Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ektoderma

Chłopak a rodzina

Polecane posty

Gość Ektoderma

Mam 20 lat, a mój chłopak 21. Jesteśmy z różnych domów - on ceni sobie życie rodzinne, ja - jestem z rodziny rozbitej, mam tylko matkę. Mój problem polega na tym, że nie jestem w stanie zaakceptować kuzynki mojego partnera. On mówi, że traktuje ją jak siostrę, spędzają dużo czasu razem, piszą do sobie niestosowne smsy (moja opinia). Uwielbia spędzać z nią czas, nawet jeśli ja jej bardzo nie lubię, ze względu na wcześniejsze spory z nią. Często też idzie do niej by zrobić mi na złość. W tym tygodniu oznajmił mi też że chce z nią jechać do innego miasta na kilka dni do jej brata - miałoby być to rodzinne spotkanie. Nie jestem za tym i mu o tym pow a on na to, że jestem nienormalna i mam się leczyć. Postawił mi też ultimatum: albo to zaakceptuję albo odchodzi... Kocham go, nie mam nikogo prócz niego i nie chcę żeby odszedł.... Ale nie jestem w stanie też zaakceptować jego wyjazdu, bo zwyczajnie jestem zazdrosna. Proszę poradźcie mi co zrobić :(

Gość Ektoderma
Np "wieczorem cię pomęczę"

Gość belerofront
olej dziada, bzyka kuzynkę jak nic:)

Gość Ektoderma
To jest córka brata jego ojca. Ale to są naprawdę zażyłe kontakty... Powiedzcie mi w ogóle czy można być tak blisko z kuzynostwem? Ja mogłabym zrezygnować dl niego z rodziców, byleby on był szczęśliwy i mnie kochał... :(

Gość belerofront
nie bądź naiwna, pewnie, że można być tak blisko, malo jest takich historii? Z rodziców nie warto rezygnować a już na pewno dla niego

Gość Ektoderma
A czy ja zachowuje się jakoś nienormalnie że jestem o to zazdrosna?

Gość belerofront
nienormalne jest to, że jesteś w niego wpatrzona jak w obrazek a on to wykorzystuje, jak się jest w związku to większość czasu i energii poświęca się budowaniu w/w

To jest bardzo bliska rodzina, więc przestań wymyślać. Zazdrosna jesteś o kontakty z kuzynką?

Gość znam przypadek
gdzie kuzynostwo ze sobą sypiało:o miałabym ją na oku, a ty nie jedziesz z nim?

Gość belerofront
bez przesady, nawet gdyby to była rodzona siostra to nie powinien spędzać z nią tyle czasu mając dziewczynę

Gość Ektoderma
No bo dla mnie jest dziwne spędzanie większej ilości czasu z kuzynką niż dziewczyna i kiedy on mi stawia ultimatum ze akceptuje to albo koniec to wnioskuje ze ona jest wazniejsza niz ja.

Ona nie pisała nigdzie, że facet spędza z tamtą więcej czasu, tylko, że dużo. To raz. Dwa - dziewczyna odmawia chłopakowi kontaktu z kuzynką, która jest dla niego jak siostra (pewnie się razem wychowywali), tylko dlatego, że jej nie lubi.

Dobra - zwracam honor, dopiero teraz wyświetliła mi się ostatnia wiadomość autorki. Możesz powiedzieć o co były te wcześniejsze spory?

Gość znam przypadek
skoro dla niego ważniejsza jest kuzynka na twoim miejscu dałabym sobie z nim spokój, jestes mloda znajdziesz kogos kto będzie chciał tylko z tobą spędzać czas i będziesz najważniejsza

Gość Ektoderma
Nie jade z nim, bo oni mnie nie lubia a ja ich... A nie mam zamiaru byc traktowana jak powietrze. Bo gdy jego kuzynka cos mowi to kieruje swa wypowiedz tylko do niego np: Kamil, a pamietasz jak bylismy razem u marzenki? albo kamil, chodz no na chwile, kamil kupuje sobie nowy telefon - ja w tym czasie stoje obok.

Gość Ektoderma
Wcześniejsze spory np o to że on i ona razem sobie pija, chca organizowac wspolne imprezy, na ostatnim grillu ona przebierala sie w jego ciuchy... Kocham go ale to wszystko mnie przerasta, to mnie niszczy psychicznie.

Dobrze...przyznaję...to są delikatnie mówiąc zbyt bliskie kontakty. Też bym się czuła nieswojo, a fakt, że są bliską rodziną, ale jednak to nie siostra, wcale nie polepsza sytuacji...

Gość Ektoderma
Dziś z nim o tym rozmawiałam i on tych stosunków nie zmieni... Czyli odpuścić sobie? :(

Gość znam przypadek
ja bym odpusciła, zrób jak uważasz

Też bym odpuściła. Jeżeli tak bardzo kocha kuzynkę, niech się z nią zacznie umawiać...

Gość belerofront
nawet się nie zastanawiaj, zostaw go z tą kuzynką niech sobie z nia żyje, mógłby oczekiwać od ciebie akceptacji kuzynki gdyby nie spędzał z nią tyle czasu

Gość Ektoderma
Dziękuję, bylo mi to potrzebne, przynajmniej wiem ze jestem normalna.