Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Nigella_82

czy warto? czy to bedzie ponizenie?

Polecane posty

Go艣膰 Nigella_82

od rozstania minelo 5 miesiecy 5 miesiecy bez kontaktu, nie wiem czy on chcial sie kontaktowac bo zablokowalam wszystkie numery, maile itd wciaz mnie boli sposob w jaki mnie potraktowal, chcialabym zeby kiedys zrozumial ze zachowal sie jak prostak, bez zadnych zasad moralnych, wyrzucic mu wszystko to co mysle o jego zachowaniu ale czy warto? pewnie on to oleje, nie zrozumie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nigella_82
czy warto do niego napisac? i wyrzucic mu to wszystko co mysle?

Udost臋pnij ten post

Niewarto.... najgorsza jest obojetnosc:) wiec jak go zobaczysz na ulicy to glowa do gory,piers do przodu usmiech i patrz przed siebie tak jakbys go nigdy nie znala... to zaboli najbardziej;)

Udost臋pnij ten post

Nie warto. Gdyby wiedzia艂 偶e zachowuje sie prostacko pewnie by tak nie post膮pi艂. Skoro nie wiedzia艂 to znaczy 偶e dla niego to zachowanie do przyj臋cia. Poza tym gdyby chcia艂 Ci臋 przeprosi膰 na pewno znalaz艂by spos贸b np list by napisa艂 albo przyjecha艂 osobi艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pasikonic
nie warto...je艣li nie zrobi艂a艣 tego od razu, na gor膮co to teraz nie warto, jak wida膰 ma to dla ciebie znaczenie ale dla niego, uwierz, nie b臋dzie mia艂o, je艣li 偶ycie tak zdecyduje, 偶e si臋 spotkacie to mo偶e b臋dzie czas 偶eby sobie powiedzie膰 r贸偶ne rzeczy ale nie inicjuj tego, wyjdziesz na zdesperowan膮, nieszczesliw膮 bab臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dareczka 26
wytrzyma艂as ju偶 5 m-cy, zobaczysz b臋dzie lepiej, zapomnisz i przestanie tak bole膰, je艣li potraktowa艂 ci臋 藕le to tymbardziej nie musisz mu nic udowadnia膰, z czasem zoboj臋tniejesz na niego, nie szukaj z nim kontaktu, chyba, 偶e jeszcze na co艣 liczysz, mo偶e mimo poni偶enia, chcia艂abys do niego wr贸ci膰?? nie warto:(

Udost臋pnij ten post

Macie racje, moze on juz zrozumial, moze chcial sie ze mna skontaktowac? ale nie ma jak. zablokowalam wszystkie dojscia do siebie. ale jakby mu zalezalo to stan膮艂by pod moimi drzwiami mnie wciaz to wszystko bardzo boli, a nie wyrzucialam z siebie tego wtedy na goraco bo olalby to wtedy chcialabym zeby zrozumial jedno, ze tak sie nie traktuje drugiego czlowieka

Udost臋pnij ten post

maj膮 racje, nie warto. bedzie to wygl膮da艂o tak jakbys przez te 5 miesiecy ciagle o nim myslala- chcesz mu da ta satysfakcje? ciesz sie zyciem i niech on to widzi, niech wie jakim jest dupkiem skoro bez niego jest ci lepiej i potrafisz byc szczesliwa. wiesz, ja mam podobnie, tez mam w sobie zal i pretensje i chcialabym, zeby o tym wiedzial, bo bardzo zle mnie potraktowal. po prostu czuje, ze powinnam to z siebie wyrzucic. nie zrobie tego bo nie jest wart. napisalam list, w ktorym wyrzucilam wszystkie zale do niego, ale nie wyslalam go-przeczytalam na glos i wyrzucilam. pomoglo troche ;) reszta zalatwi czas.

Udost臋pnij ten post

Jestem prawie pewna 偶e zawiedziesz sie na jego reakcji na to co zamierzasz mu powiedzie膰, ale my艣l臋 偶e to zrobisz. Szkoda bo on prawie na pewno sie tym nie przejmie a Tobie niepotrzebnie b臋dzie jeszcze bardziej przykro.

Udost臋pnij ten post

kochana wlasnie mialam ten sam pomysl! zeby napisac do niego list. ale nie wysylac. tylko schowac go gdzies. moze kiedys gdyby sie ze mna skontaktowal to moze wtedy mu to pokaze??

Udost臋pnij ten post

Anio艂ek w kropki masz 100 % racji, nawet jesli by go to ruszy艂o to na pewno mi tego nie poka偶e a ja bede sie czuc jeszcze gorzej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jajkowicka dzio艂cha
no widzisz, bo tobie si臋 wydaje, 偶e teraz to ty mu powiesz a偶 mu w pi臋ty p贸jdzie a ty poczujesz si臋 g贸r膮, 偶e twoje jest ostatnie s艂owo...czujesz sie 藕le bo on ci臋 ola艂, urazi艂, zapomnia艂 (gdyby czu艂, 偶e powinni艣cie co艣 wyja艣ni膰 to by ci臋 znalaz艂), 偶yjesz gniewem i zatruwasz si臋 od 艣rodka, zajmij si臋 przysz艂o艣ci膮, w kt贸rej nie ma miejsca dla niego, przesta艅 wyobra偶a膰 sobie co mu m贸wisz, kiedy si臋 spotykacie bo za ka偶dym takim razem rozdrapujesz star膮 ran臋

Udost臋pnij ten post

No w艂a艣nie :o lepiej zr贸b tak jak kto艣 wy偶ej pisa艂 tzn napisz list a potem go spal albo wyrzu膰...a o facecie zapomnij.

Udost臋pnij ten post

ja nie chcia艂am przechowywa膰 tego listu bo to tak jakbym tkwi艂a ci膮gle w przesz艂o艣ci a ja chcia艂am si臋 odci膮膰. i pami臋taj, 偶eby przeczyta膰 na g艂os, wyrzucisz to z siebie. bardzo przy tym p艂aka艂am ale wszystko tak ze mnie "zlecia艂o". on na pewno b臋dzie chcia艂 do mnie wr贸ci膰, albo zacznie rozmow臋 na temat rozstania- wtedy ch臋tnie mu to wszystko powt贸rz臋 ;) 偶aden facet nie jest wart, oni maj膮 inn膮 psychik臋, nie odczuje tego tak, 偶e Ty masz potrzeb臋 wyrzucenia z siebie gniewu, 偶e mo偶e potrzebujesz s艂owa przepraszam... on b臋dzie my艣la艂, 偶e wci膮偶 o nim my艣lisz i 偶e ci zale偶y

Udost臋pnij ten post

nie czuje zlosci, checi zemsty, czy udowodnienia mu czegokolwiek po prostu zbyt wiele nas laczylo, zbyt wiele przeszlismy razem i nie zasluzylam sobie na takie potraktowanie chcialabym, zeby zrozumial, ze zrobi艂 zle, nie chodzi o to, ze mnie zostawil, tylko o sposob w jaki to zrobil, ze tak sie nie traktuje drugiego czlowieka

Udost臋pnij ten post

zanim napisa艂am ten list, ka偶da my艣l o nim, ka偶de jego zdj臋cie, kt贸e gdzie艣 zobaczy艂am, budzi艂o we mnie dziwne uczucia. po tym li艣cie potrafi臋 ze spokojem i oboj臋tno艣ci膮 my艣le膰 o nim i o wspomnieniach, ma艂o tego, w ko艅cu nie mam w g艂owie tylko tych dobrych wspomnie艅, potrafi臋 je rozdzieli膰 i zrozumia艂am, 偶e tych zlych by艂o za du偶o, a by艂am z nim 4 lata, od rozstania min臋艂y 3 misiace

Udost臋pnij ten post

nigella, bardzo dobrze Ci臋 rozumiem. ja te偶 nie zas艂u偶y艂am sobie na takie traktowanie po tym ile razem przeszli艣my. rozumiem, 偶e ludzie si臋 rozstaj膮, taka kolej rzeczy, takie 偶ycie. rozumiem, 偶e ka偶dy ma jakie艣 swoje zw膮tpienia itp. ale mimo wszystko, nie zas艂u偶y艂am na to. by艂am z nim 4 lata, z mi艂o艣ci i ze wzgl臋du na to mi艂o艣膰 nie mo偶na ludzi traktowa膰 jak jakie艣 艣mieci, zabawki. to jednak prawda, 偶e faceta poznasz nie po tym jak zaczyna, ale po tym jak ko艅czy. 4 lata z g贸wniarzem- dzi臋ki Ci Bo偶e, 偶e to si臋 sko艅czylo.

Udost臋pnij ten post

艂oj dana 艂oj dana ja by艂am ponad 3 lata z nim. jest mi naprawde ciezko, po prostu nie potrafie zrozumiec tego :o teraz swietnie sie bawi z kumplami na wakacjach i ma wszystko w dupie

Udost臋pnij ten post

Autorko, to jest doros艂y cz艂owiek. W pe艂ni ukszta艂towany. Dlaczego chcesz go wychowywa膰, "偶eby zrozumia艂, 偶e postapi艂 藕le"? On wie, jak si臋 zachowa艂, a zachowa艂 si臋 tak, a nie inaczej, bo w tamtej chwili MIA艁 NA TO OCHOT臉. Chcia艂 Ci臋 potraktowa膰 藕le. Podejrzewam, 偶e przy rozstaniu powiedzia艂 Ci co艣 przykrego. W艂a艣nie dlatego, 偶eby Ci臋 zrani膰, 偶eby艣 si臋 obrazi艂a i ju偶 nigdy wi臋cej za nim NIE LATA艁A. Podejrzewam r贸wnie偶, i偶 Ty tak naprawd臋 nie masz misji spe艂nienia dobrego uczynku i polepszenia jego charakteru, tylko liczysz, 偶e on przeprosi, przyzna, 偶e zachowa艂 si臋 jak cham, i w ramach zado艣膰uczynienia zaproponuje, 偶eby艣cie spr贸bowali jeszcze raz. Nie odzywaj si臋, nie pisz! Gdyby on CHCIA艁 do Ciebie wr贸ci膰, to wie, gdzie mieszkasz, zapewne zna r贸wnie偶 Twoich przyjaci贸艂 i rodzin臋 - MIA艁BY JAK si臋 skontaktowa膰. Ale NIE CHCE. A Ty odzywaj膮c si臋 do niego po 5 miesi膮cach od zerwania wyjdziesz na sfrustrowan膮 frajerk臋, kt贸ra nadal my艣li, t臋skni, prze偶ywa i nie umie sobie znale藕膰 nikogo innego (nie obra偶am Ci臋, pisz臋 tylko, jak on to odbierze). A jemu dasz tylko satysfakcj臋, 偶e jest taki ach i och cudowny, zapomnie膰 o nim nie idzie i w og贸le. Daj sobie spok贸j, dobrze Ci radz臋. Poczujesz si臋 jeszcze gorzej, je艣li to zrobisz.

Udost臋pnij ten post

Ale moze tylko Ty uwa偶asz 偶e wiele was 艂膮czy艂o :o moim zdaniem on w艂a艣nie u艣wiadomi Ci 偶e dla niego nic wielkiego mi臋dzy wami nie by艂o :o mo偶e w sumie to by by艂o dla Ciebie dobre, tyle 偶e na pewno bolesne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 felkonna
"nie czuje zlosci, checi zemsty, czy udowodnienia mu czegokolwiek" autorko, nie oszukuj si臋, w艂a艣nie o to ci chodzi, uczy膰 go chcesz, powiedzie膰 co jest dobre a co z艂e? by艂as z palantem ciesz si臋, 偶e to koniec, zacznij 偶y膰 w艂asnym 偶yciem bo jeste艣 strasznie 偶enuj膮ca:(

Udost臋pnij ten post

mi sie wydaje ze BAD SEED ma racje ''Podejrzewam, 偶e przy rozstaniu powiedzia艂 Ci co艣 przykrego. W艂a艣nie dlatego, 偶eby Ci臋 zrani膰, 偶eby艣 si臋 obrazi艂a i ju偶 nigdy wi臋cej za nim NIE LATA艁A.'' moze potraktowa艂 mnie jak 艣miecia po to, zebym nie robila sobie nadziei? zebym dala sobie spokoj? wielokrotnie ze mna zrywa艂 a potem do mnie wracal.

Udost臋pnij ten post

Tak sam wraca艂???? Ty nic w tym kierunku nie robi艂a艣? Bo mo偶e zwyczajnie za nim lata艂a艣, udowadnia艂a艣 偶e b臋dzie cudownie...i inne takie g艂upoty :o W takim wypadku facet nie mia艂 wyj艣cia bo Ty sie nie umiesz rozsta膰 w zgodzie. Zreszt膮 po tym co m贸wisz mysle 偶e ta wersja jest bardzo prawdopodobna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 supersupersuper
Mnie facet tez bardzo zle potraktowal. U Ciebie minelo 5 miesiecy, a ja 1,5 miesiaca po zerwaniu wygarnelam mu pare spraw (po pijanemu, na trzezwo bym tego nie zrobila ale nerwy mi puscily), i uslyszalam ze przeciez dawno sie rozstalismy (1,5 miesiaca) i ja za duzo rozkminiam. I jeszcze uslyszalam ze zaluje ze sie ze mna zadawal, bo teraz mu takie akcje robie. Faceci maja inna psychike. A widywalismy sie czesto, bo razem studiujemy, wiec wydawac by sie moglo naturalne ze czlowiek mysli itp o tym jeszcze

Udost臋pnij ten post

nigela, tylko nie mow, ze za kazdym razem potrzebowal odpoczynku, bo moj tak mial wlasnie. nie wiem czym byl tak zmeczony, ale zawsze wracal. bad see ma racje niestety. nie rozstal sie ze mna jak czlowiek z czlowiekiem tylko jak z jakims kundlem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aha i achhhh
i to ostatnie zdanie zdanie wiele wyjasnia. Olej go wreszcie, ocknij si臋 kobieto!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przesta艅 mie膰 nadziej臋, ze wr贸ci, bo j膮 masz. :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aha i achhhh
to, bo sie pojawi艂y nowe wpisy; wielokrotnie ze mna zrywa艂 a potem do mnie wracal.

Udost臋pnij ten post