Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Załamałam sie naszymi wyplatami i wydatkami....

Polecane posty

Oboje z facetem dostalismy wyplaty.... On dostal tyle co zawsze, a ja calkowicie bez premii, bo bylam prawie caly lipiec na urlopie. mamy stale wydatki, kredyty itp. zaplacilam dzis wszystko i zostalo nam 700zl., z czego musimy zrobic w tym miesiacu przeglad i ubezpieczenie auta oraz zyc przez caly miesiac... Tragedia. Zaluje ze poszlam na urlop.... Przez to ze bylam na urlopie nie wyrobilam planow w pracy, a jak wyrabiam plany i to calkiem dobrze to mam nawet 1700 samej premii

Gość quwertyna
to nie przewidziałaś tego? teraz się dowiedziałaś ze premii nie dostaniesz?? nie rozumiem

Gość Facet z jajem
tak to jest jak kupujecie w marketach . Polacy to tepy narod, chcecie by zylo wam się lepiej ale Polakom nie dajecie zartobic tylko korporacjom zagranicznym tym samym pieniadze uciekaja za granice a w Polsce robicie z siebie niewolnikow za pare groszy w tychże korporacjach.

No jakos tak lipiec byl ciezkim miesiacem, sporo wydatkow, ruszylam debet na koncie i karte kredytowa, dzis zaplacilam debety, mieszkanie, kredyt hipot., to tamto i przerazilam sie.... do tej pory jakos na wszystko starczalo mimo ze zarabialam duzo mniej, a teraz.... Nie dosc ze bez premii, to jeszcze dodatkowe koszty na splate debetów. Jeszcze zalicytowalam dwa tyg temu dla mojego faceta bluze na allegro. Byl poczatek aukcji wiec podnioslam cene o 5 zl i zapomnialam o tym, a dzis doastalam maila z allegro ze wygralam aukcje i musze za pluze zaplacic 150 z przysylka....

Gość czak wspak
dziwi mnie pytanie: nie przewidziałaś, że nie dostaniesz premii? premie mogą być regulaminowe lub uznaniowe przewiduje się regulaminowe, a nie uznaniowe pracodawca, który ścina pensję nawet dobremu pracownikowi, bo jest na urlopie szybko pracowników może stracić, bo niektórzy mają życie osobiste i rodzinę i nie chcą siedzieć w pracy 16 godzin a 10 pracy jednego pracownika może być mniej efektywne niż 4 godziny pracy innego

Gość Dziewczyna..
Brawo, pewnie wybralas PO to teraz masz co chcialas!

Gość miła od dziś
skoro nie sprzedawałaś to chyba wiedziałaś że zarobisz mniej? chyba znasz system premiowy, który cię obowiązuje? nie rozumiem zdziwienia całą sytuacją, trzeba było odkładac w ciągu roku na czas wakacyjny bo oczywiscie każdy ma prawo do wolnego

Gość dxffgfds
może narazie przegląd zostawcie na przyszły miesiąc, nie jeździjcie w tym miesiącu autem a autobusem możesz też poprosić w pracy o jakąś zaliczkę.. którą odliczą Ci w przyszlym miesiącu ponadto zaplanuj wydatki 700 na żarcie to nie tak mało trudno, mieliście urlop, to teraz musicie trochę pobiedowac, nic Wam nie będzie niejedna osoba ma na życie np. 400zł i jakoś żyją, np. emeryci za 700zł możecie np. za 400zł jeść a reszta na podstawowe wydatki,np jakeś lekarstwo, kosmetyk, środek czystości ewentualnie pożyczcie od rodziny z 300zł

nie, nie, nie nigdy od nikogo nie pozyczalam i nie pozycze. W razie czego mam posplacane karty, wiec moge je ponownie ruszyc. Moj facet jezdzi autem do pracy, kogos tam zabiera i wychodzi taniej niz autobusem, wiec przeglad i ubz. musi zrobic. Do tej pory jakos na wszystko starczalo, a teraz... Kurcze, jeszcze tak nie mialam zeby az taka bida byla. teraz zaluje wszystkich lipcowych wydatkow....

" Aniol ciemnosci... No jakos tak lipiec byl ciezkim miesiacem, sporo wydatkow, ruszylam debet na koncie i karte kredytowa, dzis zaplacilam debety, mieszkanie, kredyt hipot., to tamto i przerazilam sie.... do tej pory jakos na wszystko starczalo mimo ze zarabialam duzo mniej, a teraz.... Nie dosc ze bez premii, to jeszcze dodatkowe koszty na splate debetów. Jeszcze zalicytowalam dwa tyg temu dla mojego faceta bluze na allegro. Byl poczatek aukcji wiec podnioslam cene o 5 zl i zapomnialam o tym, a dzis doastalam maila z allegro ze wygralam aukcje i musze za pluze zaplacic 150 z przysylka...." Jsak na głupoty wydajesz to nic dziwnego zę nie starcza:P., No i jak pisali-lepiej kupować u rolników niż w sklepach a lbo uprawiać samemu:P.

"nie, nie, nie nigdy od nikogo nie pozyczalam i nie pozycze" . . . "mam posplacane karty, wiec moge je ponownie ruszyc." Logika.... Lepiej dać zarobić bankowi niż schować dumę do kieszeni.... :D Zresztą jak masz karty to co biadolisz że nie masz? Masz mało? Przyzwyczajaj się bo lepiej jeszcze dość długo może nie być. Handel siadł i jeszcze może być gorzej więc zacznij myśleć nad tym jak planować wydatki przy niższych premiach. Jak tak nie będzie to się przynajmniej miło zaskoczysz... A swoją drogą to polska mentalność... Życie z dnia na dzień bez żadnego zaplecza na wypadek odpływu gotówki. Powinnaś zawsze zakładać stratę pracy, chorobę... Kolejną kadencję PO :D

Gość dzieki za odpowiedz
na iplaty i zarcie nie ma, a debilne bluzy za tyle kasy kupuje...

Gość nienarzekaj...
ja mam stałą wypłate 1200zł i utrzymuje z niej 3 dzieci. jakoś daje radę..

Gość Jezu, ja mam w ogole 1700 a
normalnie na zycie po oplatach zostaje mi 400

Gość fjbjhb
1200 i trojka dzieci? jak? to niemozliwe....ja mam 1500 pensji na sama siebie, jedzenie, oplaty za mieszkanie itd i ledwo daje rade,zyje na granicy ubostwa

Gość mam podobnie.......
pieniądz mocno stracił na wartości....

Gość nienarzekaj...
no jakos mozliwe. nie pozwalamy sobie na zadne przyjemnosci. wyplata idzie na rachunki i jedzenie. nic wiecej.

Gość mam podobnie.......
w zasadzie już nie jem na mieście, coraz mniej jeżdzę samochodem ( mam wrażenie że pali on coraz więcej) zamiast nad morze jeżdzę odpoczywać na okoliczne glinianki ;) Nie zarabiam może mało, ale mam wydatki związane z domem( konieczność remontu)

Sama pracuje w banku wiec mam profity z tego tyt. i moja karta ma 65 dniowy okres bezodsetkowy, czyli mam 65 dni na splate bez zadnych odsetek. Kupujcie od rolnikow... Rolnik tez sobie niezle wola.... W osiedlowym sklepie za kg ogorków gruntowych placilam 1,5, a u mojej babci na wsi 2,5 baby sobie wolaja..... Wiem, ze w tym sklepiku wlascicielka kupuje hurtem warzywa i ma normalne ceny

nienarzekaj... skoro masz tyle wyplaty to masz tez zasilki z opieki spolecznej na dzieci w zaleznosci od wieku i stopnia edukacji, nie piszesz nic o mezu wiec pewnie pobierasz zasilki dla samotnych matek....

"czyli mam 65 dni na splate bez zadnych odsetek." Dobry żart :D Prawie jak byś tą kartę chciała sprzedać... Teraz zrobić wszystkie zakupy w ten jeden dzień ;)

Wyjasnilam, bo ktos napisal ze wole bankowi dawac odsetki, niz pozyczyc od rodziny... Poza tym moglo to tak zabrzmiec, w koncu tak pracuje.... Pewne rzeczy przechodza do jezyka codziennego. Wkurza mnie to ze pracuje sie tylko na zarcie i oplaty. tak napraqwde wcale sobie jakos sczegolnie nie dogadzam, na ubrania mam doplaty z pracy poniewaz obowiazuje mnie dress cod, ale nie rodem od Pani Krysi z targu tylko musza to byc rzeczy porządne dobre gatunkowo , auto tez mamy przecietne- zwykły civic. oprocz hipoteki mam 500 zl. samego czynszu... Jeszcze gaz, prad, dwie kom (mamy oferty mix po 30 zl. -pisez bo zaraz na mnie ktos naskoczy), internet, paliwo... Ani nie pale, nie pije, z zakupami nie szaleje, telefon mam zwykly i co sie z ta kasa dzieje...,. tym jestem przerazona.

Moja kolezanka, pochodzaca z dosc biedenj rodziny poprosila mnie o bycie chrzestną dla jej synka. We wrzesniu maluch zaczuyna przedszkole, chcialam jej pomoc kupujac wyprawke, wiem ze ja na to nie stac, ale teraz to i mnie nie stac... I z czego rezygnowac? z jedzeniea? bo tylko na to mnie w tym miesiacu stac. wyprawke juz sobie skompletowalam w lipcu, ale nie mam jeszcze placaczka, kapci, recznika, worka na kapcie, mydelek itp. Bloki, kredki i inne pierdoly juz kupilam, czyli to co najtansze, a chcialabym naprawde pomoc...

"Wyjasnilam, bo ktos napisal ze wole bankowi dawac odsetki, " Każda transakcja kartą zabiera przedsiębiorcom od 1,5% do 3,5% + koszt terminali. A potem płaczesz że jedzenie drogie.... Płacąc kartą dajesz zarobić bankowi...

Nie na polczarno, tylko pracowalam prze pierwszy tydzien lipca, pozniej w polowie tak ok.2 dni i pod koniec lipca 3 dni. Nie wyrobilam normy, wiec mam sama podstewe. tak jest niestety jest w handlu. to nie jest premia uznaniowa i twoja zasada jej nie dotyczy

Gość możesz ewentualnie poszukać
jakiegoś sponsora;)