencie nuż się w kieszeni otwiera, już pal licho to kto jak nazywa swoją dietę bo to mi akurat wsio ryba.

Enfant wiki jak cytujesz to wez w " "