Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arssssrrrrrrsaa2

Allegro, pytanie

Polecane posty

Gość arssssrrrrrrsaa2

Kupujący wygrał aukcję jednak zwleka z wpłatą, czy jest sposób, aby anulować tą już zakończoną aukcje?

Gość baba_z_gór
po określonym czasie- chyba 2 tygodnie albo miesiąc (ale trzeba sprawdzić) komentarz negatywny i formularz zwrotu prowizji. Od tej pory transakcja nieważna.

Gość baba_z_gór
można oczywiście wysłac kilka maili przypominajaco- ostrzegawczych

Gość arssssrrrrrrsaa2
Na maile nie odpowiada, totalna olewka a regulamin mówi że kupujący i sprzedający mają obowiązek skontaktować się w ciągu 7 dni od zakończenia aukcji. Dlatego chcę ją anulowac. Poza tym na dzisiejsze standardy wręcz 3 dni na przelew to duzo, nie mozna wcześniej anulować tego ?

Gość baba_z_gór
każdy ze sprzedajacych ma swój limit czasu na wpłatę i komunikuje najczęściej o tym w treści aukcji lub na stronie "O Mnie". Ja osobiście czekam czasem dosyc długo, ale czasem jest sytuacja ze trzeba towar wystawić powtórnie. Wtedy negatyw jest po to żeby kupujący nie obudził sie za jakis czas i nie zażądał towaru płacąc po czasie. W komentarzu negatywnym trzeba krótko przedstawić powody. O wcześniejszym anulowaniu nie słyszałam, ale mozna zapytac bezpośrdnio na "PomocAllegro" czy cos w tym rodzaju. Mają taki formularz, ale z tymi odpowiedziami to na ogół sie nie śpieszą. Jest jeszcze fORUM Allegro, moze tam będzie ktos wiedział cos na ten temat wiecej