Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja się spytam...

Kursy językowe w Anglii

Polecane posty

Gość a ja się spytam...

Czy moglibyście pomóc? Interesuje mnie intensywny kurs angielskiego dla średniozaawansowanych (2 tygodniowy). Czym się kierować wybierając szkołę, może znacie jakieś, które możecie polecić? Tyle tego w necie a i kosztuje niemało - wolałabym nie żałować wydanych pieniędzy. Najbardziej interesują mnie takie w Birmingham, ale nie tylko.

Gość a ja się spytam...
up

nie dowiesz się wszyscy myślą ze wszystkie rozumy pozjadali ... i jescze będą cie obrażać i wyzywać od benefitowca hehehe ja nie mam pojęcia przecież masz szkoły w swoim mieście ja zaczynam od września ale na podstawowym

Gość a ja się spytam...
Ale ja jestem w Polsce :) I chcę tam pojechać właśnie specjalnie i tylko na kurs. Ale rzeczywiście widzę, że wątki, w których można się dowartościować cieszą się większym powodzeniem ;)

Gość j-123
takie kursy to shit,przez 2 tygodnie się nic nie nauczysz,szkoda kasy i czasu,jak chcesz się naprawdę nauczyć angola to jest długa droga.Ja uczę się w College, właśnie przysłali mi wyniki Entry III.95 % naszych rodaków myśli że znają język ang.Ale im się tylko wydaje.Widać po stanowiskach jakie zajmują.Tu jest taka zasada im lepszy język tym lepsze stanowisko.Wielu po przyjeździe z Polski musiało od nowa pójść do szkoły bo ich Angol nie miał nic wspólnego z rzeczywistością.II tygodniowe kursy tzw. letnie organizują praktycznie wszystkie College. Good luck!

ja proponuje przejrzec oferte szkol jezykowych ktore wysylaja na kursy do uk, moj kolega pracowal kiedys w STS - stad wiem ze maja kursy - natomiast nie pamietam gdzie, byc moze taniej jest zapisac sie do szkoly jez. na miejscu - tego nie wiem, rozwaz tez dluzszy kurs np. ok miesiac - ja uwazam ze kurs jez to dobras inwestycja cos tam zawsze pozwoli przelamac

Gość a ja się spytam...
Sądzę, że taki kurs sporo mi da, ponieważ nie będę uczyć się od zera, znam angielski ma poziomie, powiedzmy, średniozaawansowanym, blokady językowej nie mam (już wyjeżdżałam na dłużej), do tego planuję kilka takich kursów co jakiś czas. Jednorazowo mogę jechać tylko na dwa tygodnie ze względu na obowiązki (praca, dzieci) - żadna ze mnie młódka ;) Firm oferujących kursy jest sporo, dlatego zależy mi na wszelkich informacjach (dzięki ROR - sprawdzę tę firmę) - wiecie - chodzi o jakość szkolenia, bo po prawdzie każdy może taki kurs zrobić, ale nie każdy zrobi go dobrze - jak ze wszystkim :)

Gość alabastter
mnie tez temat interesuje i tez nie moge wyjechac na dluzej bo dzieci i praca...jakbys cos fajnego znalazla to daj znac...

Gość gość
podnoszę temat. szukam opinii na temat kursów językowych z Agencji Turystycznej ATAS - może ktoś był i może z własnego doświadczenia opowiedzieć jak było? Jak organizacja kursu?

Gość gość
ja byłam ale z Glossą i przyznam, że to jest bardzo dobry sposób, żeby się nauczyć języka. Nie masz kontaktu z językiem ojczystym więc tak się przestawiasz na myślenie po angielsku i uczysz się szybciej.

Gość Flash1212
Jeśli szukacie kursów lub obozów językowych proponuję odwiedzić stronę http://www.lexis.edu.pl/kursyjezykowezagranica.htm . W zeszłym roku byłam z 2 dzieci (9 i 11 lat) na kursie w Anglii. Wiele skorzystaliśmy. Dobra i miła obsługa - dają rabaty dla stałych klientów. Jeszcze mogę dodać że dla dorosłych, w określonych miejscach, mają ceny specjalnie obniżone dla Polaków.

Gość gość
ATAS ma wszystko bardzo dobrze zorganizowane. Razem z kursem kupujesz transport autokarem do szkół w Anglii albo samolotem razem z transferem z lotniska. Do tego na miejscu jest rezydent. Zakwaterowanie najlepiej wziąć u rodzin, bo z jednej strony jest taniej, z drugiej to zawsze więcej konwersacji. Sam poziom kursu zależy od tego jaką szkołę weźmiesz. Ja wybrałem Easy School na Malcie - https://kursy.atas.pl/index.php?option=com_chronoforms&chronoform=kurs&i=a355107c21dedd0abf7fb7cd364d7511#1-opis-oferty

Gość gość
Nie sluchaj, ten ATAS to jeden wielki Q**S. Nie warto, szkoda czasu i kasy.

Gość pilna89
W szkole jezykowej Lang w Warszawie organizują kursy zagraniczne w Anglii, Kanadzie i na Malcie. Wszystkie trzy kraje to kraje anglojęzyczne, dlatego jest to świetna opcja na osłuchanie się z żywym językiem przy codziennych konwersacjach. Raz w życiu byłam na takim kursie i bardzo dużo z niego wyniosłam. Mogę polecić wszystkim, którzy chcą poznać język w praktyce.

Gość gość
Polecam wyjazd z Lang LTC, mają kursy w Anglii, na Malcie w Kanadzie itp. Na Kanadę ostatnio była promocja. Możesz z nimi pojechać nawet na tydzień. Ja tak ze względu na brak urlopu byłam w Cambridge, było super ale trochę za krótko

Gość gość
Polecam zobaczyć oferty Atasu na stronie: https://kursy.atas.pl Co roku w marcu biuro organizuje Forum Wyjazdów Językowych - to targi na których można bezpośrednio porozmawiać z przedstawicielami zagranicznych szkół językowych i mieć informacje z pierwszej ręki.

Cześć, Syn znajomych (14 lat) chce wyjechać do Oxfordu na kurs wakacyjny języka angielskiego. Polecam to miejsce oraz szkołę do której wyjeżdża, ponieważ sama w niej byłam. Oxford to miasto klimatyczne warte zobaczenia i nie aż tak zatłoczone jak Londyn. Nauczyciele w szkole są z Wielkiej Brytanii i zawsze chętni do pomocy :) nawet po powrocie do Polski mam z Nimi kontakt. Oczywiście lepiej wyjechać we dwójkę, bo jest "raźniej". Wspólnie można wyjść na lunch w przerwie, zwiedzić miasto, zagospodarować popołudnie. Jeżeli ktoś zastanawia się, czy sprezentować synowi/ córce taki wyjazd, ale nie chce żeby wyjechało samo to napiszcie do mnie. Chętnie podam więcej szczegółów, odpowiem na wszystkie pytania i polecę osobę, która jest organizatorem z Polski takich wyjazdów :):) Kontakt 24h/dobę podczas wyjazdu-sama sprawdziłam ;p