Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwosolek 2011

psychiatra

Polecane posty

Gość nerwosolek 2011

Przy kolejnej wizycie u lekarza psychiatry,( potrzebowłam L-4, i dalszego leczenia na terapii )zaczął mnie mocno komplementować i komentować, że jestem bardzo atrakcyjna i mam atrakcyjne ciało. Nie zwróciłam na to uwagi bo byłam bardzo zdenerwowana. Miał do mnie zadzwoni ćna drugi dzień ( powiedzieć co z terapią) - nie zadzwonił , więc znowu do niego poszłam. Wyrzucił mnie, powiedział, że nie ma czasu dla mnie. Czy to normalne? Dodam , że za każdą wizytę płacę 100 zł.

Gość oijiujijkl
debil:o

Gość nerwosolek 2011
Ma opinię bardzo dobrego lekarza :( Przez to, że wypisał mi tego L_4 właśnie staciłam pracę. A tak na marginesie - jestem od niego starsza :(

Gość nerwosolek 2011
Wrzuciłam ten temat , żeby Ci którzy chodzą do psychiatry podzielili się swoimi doswiadczeniami . Tymi z NFZ-u i tymi z prywatnych wizyt.

Gość totami
ja chyba muszę się wybrać do lekarza tylko nie wiem do którego ? jestem znerwicowana i jednocześnie mam objawy depresji co byś mi doradziła ? do psychiatry, psychologa czy jeszcze innego ?

Gość nerwosolek 2011
na pewno do psychiatry,ale czy na NFZ czy prywatnie?? oto jest pytanie. Z nFZ mam bardzo złe doświadczenia. A teraz po tej wizycie ... jeszcze gorsze..... Jestem w czarnej d...pie:) Musisz rozeznać jak jest w Twojej miejscowości.

Gość totami
nie wiem jak jest bo nigdy nie byłam i nie znam ludzi którzy tam byli a czy muszę mieć skierowanie od lekarza 1 szego kontaktu ? jak było u ciebie w przychodni ? olewał pacjentów czy jak ?

Gość nerwosolek 2011
Do psychatry nie potrzeba żadnego skierowania.Wybierasz, którego chcesz , zapisujesz się tylko. Ja rozumiem, że komplementują , ale w ten sposób??????

Gość nerwosolek 2011
Na Nfz, przynajmniej u mnie jest lekceważenie. Leki i nic więcej . A to nie zawsze pomaga, czasem do tego potrzebna jest terapia.

Gość popierdolonamarzycielka
terapia to gdzie indziej:) w jaki sposób? psychiatra powie Ci to czego oczekujesz;) no w granicach przyzwoitości:P

Gość nerwosolek 2011
Właśnie psychatra kieruje na terapię . Owszem nie powie ci co masz zrobić , lekami zlikwiduje objawy somatyczne.

Gość popierdolonamarzycielka
ja najpierw wylądowałam u psychologa, który zasugerował wizytę u psychiatry. Wiem co leki mają na celu:)

Gość nerwosolek 2011
A jak wobec Was zachowuje się psychaiatra? Czy też bywa CZarujący? Obiecuje , ze wszystko będzie w porządku ? Jakie macie relacje z psychaiatrami ?

Gość totami
jak jest na takiej wizycie ? o co pyta i ile trwa wizyta ? jaki koszt w gabinecie prywatnym ?

Gość i398374892374
jesli to prawda co o nim piszesz, to moze myslał że masz komleksy i chcial cie podbudowac? Chociaz to było bardzo głupie z jego strony i nieprofesjonalne.

Gość i398374892374
Ja rozumiem, że komplementują , ale w ten sposób?????? sposób oczywiście skrajnie debilny.... ale dla kobiet wygląd to podstawa dobrego samopoczucia może ldtaego tak powiedział.... Psychiatrzy sa różni bo to rózni ludzie. Mój jest skrajnym mrukiem, nic praktycznie nie gada podczas wizyty, ma mine jakby mu utknęła osc w jelicie cienkim. Ale wolę to niz wciskanie tych wszystkich pierdół. W ogóle nie wierzę juz w nic co mówią ci psycholodzy- psychiatrzy....

Gość totami
a pomaga ci terapia ?

Gość totami
mnie wszystko denerwuje i dołuje za razem nie mam żadnej motywacji do życia i pracy wszystko mnie drażni i przytłacza

Gość i398374892374
totami- to chyba wygląda na depresję... bierzesz czasem magnez? Jego niedobór bywa przyczyną, czasem tez brak światła i dawki ruchu

Gość totami
tak biorę codziennie ale mi nie pomaga zażywam też persen trochę pomaga ale na chwile

Gość i398374892374
persen to placebo... to może idz do psychiatry.... psychoterapia nie jest skuteczna, ale leki tak.

Gość totami
a długo trwa terapia ? mój stan zdrowia psychicznego nie jest aż taki zły, ale też nie za dobry bywają lepsze i gorsze dni do tego mam złą pracę i warunki w niej panujące co dodatkowo mnie dobija a do tego wstydzę się iść do lekarza moja choroba zaczęła się 17 lat temu od śmierci ojca i alkoholizmu brata i awantur w domu czasem żyć mi się nie chce

Gość ala mała
a ile kosztują leki ?

Gość i398374892374
a czego tu się wstydzic? wizyta u psychiatry jest spoko, ludzie nie mają pojęcia jak to wygląda. Po prostu pyta cię, dlaczego przyszłaś. Więc gadasz.... Potem zadaje pytania dodatkowe np. jak spisz, jak długo trwa zły nastrój, rózne rzeczy. Zwykle potem na pierwszej wizycie pyta o krótki zyciots, rodziców, pracę. Pierwsz wizyta nawet na NFZ powinna trwac minimum 30-40 minut. Potem kolejne na NFz sa dużo krótsze ok. 15 minut. Leki birzez sie chyba min. pół roku, ale z reguły trochę dłużej, chodzi się na kontrole co mc - dwa. Jak nie wiesz do kogo się zapisac to warto sprawdzic opinie w necie, i wybrac raczej młodą osobe bo im się bardziej chce...

Gość i398374892374
Leki to kazdy oczywiście inaczej. Ja brałam już parę, i płaciłam zajwięcej 100 zł na mc, najmniej- ok. 40. Sa też i tańsze, ale lepiej brac dobre.

Gość totami
no właśnie a leki są drogie ? muszę się przełamać i iść w końcu to tak jak do dentysty wiesz że trzeba ale przeciągasz tak długo jak się da prawda ?

Gość totami
tak bardzo chciałabym mieć to już za sobą a po terapii są jakieś nawroty czy leki trzeba brać latami ?

Gość i398374892374
no psychiatra wg mnie jest znaacznie przyjemniejszy od dentysty.... :) Jak miałaś takie przejscia to prawdopodobne, że oprócz leków zleci ci psychoterapie. To polecałabym w taki wypadku wybranie psychoterapeuty a nie klasycznego psychologa. Jest ich coraz więcej i bodajże od tego roku kazda poradnia zdrowia psych. ma obowiązek miec jednego...

Gość totami
podnosisz mnie na duchu w domu się kamufluje nikt nie wie co przeżywam rozumiem tych co odbierają sobie życie oni tez się kamuflują a potem ludzie zdziwieni dlaczego on to zrobił nie maja pojęcia co czuje drugi człowiek