Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ygfls

Andrzej Lepper obawiał się o swoje życie

Polecane posty

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
To nie jest prawda. Moim zdaniem lider Samoobrony po prostu miał miec 1 napastnika. A on miał dwóch. Bał się wiecie, że w tej Uni go rodziną wykończą i tyle. I koniec. Bo wiecie - skąd on był i tyle :( Ale pochowany powinien być w Warszawie. Bo to wiem. Nic z tego :( Szkoda :(

Wiecie ja tego człowieka rozumiem, na świeczkę ode mnie może liczyć bo TO SAMO. Własna rodzina na mnie, w pracy. No to sie nawróciłam i tyle. Ale... jakoś tak już bez przekonania jestem. Mieli mnie oddawać i tyle. Ktoś by się musiał przyznawać i koniec. Nie było kasy bez sensu i koniec. Albo miałam wiedzieć do cholery że były pieniądze, nie? Co o tym sądzicie - dla mnie całe to towarzystwo jest do pierdla. Czemu ja nie mogłam do technikum iść? Mnie zaczęło walić po tym liceum. Tego się przebaczyć nie da i tyle :( Zmienić książki, nie zmienić... bez sensu :(

Gość Klaus von Ubergunder
Polske swinie powinny czytac Wyborcza i głosowac na Tuska i ogladac tylko TVn... Polska ma byc slaba i podporzadkowana nam Niemcom, Rosjanom i Unii

Gość wg mnie to powinien
być pochowany na Wawelu

Gość no to nie słuchać Tuska
jak Polska ma być słaba. to głosowac na Jarkacza. on nam załatwi że Polska będzie słaba. Tusk to tylko działa na wzmocnienie Polski.

Gość Polska za Kaczyńskiego
nie będzie zajmowała się pierdołami jak gospodarka. PiS będzie tropić zdrajców, zamachowców itp. Reszta nie wazna. Zrobi się parę marszów z pochodniami, postawi się pomnik na Krakowskiem i będzie git.

On wiecie chyba zaczął myśleć, że na tych GRUNTACH coś ci rolnicy mieli robić. ALE CO? I w sumie miał rację. 1 rzecz w tej uni i nie po nim, a tak? I tyle :( No ale nie wiedział... on jak ta polska arytokracja. Po co on tam jeżdził? Wszystko bez sensu i tyle. No ale - jak oni powie im - taki mają kościół w Polsce - Ziobro może być , a on nie. On nie zasłużył nawet na to by go wnieśli przed ołtarz na pogrzebie. Ziobro zasłuzył. Z Krynicy. Naprawdę. I wiecie to jest racja. Bo Polska to od A do Z jest ROLNICTWO. Naprawdę :( i tyle. I 1 rzecz tylko była zła z tym rolnictwem i wszyscy zostali z tyłu. Ale czemu? Przez Niemców. Bo wpuścili krzyżaków. W ogóle przez kościół bo wpuścili krzyzaków. A po co? Przecież był Otto Bamberg. Po co ich wpuścili, nie? Przecież nie było żadnej armii. Bo kto wpuścił krzyżaków? Tylko tyle. Tak by tam może wiecie wymyślili co robić, ale patrzcie - do dziś Grunwald. A PO CO TO BYŁO? Miało być rolnictwo i tyle :( I wiecie kto wymyślił pierwszych męczenników? Na pewno nie arytokracja. I tyle. Kościół - kto to wymyślił. A te kroniki? Matko święta co za brednie :( Ale były. Bo czemu na początku nie dali Polsce rady. Bo były kroniki. I wszystko było od Mieszka, który był bardzo waleczny, a mało uczony. I całe wieki ten KOŚCIÓŁ nic nie robił tylko zwalczał tego Mieszka wiecie. I nie zwalczyli go słuchajcie? Np. Stanisław August Poniatowski a Mieszko I? Totalnie go zwalczyli. ALE PO CO? Nie wiem :(

Wiecie bo ten kościół to też głupi jak snop siana. Nigdy nie zmienię zdania. To tu wielce stali o Anglików , a tu cała historia Polski ogrywanie Mieszka I. Mieli się przypatrzeć tym Anglikom wiecie - co oni to robia dokładnie w tym życiu? A mianowicie BEZ SZKOŁY mieli wiedzieć, że po prostu w Anglii bardzo LUBIĄ mięso. Bo wiecie czemu zwierząt nie ma, czemu to sztuczne zapłodnienie. Bo co? Bo pasza zła? A co w tej paszy? Ile zwierząt nafutrowanych jest pasza ludzką na przykład na zachodzie? Ilu. Wiecie - mają jakieś zwierzęta - człowieka zabiją i tak dalej. I co z takiego zwierzęcia? No i taki miał być kościół w Polsce. Bo wiecie ta arystokracja się tam NA WYCIECZKĘ mogła karnąć i TO SAMO. Ale wycieczka. Bo szkoła to wybaczcie - ale wiecie - czyja to wina była ta szkoła i jest do dziś? A najlepsze szkoły są katolickie. To po co im kazali wyjeżdżać jeśli to prawda. Do szkoły? I tyle. Przecież najlepsze są... katolickie. I oni myśleli wiecie chyba że NAPRAWDĘ tak będą miec papieża. Z tych szkół, że oni tam jeżdża się UCZYĆ??? Na wycieczki to tak, ale uczyć u siebie. I kto wam zjechał państwo? Arystokracja? Co wy? Kościół wszystko zajechał bo tak chcieli miec papieża, a rządzili Anglią i nie mieli szans. A dziś? Polska to grobowiec. Tutenchamona się dowiem. Może i ale o to chodzi? :(

Wiecie z Anglików KOŚCIÓL KATOLICKI miał morze. To można ze śmiechu się posrać wiecie. A ilu to księzy na morzu pływało? Bo w Monachomachii nic o tym nie pisze. A czemu oni Rzymu nie mieli, co? Przecież mieli stać o SWOJE szkoły i KARIERĄ w Rzymie ten Rzym mieć, a co oni robili słuchajcie? No co robili?

Gość gred_wawa
to pisiory własnymi recami zabili Leppera

Bo wiecie jak oni z tej Anglii ten Rzym chcieli mieć to nikt normalny nie wie i tyle. ich chrzest, a chrzest Anglii i tyle. A bieda jest bo się wkopali lasem we wszystko, a Angliki zawsze ich prawem ogrywali i tyle. I tyle wart głupi kościół i nic poza tym. I zrobili się tu Niemcy - a może OD RAZU miała być Rosja , nie? i tyle. Nie wiadomo? A jak Niemcy to i Francja. Oni chyba jak się naprali to robili to co Poniatowski na końcu - najazd na całość Rosją i tyle. Przez to jak wojny wybuchły to w 1612 nawet się pod Moskwą znaleźli NIE WIADOMO PO CO. Ale wydaje mi sie, że dawno temu jak jeszcze Rosja była normalna mieliście się wszyscy w północną stronę zwrócić i z Rosją dobrze żyć. Olać przy tym myśleniu zachód i wtedy Rosja by pomogła, a tak? I tyle. No a przynajmniej coś by miała z tej Europy. A tak wszyscy się pobogacili i co? A Rosja biedna. A weżcie im coś zróbcie. Nie da się i tyle :(

Bo wiecie mnie się wydaje, że tu chrzest miał być Z ...ROSJI. Z ROSJI i tyle. To było jeszcze przed rozpadem. I tylko to mogło ratować całość. Po co temu Mieszkowi ta Dobrawa, nie? Jakaś ruska księżniczka tam miała być i gra. I wszystko gra do dziś. A tak? I koniec jak początek. Historia koło zatoczyła i tyle. Takie rzeczy. Kim był Mieszko II to nie wiemy. No ale jakiś tam Mieszko II był i tyle. Czy jego? Nie wiadomo.

Gość Tusk z Putinem powiesili
chłopa Z Polski pozostała jewropa :(

Patrzcie oni są ten kościół jak kościół anglikański. Stąd mają te DZIEWICĘ. Od nich. I tylko do sejmu i Bruksela bo wszystko rozjebją i zrobią tu Niemcy, a przecież już byli, a wiecie jaka jest praca w Niemczech? Połowa ma kasę , a połowa nie. I ciekawe co by mówili ci wszyscy piźnięci w łeb górnicy gdyby nie przyszła komuna. Że co? Że Niemcy są najlepsi na swiecie, tak? I tyle :(

Gość Tusk z Putinem powiesili
chłopa Z Polski pozostała tylko jewropa :(

Bo wiecie na Śląsku było PAŃSTWO NIEMIECKIE. Tu się działo... gdybyście to widzieli. Aż Skarbek przyszedł se na to popatrzeć i tyle. Wiarkę mieli żeby pod ziemią lampką świecić. Niemożliwe. Grób za życia mieli. Bo się mnie ci na Zachodzie pytają czemu mi się nie podoba UCZCIWA ICH PRACA. No ich trud górniczy. A wypłata? Co tydzień na konto? Ciekawe kto to wymyślił i czemu :(

A ten Tusk to zna tego Putina? Tak? No wiecie... bo ja uważam, ze on go nie zna i tyle. I tyle :( No cóz... musiałby się z nim przespać ktoś powie. Niekoniecznie. Na tym amazonie zimą co mnie wykończył to nauczyłam sie jednego - 2 pedały mogą spać ze sobą i ten jeden może się kipnąć i nic. I ten drugi nie zrozumie czemu ten się kipnął i tyle. A już więcej się nie da jak 2 pedały i to NIEMIECKIE. A tu? I tyle :(

Ale ten swój trud górniczy to ci górnicy zawdzięczją, że zawsze latali na skargę na magnatów do kościółka. I on im zawsze pomagał. ZAWSZE. Zawsze mogli liczyć na kościółek. Zawsze. A dziś nie? I nie należało ich krytykować. Nigdy. Do dziś. NIgdy - no taki KOŚCIÓŁ ŚWIĘTY, że az trzeba w to wierzyć ŚWIĘTY ale cóz... :( Najlepiej być bezmózgiem :(

Wiecie ja się ze szkoły nauczyłam,że ja jestem Niemką. Ze szkoły? W SZKOLE tu w okolicy ODCZUŁAM że jeśli nie zacznę uczyć się niemieckiego to... i tak dalej. A o co tym chłopom poszło? Chyba o to,że ci magnaci gości nie mieli z zagranicy. A przez co? Że zawsze było, żeby tam zostać, ale czemu? Tego nawet nie rozumieli. Tylko było, że kościół jest głupi bo kościół nie chciał emigrować, ale taką wodę z mózgu robili, że nie. A po co im ta szlachta? Przestańcie. Tam miało byc PRAWO I tyle. PRAWO w zasięgu każdego chłopa. A oni księdza mieli, no ale co z tego? Żle i tyle. A wojsko swoją drogą i tak by było dobrze bo są od wieków prawem angielskim ogrywani i koniec. Jak dla mnie. A teraz jakaś EU. Taka apokalipsa. Ale gdzie jest Wielka Brytania? Cisza :(

Wiedzicie - i znowu to samo. Jak te rozbiory mogły być legalne? One były ważne bo je podpisał Poniatowski, który był ICH. Ale czemu. Bo po CICHU się przyznali do niego, ale po to, zeby Polsce pomóc. Naprawdę :(

A najwiecej gości zza granicy miał KK, nie? I tyle. I koniec. Oni jak gościli możnych z zagranicy - Francuzów, Niemców to każdy po prostu... uhm... niesamowici są i jak ci magnaci wyglądają, a oni? Tu było to, tu tamto. No ale polska gościnność... to chyba KK wymyślił. I tyle :( Ich gościnność wiecie :(

I wiecie ja uważam, że stąd - tak właśnie nie ma dobrych kazan w Polsce. Bo wszyscy się TAK UCZĄ I PISZĄ, że to bez sensu wszystko dobre kazanie wygłosić. A szkoda, nie? Właściwie strata czasu. I ci księża zaczęli się z czasem tych magnatów bać, oni na nich. I tyle. Coraz bardziej się bogacili, prawa i tak nie było. Kościół był liczniejszy, szlachta też, a sensu i tak nikt nie umiał znaleźć bo Kościól byl i jest tak zakłamany. Czemu dla nich liczą się TYLKO NIEMCY. Oni mają dla mnie fioła wiecie. Niemcy najważniejsi. Bez sensu :( A POLSKA? I z tego mają w głowie przemieszane, że nie wiedzą gdzie się znajdują. W gwiazdach to jeszcze - że kosmos to jeszcze się kapną, ale Polska? To tylko Popiełuszko wiedział, że w Polsce mieszka , a reszta? W Niemcach i tyle :(

Jak można żyć w polsce i stać sobie o Anglię, żeby mieć Rzym. Wiecie - coś to nie tak. Zaczęło się blisko Pomorza, ale coś to nie tak. A jak złodziejstwo to ja bym stawiała na św. Wojciecha. I tyle. A Otto Bamberg? Co z nim? I tyle. To jest i złodziejstwo I MĘCZEŃSTWO. A reszta? Bo pisze że bamberg w Niemczech umarł, ale jest to bardzo silne tu. No chyba żeby, ale wierzyć mi się coś nie chce. Też męczennik i tyle. Po cichu zagrzebali go w Niemczech i NA WAS. Taka prawda. I tyle. Musieli z nim zrobić to samo co ze św. Wojciechem bo wiecie - żeby tu wprowadzić krzyżaków - wygląda to na niemiecką zemstę. A ta osoba rządzi do dziś. Bo miała rację. Aż się popłakała jak się o tym dowiedziała. Co to było z tym Bambergiem i wprowadziła wam wojsko. Bo kto wtedy rządził Polską? Ona i tyle :(

A wiecie jak INTELIGENTNI są ludzie z Pomorza? Róznica pomiędzy Bambergiem a krzyżakami była taka, ze mówili że Bamberg wodą chrzcił. I tyle. A oni? Jakiś nowy chrzest. Ogniem ich chrzczą. A oni im mówili, że sie przepisy zmieniły w Rzymie w sprawie chrztu i tak ogrywali całą wodę i nie musieli się niczym przejmować, woda była ogólnie, jeść też co mieli. I tyle. Przepisy się zmieniły - niezle. :(

A brygidki wiecie znowu mają rodowody od zwierząt albo żadnych. Za KOTA miały sie przyznawać. Nic. I tyle. W nagrodę był polski papież - wcale go nie musiało być i tyle. A najgorsze zaś są dzieci z Fatimy, ale nie chcielibyście wiedzieć co sie stało jak umarły. Dzieci które wywołały 2 wojnę światową. Niezłe :( I tyle :( Bo moja matka poszła do brygidek bo PODOBNO miały jakąś reformę i się poprawiły. No zobaczy - najwyżej odejdzie. Przyszła? W sumie jedynie, że palą. Tak tam ogólnie ... jedynie, że jej nie zarżnęły, że nie zamierzała się poddać jakaś nieślubna sierota. No cóz... poddać? A one miały rodziny? Eee nawet ma jakichś rodziców - bo ktos zapyta jak tam jest. Tak. Rodziców ma będzie od kogo ściągać - myśleli księża i tyle. I sie zastanawiali kto jej to dziecko zrobi. Albo ją dac na studia? Co tu z nią zrobić? I co było dalej? Bo przyszła po dziecko... i dalej wam nie powiem bo ja się tak ich pozbywam a wy se róbcie co chcecie. Bo gdyby nie jej DOMENIEMANA mamuśka to by to dziecko w tym zakonie miała i by tam siedziała bo co jej zostało? Ale nie... :(

Ona tam poszła W SUMIE z ciekawości wiecie bo tak do końca nie miała przekonania, ale coś trzeba było robić. Podobno u brygidek była jakaś reforma. tak w Anglii mówili i tyle. A to pójdzie - najwyżej jej zrobią dziecko. Bo tam wiecie w tej szkole różnie bywało też. I tak powiedziała, że po dziecko przyszła. Przecież nie ze z ciekawości i tyle. No ale kiedy wiecie moim zdaniem byłoby Ok - ona tez paliła i nic z tego a te co robiły? Na nią że nie pali. Miała się przyłączyc i tyle. No ale cóz... i wszystko byłoby normalnie, ale ... L:( Bo wtedy były te brygidki nienajgorsze, a teraz? Były i nie były. Taka prawda :(

Wiecie bo wszyscy sięze mnie śmieją, ze po co polazłam do tej szkoły po 2005. Wiecie ... gdyby stary tej mojej bratowej był KATOLIKIEM to ma DUŻO RACJI. Dużo, ale nie 100%. Ale dużo. Ale to jakiś ateista? protestant? Bez przesady. No to niestety zero i koniec. I tyle :( Bo miałby też, ale musiałabym to wiedzieć bo córka miała ślub kościelny i na to płacił. No to ale wartości - sama se miała za ślub katolicki zapłacić. I co to tak płacić i co? To do sklepu z takimi zasadami. I tyle :(

I wiecie nie chcieli mnie to mi mieli powiedzieć, a właściciwe za co ta zła opinia? Za co? Za to,że nie dostałam OD NIKOGO ani grosza bo nikt mnie nie chciał. Ale to naprawdę JESZCZE NA STUDIACH mi mieli powiedzieć. Nie zapłacili mi. No cóz.. to za mało. Miało być skierowanie na studia. Miała być informacja o tym,że sobie biedy napytam przez to. W październiku 2000 zostałam nauczycielką roku 2000 i tyle mnie to obchodzi. Do semestru 2000 jakaś informacja UCZCIWA mi się należała. Tyle wakatów. Niech was szlag trafi z tą waszą oświatą - przykro mi bardzo. Bo wiecie - nie byłoby tych wakatów, ale były i to ile. Także proszę mnie nie porównywać z moją koleżanką. I tyle :( Nie mamy ze sobą nic wspólnego. NAWET nie spałyśmy ze sobą i tyle mam do powiedzenia czy napisania :( Bardzo wiele ktos powie - no dosłownie - tyle tekstu... chyba SETKI stron. A po co? Oto pytanie :(