Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wege i chuy

Moda na wegetarianizm

Polecane posty

Gość masząą
ja jestem wege od jakiegoś czasu:) ale nie dla mody czy coś takiego, po prostu uwielbiam zwierzęta i nie toleruję przemocy i zabijania, wiem że świata nie zmienię, ale przynajmniej nie muszę w tym uczestniczyć nie jem mięsa i ryb nie wnikam czy ryba to zwierzę czy co pływa, żyje, czuje ból, każde zwierze czuje ból i strach przed śmiercią więc wg mnie ma prawo do życia jak człowiek oczywiście nie jem też produktów typu żelki czy niektórych jogurtów bo zawierają żelatynę, która jest oczywiście z kości zwierząt też kiedyś jadłam mięso, ja myślę że bycie wegetarianinem wynika z wrażliwości i po prostu do tego trzeba dojrzeć bo niektórzy niby kochają zwierzęta ale i tak zjedzą tego kotleta, bo przecież taki pyszny ;)

Gość nuż to od noża
tępy więc u otwarte

Gość acer macer
ryba to zwierze w rozumieniu zoologii ale nie w rozumieniu tzw"potocznym" ta otulona to sie niezle pomylila ale pewnie chodzilo jej o ssaki krowki ,swiniaki i inne takie perwersja na biologii nie spala ale poziom jej kultury pozostawia wiele do zyczenia

Gość noz sie w kieszeni otwiera
Ostatnie zdanie w poscie,traktujace o "pol" bylo zywcem wziete z wiki.Nie udawaj takiej madrali.:o

"Małpiatka Mnie też wkurza ta moda. Jestem wegetarianką od dziesiątego roku życia czyli już ponad 13 lat. Nie lubię mięsa, nigdy nie lubiłam wręcz brzydziłam się je jeść. Nie ma to nic wspólnego z żalem za zwierzątkami. Można to porównać do tego, że każdy człowiek nie lubi jakiegoś rodzaju jedzenia np. wiele ludzi nie lubi brokułów czy szpinaku i żadna siła nie zmusi ich do zjedzenia. Ja mam to samo tylko, że z mięsem. Mam gdzieś to co inni jedzą. Irytuje mnie to, że jak wyjdzie na jaw to że nie jem mięsa to zawsze słyszę tekst "człowiek jest istotą mięsożerną i musi jeść mięso bo inaczej umrze" lub "kolejna co wydziwia i mięsa nie je" mi w tym momencie nuż się w kieszeni otwiera, już pal licho to kto jak nazywa swoją dietę bo to mi akurat wsio ryba." Ja za to nie znosze ptaszysk:O.Ale od ponad roku nie jem mięcha w ogóle:classic_cool:.I nie z powodu mody ale z powodów medycznych:O.

Gość Jestem wege od 20 lat
Wiec jaka moda?

noz sie w kieszeni otwiera Ostatnie zdanie w poscie,traktujace o "pol" bylo zywcem wziete z wiki.Nie udawaj takiej madrali. je nie udaje madrali, zwyczajnie WIEM o czym pisze i nie potrzebuje korzystac z pseudo kopalni wiedzy jaka jest wiki. Nie sadz ludzi podług siebie, pomaranczo:O🖐️

Gość noz sie w kieszeni otwieraa
z wiki: "Przez niektóre źródła semiwegetarianizm określany jest jako rodzaj diety wegetariańskiej, jednak jest to zasadniczy błąd, gdyż zgodnie z logiką nie można być półwegetarianinem - bo albo się spożywa mięso, albo nie. Termin semiwegetarianizm został wymyślony przez dietetyków, jednak z wegetarianizmem jako sposobem odżywiania i życia (filozofia wegetariańska) ma niewiele wspólnego." o tej pol ciazy tez gdzies w necie czytalam,wiec zerznelas to az milo pseudomadralo:o

:D no wyobraz sobie ze przedrostek "semi" znaczy pól , czyli jezeli napisano tak w wiki to ja juz na to wpasc nie mogałam :P?? o rany, i o "polciazy" tez czytałas:D? ide sie pochalstac :O

idz gdzie chcesz i rob co chcesz,ale jak juz cos zerzniesz i pozmieniasz kolejnosc slow to nie mysl ze tego ktos nie zauwazy:o

moglas korzystac,ale to co wyplodzilas w poscie o "pol" najbardziej pod wiki podpada:o

nie trzeba byc bystrzakiem by to zauwazyc:o

dziewczyno idz zjedz cos lepiej , bo chyba cukier Ci spadł i mozg zaczyna płatac figle :O ( ale najpierw sprawdz czy tego o cukrze tez skads nie zerżnełam :D) 🖐️

nie dyryguj mi co mam robic:o

a nastepnym razem jak zapragniesz yntelektualistke zgrywac,bardziej sie postaraj:o

Gość To nie moda
Nie nazwałabym przechodzenia na wegeterianizm modą to zwyczanie zwiększanie się świadomości ludzi związane z chęcią zaprzesania uczesniczenia w rzezi niewinątek .Niie natrząsałabym się z powodu jedzenia ryb,prawdę mówiąc to nawet ludzie kórzy lubią mięso mogą pomagać zwięrzętom poprzez ogranizenie ich spożycia np.raz w tygodniu.ja nie jadam mięsa ale ryby tak lecz staram się rzadko podobnie nabiał i uważamże lepsze to niż jedzenie mięsa i ryb.Są ludzie kórzy nie lubią mięsa ale są i tacy którzy mogą choć częściowo pomaga zwięrzętom lepsze to niż nic.

Gość gość
A tutaj http://greenwitch.pl już zaglądaliście? Moim zdaniem warto pójść krok dalej i przejść na weganizm. Oczywiście nie trzeba tego robić z dnia na dzień, ale stopniowo. Tutaj http://greenwitch.pl znajdziecie wiele ciekawych artykułów na temat zdrowego odżywiania i trybu życia.