Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aobihoj

czy to moze byc ciaza? pomozcie!

Polecane posty

Gość aobihoj

Dzien dobry, nurtuje mnie jedna rzecz - czy to moze być ciąża? Ostatnią miesiączkę mialam 1 lipca, moj cykl trwa 30-32 dni. Dzisiaj jest 8 a miesiaczki dalej nie ma. Bardzo sie boję. Moj "pierwszy raz" byl 15 lipca, pozniej kochalismy sie jeszcze 30 lipca i 6 sierpnia. W tym miesiacu pilam dosc sporo alkoholu ( duzo urodzin, imienin lub poprostu zwykle spotkania ze znajomymi ), zaczelam prace sezonową - prwie caly dzien przebywam na słońcu. Bylam na wyjezdzie na weekend - zmiania klimatu. Ostatni tydzien przyniosł mi dużo nerwów i stresu. Dodam, ze wczoraj mialam moje osobiste obajwy zbizajacej sie misiaczki - wzdęty, bolący u dołu brzuch. Mogę powiedziec jeszcze, ze zawsze zabezpieczaliśmy sie prezerwatywą, nie zsuneła sie ani nie pękła. Ja dwa miesiace temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne - diane 35. Co mam robic? Proszę o pomoc!

Tak, to może być ciąża, ale równie dobrze mogą to być miliardy innych rzeczy, weź zrób sobie test albo idź do gina ok?

Gość aobihoj
zrobilam test - negatywny. Kamien spadl mi z serca. Tylko, czy on daje mi pewnosc?

Gość ONA ODPOWIADA
Nie,nie daje pewności :(

Gość kikaaaaa
jeśli negatywny to nie jest to ciąża...testy robione po czasie spodziewanej miesiączki są wiarygodne.Jeśli nadal brak okresu może to być np.zmiany hormonalne....lekarz ginekolog rozwieje obawy

Gość ONA ODPOWIADA
Ręce opadają... Nawet lekarz podczas badania nie jest w stanie stwierdzic młodej ciąży. Zrób badanie BETA HCG jeżeli będzie systematyczny przyrost (badanie jest powtarzane) to będzie oznaczało ciąże .

Gość kikaaaaa
jeśli wczesna ciąża to owszem lekarz jej nie zobaczy....ale jakieś symptomy to raczej tak.Rzeczywiście beta to dobre rozwiązanie, w moim przypadku tak było...

mysle że nie jesteś w ciązy, choć ja też robiłam test i był negatywny oraz prezerwatywa nam się nie zsuneła nie pękła, a następnego dnia zrobiłam następny test i był pozytywny! SZOK :)

Gość kikaaaaa
dziewczyny a mam takie pytanie jeśli jeden test o bardzo wysokiej czułości potwierdził ciąże a nastepny iinej firmy nie , to jakie jest prawdopodobienstwo ze to ciąża?

Gość ONA ODPOWIADA
Nie denerwujmy autorki ..( Zrobi badanie ,później usg tv i będzie miała jasną sytuację

Gość ONA ODPOWIADA
Kochana Nie wierz w testy :)

Gość kikaaaaa
znaczy tak lub nie:)wiem ze glupio pytam...sama jestem matka 2,5 pociechy ale jakos mi to nie pasuje...do okresu mam jeszcze czas i tak mysle....na bete za wszesnie a 1 test pozytywny był....

Gość proszę cię bardzo
skoro zawsze byłaś zabezpieczona prezerwatywą która ani się nie zsunęła ani nie pękła to jakim cudem miałaby być ta ciąża??? Niepokalane poczęcie było tylko raz i to 2011 lat temu :)

Gość proszę cię bardzo
kika, skor do okresu masz jeszcze czas (ile tego czasu?) to po co robiłaś test? Przecież owulacja jest na 14 dni przed miesiączką. Więc po ilu dniach od ewentualnego zapłodnienia ten test robiłaś i wyszedł ci pozytywny?

Gość ONA ODPOWIADA
Dziewczyny ja mam tylko pytanie ile Wy macie lat ? Bo po tym co piszecie nie więcej niz moja 15 letnia córka :(

Gość kikaaaaa
test robiłam jakies 7 dni po stosunku...okres teoretycznie mam za 7 dni...owulke powinnam byla juz miec a w tym cyklu cos jest nie tak...bol podbrzusza jak na okres ledwo po skonczonym okresie (25.07), potem przez kolejne dni..az do tygodnia, potem jajniki bolaly i w okolicy pachwin...ale sluzu owulacyjnego brak...a zazwyczaj jest, no i jeszcze ta podwyzszona temp....Kiedys poronilam i tez mialam test pozytywny ( byla to ciaza biochemiczna).Teraz troche sie dziwie i z niepokojem obserwuje objawy....choc drugie dziecko byloby upragnione:)

Gość kikaaaaa
mam 28 lat i nie czuje sie bynajmniej jak nastolatka:)ale kazdy ma prawo miec watpliwosci...

Gość proszę cię bardzo
a może masz zapalenie przydatków skoro cię coś tam boli a nie ciążę

Gość ONA ODPOWIADA
Tylko beta . A tak na marginesie ..na wszystkie pytania odpowie ginekolog :) I skieruje na odpowiednie badania :)

Gość kikaaaaa
lekarza mam na wrzesien niestety:( pozostaje wiec beta ale ogolnie sie boje...juz to przerobilam z poronieniem wiec dziewczyny tylko uzbroic sie w cierpliwosc mi pozostaje:) aha raczej nie mam zapalenia bo juz nie boli...zobaczymy

Gość ONA ODPOWIADA
Lekarz na wrzesień???Gdzie Ty mieszkasz w Czarnogrodzie ???

Gość aobihoj
20 mam lat, pomylilas sie o 15 lat. Co do mojego przypadku - jutro pojde zapisac sie do gin, moze on mi rozwieje moje przypuszenia. test robilam o bardzo wysokiej czulosci - tak dla sprecyzowania.

Gość Asiak1985
Mam takie pytanko... Otóż od 2 miesięcy nie zabezpieczamy się z mężem, bo przyszedł czas na to, aby spróbować spłodzić potomka :) ostatnią miesiączkę miałam 26.08 (cykl 28 dni), kolejną powinnam dostać 23.09. Od ok 1,5 tygodnia mnie mdli prawie całymi dniami (jedynie jak spie, to nie mdli), zbiera mi się sporo śliny, jestem zmęczona niemiłosiernie i najchętniej bym z łózka nie wychodziła. Zawsze 14 dc odczuwam ból po lewej stronie podbrzusza tak potworny, że nie jestem w stanie unieść nogi (owulacja). Tym razem tego nie było. Poza tym, nie było również takiego śluzu jak zawsze mam podczas owulacji, tym razem pojawiło się coś gęstszego, bardziej białego. ALE... zrobiłam test ciążowy w zeszły czwartek i pojawila się jedna kreska :( jak myślicie? zrobić kolejny? Fakt, że test zrobiłam ok godz 18, a najlepiej jakby się go rano zrobiło... Czekam na wasze opinie :)