Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eklerka*

czy mozliwa wpadka tydzien przed terminem okresu? :/

Polecane posty

Gość eklerka*

bo jest taka sytuacja- cykle normalnie co 28 dni, tylko ze w tym miesiacu mialam zjazd do polski i w ogole pare czynnikow ktore mogly przesunac owulacje ale i nie musialy,z facetem kochalam sie bez zabezpieczen 23 i 24 dnia cyklu i mialam wted sucho, potem przez okolo 6 dni na papierze mialam jakby sluz plodny,przezroczysty,rozciagliwy, czulam sie naoliwiona, 30 dnia cyklu tez seks bez zabezpieczen,a dzis 31 dzien cyklu, od 3 dni bardzo leciutkie pobolewanie brzucha jak na okres ale jak dla mnie malo tego pobolewania ech... okresu nie ma od 3 dni. Czy ktos tak mial i byl w ciazy? licze sie z tym:)

Gość eklerka*
sama sie tad wynos jesli masz w zwyczaju obrazanie innych bez powodu... podbijam pytanie :/

Gość grytyty
ja tak miałam identycznie, a teraz to już 24 tc bliźniaczej ;/

Gość Poczekaj tak z dwa dni jeszcze
I jak nie przyjdzie to zrób test:) No bo nikt ci nie powie czy ciąża czy nie.A nie którzy nawet tak jak niespełna rozumu martva będą cię wyzywać.Ciąża może być bo owulacja mogła się przesunąć ale wcale nie musiała.No i co za tym idzie jeżeli owulacja się przesunęła a ciąży nie ma to i tak @ ostaniesz później

Gość przyszla__mama
tak, możesz być w ciąży:) to świetna wiadomość:) - gratuluję:)

Gość eklerka*
dzieki wam, wlasnie niepokoil mnie ten sluz... poczekam wiec jeszcze pare dni i jak cos to dam znac,dzieki pa:)

Gość fdcsfvgbhn
a mi sie wydaje że okres poprostu ci się przesunął. A martvą się nie przejmuj, to niedowartościowana furiatka. Ma schizofremię, próbowała popełnić samobójstwo i uważa się za wampirkę...:D Nikt jej nie lubi i musi sie dowartościować plując na innych, ot takie małe plugawe robactwo z niej.

Gość mamamam27
moja bratowa ma synka z samej końcówki cyklu!!

Gość eklerka*
dziewczyny a potrafilybyscie mi cos wytlumaczyc, bo czytalam ze owulacja wystepuje 14 dni przed okresem, czyli jesli dzis jest 32 dzien cyklu i np jesli dzis dostane okres, to owulacje moglam miec przypuszczalnie 25 lipca i jako dni plodne licza sie tez 3 dni po owulacji, tak? :)

Gość eklerka*
owulacje 25 lipca czyli 18 dnia cyklu

to nie jest tak, że owulacja musi być 14 dni przed @. U zdrowej kobiety jest to 10-16 dni przed @ - jest to tzw. faza lutealna i musiałabyś mierzyć temperaturę, żeby ją poznać

Gość eklerka*
acha, czyli to jest tak, dziekuje:)

a skąd wiesz keidy byla owulacja,mogla byc wczesniej,moze kres sie przesunie i bedzie pozniej i owulacja wtedy mogla byc pozniej,jesli nie hcesz zajsc w ciaze to zachowaj sie odpowiedzialnie i stosuj antykoncepcje a nie stwarzaj problemu

Gość eklerka*
jest mi obojetne czy bede w ciazy, po prostu nie mialam jeszcze takiego sluzu przed okresem wiec zapytalam- bede czy nie bede w ciazy- nie ma problemu:)

Gość sandra25
Kiedy facet dochodzi w Tobie to okres może się przesunąc bo to dla organizmu pewna zmiana. Przesunac się może nawet o tydzień.

Gość eklerka*
o tym to nie wiedzialam:)

Gość sandra25
No tak jest.

Raczej ciężko powiedzieć, są różne przypadki dlatego udaj się jak coś do apteki po test i wszystko będzie jasne.

Gość sandra25
A przed braniem tabletek miałaś regularne cykle?

Gość sandra25
to nie wpis tutaj

Gość eklerka*
ok,ok , test dla pewnosci zrobie pod koniec tygodnia jesli okres nie nadejdzie

Gość eklerka*
zrobilam test wczoraj i wyszedl negatywny, bobo-test ale czytalam ze lepszy jest pre-test i Quick viev i zrobie ktorys z tych, bo od wczoraj mam mdlosci, jem co 2 godziny nawet czesciej i zauwazylam bialy sluz na bieliznie.Inaczej sie czuje, jakbym miala jakies zatrucie...

mdłości pojawiają się przeważnie między 7 a 9 tygodniem ;) ja cykle miałam 28-30 dni i test robiłam ten o czułości 25 mlU/ml 3 dni przed okresem z porannego moczu i wyszła słąbiutka druga kreseczka, z tym, że ja przeczuwałam ciąze bo ostatni seks był 12 dc no i 6 dni po miałąm lekkie brązowawe plamienie ;) a bez monitoringu nigdy nie masz 100% pewności kiey byłą owulacja ;) jeśli chcesz tej ciąży i w niej jesteś no to gratulacje :D

Gość eklerka*
Hej,nie potrzebuje robic testu bo czuje ze w niej jestem...za duzo objawow ktore mi dokuczaja. Ech we wtorek albo srode ide do ginekologa.Wczoraj i przedczoraj wilczy glod, dzis to samo.Wczoraj jadlam duzo czesciej bo mialam takie ssanie w zoladku... mialam zawroty glowy,a jak przeszly to poczulam taka sennosc ze spalam doslownie na ramieniu chlopaka... do tego klucia w jajnikach,pochwie,tak jakby skurcze macicyTylko ze glupota ludzka nie zna granic.Wczoraj zle stanelam albo skoczylam z samochodu bo chcialam ominac kaluze i jakby te objawy ustaly na godzine, pozniej zaczely sie znow ale delikatniej... zjadlam mala pizze z pieczarkami ( grzybow chyba nie wolno), klotnia z chlopakiem i lzy co zaskutkowalo jednorazowym seksem :Dpotem poszlismy tanczyc na zabawe, nie szybko ale krecil mna... doslownie z 5 minut tanczylismy.Jak myslicie czy moglam zaszkodzic dziecku? bo od wczoraj nie czuje zbyt wiele tych ukluc.Te uklucia i bole podbrzusza byly na zmiane z bolami krzyza,na dole po prawej stronie.Teraz ogolnie tego wszystkiego czuje bardzo malo...ale przespalam dzis caly dzien. Co sadzicie? :/

Gość eklerka*
acha- ostatni okres 8 lipca, no i to bylby 5 tydzien i 4 dni ciazy,bo jajeczkowanie mi sie opoznilo,a od stosunku w ktorym moglo dojsc do zaplodnienia minelo juz 2 tygodnie.

Gość mamamama27
objawy masz psychiczne wg mnie - na ciążowe za wcześnie - zrób bete z krwi albo test ale z samego rana

na tym etapie nie powinnaś mieć jeszcze objawów ciążowych, jest zbyt wcześniej. Zrób test. A na lekarza może być za wcześniej, czasami na usg nic nie widać w 5tc(tak było u mnie)

Gość eklerka*
mowicie? :/ bo wiecie ja poronilam w kwietniu 5 tygodniowa ciaze potwierdzona usg, testem i beta, nie podejrzewalam nawet i juz wtedy mialam jeden jedyny objawy ciazowy - spalam na stojaco. 2 dni po tych badaniach krew, poronilam i szpital. Na usg bylo widac pecherzyk.Lekarz mi wtedy powiedzial ze jestem wrazliwa osoba- bo jestem ech, i przez to duzo szybciej czulam ten objaw.Wtedy to byla wpadka i teraz tez podejrzewam ze wpadka.

Gość eklerka*
to dlaczego w takim razie, sprawdzilam i wpisalam na goglach - w 5 tygodniu pisze ze: ( skopiowalam) Dolegliwości: poranne (czasem nie tylko) mdłości i/lub wymioty senność, znużenie nadwrażliwość piersi bóle głowy huśtawka nastrojów ?