Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darkordas

czy używacie osobnego recznika do tyłka? o co w tym niby w ogole chodzi?

Polecane posty

Gość nareszcie lato
Opryszczkę na ustach jak i na narządach płciowych wywołuje jeden i ten sam wirus .Dodatkowo poczytaj sobie że jest przyczyną raka szyjki macicy i tyle w temacie.Nie o tym ten temat .Zmieniajcie ręczniki nawet raz na rok jak wam z tym dobrze ,ja zmieniam codziennie i nie wyobrażam sobie inaczej:( Nie sterylizuję się ale dbam o higienę i tyle.Zaraziłam się kiedyś w pracy gronkowcem :( miałam go na skórze ,zaczełam walkę ,trudną.Dziś skórę mam czystą bez jednej zmiany ale gronkowiec pozostał w gardle :(dlatego może jestem przewrażliwiona na punkcie higieny bo w szpitalu mnóstwo osób zostaje zarażonych tą bakterią :( Kiedyś był taki płyn LIZOL śmierdział jak cholera i śmierdziałyśmy my ale gronkowiec był rzadkością .

ja nie mam, przez cale zycie nie mialam ani razu opryszcki, grzyba ani niczego innego. Czy szczoteczke do zebow tez parzycie po kazdym uzyciu ? czy jensy, stanik, tschirt pierzecie po kazdym noszeniu ? A jak z posciela, w ktorej spedza sie co noc tyle godzin ? Bardzo mnie to ciekawi :-)

Gość Kleofas 1981
darkordas to chyba dopiero jakas studenciara pielegniarstwa co chciala przyszpanowac, ale jej nie wyszło, bo niedoczytała dokłądnie notatek z tym co mowisz, ze jest sie nosicielem wirusa cale zycie, ktory jedynie sie uaktywnia w postaci syfków to zgoda. ale wez sie dokształć i nie szerz tych banialuków, że opryszczka narządów rodnych jest wywoływana przez ten sam wirus co opryszczka na ustach. TO SA DWA ODDZIELNE WIRUSY DO CH*JA Ty też się dokształć, bo to jest ten sam wirus, tylko inny szczep. Tak jak grypa, czy żółtaczka.

Gość ojjj takka
jesli ktos ma jakies choroby narzadow rozrodczych to wiadomo, ze bakterie moga sie przeniesc na inne czesci ciala.

Gość i ja sie wypowiem
kiedys kobietom polecano lizol do higieny intymnej :) mysle, ze przesadzasz z tym zmienianiem co dzien. jak masz duza wilgoc w lazience to jestem nawet w stanie to pojac, ale jesli wilgoc w twojej lazience, gdzie recznik wisi, jest odpowiednia, to tylko tracisz niepotrzebnie kase na pranie prawie czystych recznikow. jesli bedziesz za bardzo wyjalawiac organizm z bakterii to znowu cie jakies cholerstwo zlapie.

ja mam qrwa osobny ręcznik do twarzy osobny do pleców osobny do brzucha osobny do jaj osobny do penisa na łydki mam inny i na uda i na palce od stóp mam 10 różnych takich małych odbyt natomiast napierdalam karczerem i czekam na słońcu aż wyschnie

Gość radek-1958
zapytaj mamy a nie pisz tu takich glupot

Gość yyyyyy dobre dobreeeee
popieram jelly belly;p;p

Gość królowa lul
Mam 3 osobne reczniki, jeden do miejsc intymnych, jeden do reszty ciala i jeden do wlosow, a do twarzy uzywam recznikow papierowych.

Gość darkordas
yyyyyy dobre dobreeeee - racja u kazdego moze co innego wywoływać te syfki, ale faktem jest, że jest to stricte wirus, ktorego jest sie nosicielem cale zycie, ale on nie jest grozny i szacuje się, że posiada go ok 70% społeczeństwa. czyli praktycznie wszyscy, bo te 30% to pewnie dzieci, ktore sie po prostu nie zdazyly jeszcze zarazić. co do peelingu to czytanie ze zrozumieniem sie kłania. nie napisałam, że po owym nie zostaje na ręczniku w ogole tego naskórka. napisałam, że na pewno nie aż tak dużo. w domyśle, ze jest go na pewno mniej nieżeli bym sobie tego peelengu nie zrobiła. a do tej co sie ciagle upiera, ze to ten sam wirus to idz pożal sie boże pielegniarko chociażby na wikipedi poczytaj. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaka%C5%BCenia_opryszczkowe a i w kazdej innej medycznej ksiazce, czy kazdy lekarz ci powie, że to NIE JEST TEN SAM WIRUS. dziwne, ze ja jakoś czasami mam "zajada" na ustach, a jeszcze nigdy w zyciu nie miałam na cipce.. jak i pewnie wiele z nas. :o

Gość i ja sie wypowiem
jesli ktos ma chorobe narzadow, to nie balabym sie przeniesienia z narzadow na inne czesci (chociaz zalezy jaka to chorroba) ale raczej o wtorne nadkazenia z ciala na narzady. nie popieram uzywania jednego recznika do twarzy i tylka, ale nie popadajmy w skrajnosci

Gość nareszcie lato
Szczep o innej nazwie z tego samego gatunku wirusa .Ja nie chcę się tu wymądrzać bo po co ? Jednak radziłabym leczyć i to ostro opryszczkę a nie ją zasmarowywać !!! Pościel zmieniam co tydzień czasem częściej jak jest ciepło,biustonosz na litośc boską zmieniam codziennie ,tak jak bluzkę ,spodnie ,spódnicę.Jeśli chodzi o bieliznę -majtki to zaraz posypią się gromy bo dwa razy na dzień zmieniam i noszę wkładki higieniczne które wymieniam po każdym pobycie w toalecie . Żeby było śmiesznie ,bo widzę że co niektórym jest używam w toalecie tylko chusteczek -papieru toaletowego nawilżonego dla dzieci :) To taka zbrodnia dbać o higienę ?

Gość darkordas
nareszcie lato - przestan gadać od rzeczy, że zmieniamy reczniki raz w roku! gdzie tak ktos napisał? ja i pare innych osob tutaj jedynie uwazamy, ze wymiana recznika codziennie to przesada. to jest równoznaczne z bródastwem i zmienianiem go raz na rok? puknij sie..

Gość idąc pod prysznic mam
przygotowane 2 czyste ręczniki. Wychodząc jednym wycieram twarz i zawijam nim umyte włosy a drugim wycieram całe ciało i tyle 🖐️

Gość królowa lul
sssnake prawie dalam ci sie sprowokowac 🖐️ prawie 🖐️

Gość i ja sie wypowiem
ja nie widzialam roznicy na cerze przy osuszaniu recznikiem i papierem. jest jak bylo, wiec nawet nie chce mi sie fatygowac po papierowe reczniki.

królowa lul no niestety na delikatne części ciała tylko bawełna, papier to jest toaletowy do dupy tak zwany no ale skoro dupę masz jak twarz - nie dziwię się

Gość yyyyyy dobre dobreeeee
czy ty nareszcie lato czytasz ze zrozumiemniem ?????? ja gdy sie zaczynam opalac nie mam opryszczki, ale wiem ze gdy sie nie posmaruje kremem ochronnym to ją bede miala.. dlatego to robie... nie zasmarowuje oopryszczki bo jej nie mam, boze i ty chcesz udawac pielegniarke ??????

nareszcie lato czyli dobrze rozumiem, ze zdejmujesz np jeansy ze stojaka na preanie, prasujesz, zakladasz, i po przyjsciu z pracy wrzucasz je znowu do pralki ? :-) :-) dziwie sie jak mozesz zmieniac posciel raz na tydzien, jezeli zmieniasz recznik codziennie :-) W kocu w poscieli spisz okolo 8 godzin dziennie, pocisz sie i rowniez zostawiasz naskorek, weic ?

Gość darkordas
a wiesz jak ci od tych wkładek higienicznych tam wszystko w kroczu pyzieje? równie dobrze możesz sobie cipke folia owinąć i ją tam zakisić! o tak tak.. wkładki higieniczne to jest to co grzybki lubia najbardziej :D

Gość Kleofas 1981
darkordas yyyyyy dobre dobreeeee - racja u kazdego moze co innego wywoływać te syfki, ale faktem jest, że jest to stricte wirus, ktorego jest sie nosicielem cale zycie, ale on nie jest grozny i szacuje się, że posiada go ok 70% społeczeństwa. czyli praktycznie wszyscy, bo te 30% to pewnie dzieci, ktore sie po prostu nie zdazyly jeszcze zarazić. co do peelingu to czytanie ze zrozumieniem sie kłania. nie napisałam, że po owym nie zostaje na ręczniku w ogole tego naskórka. napisałam, że na pewno nie aż tak dużo. w domyśle, ze jest go na pewno mniej nieżeli bym sobie tego peelengu nie zrobiła. a do tej co sie ciagle upiera, ze to ten sam wirus to idz pożal sie boże pielegniarko chociażby na wikipedi poczytaj. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaka%C5%BCenia_o pryszczkowe a i w kazdej innej medycznej ksiazce, czy kazdy lekarz ci powie, że to NIE JEST TEN SAM WIRUS. http://pl.wikipedia.org/wiki/Wirus_opryszczki_pospolitej Wyróżnia się dwa gatunki wirusów opryszczki pospolitej: HHV-1 (dawniej HSV-1, herpes labialis - opryszczka wargowa) HHV-2 (dawniej HSV-2, herpes genitalis - opryszczka narządów płciowych). Nazwy te odzwierciedlają tylko najczęstsze miejsca zakażenia. Zdarza się, że HSV-2 jest przyczyną opryszczki wargowej i vice versa, mimo dość dużego tropizmu poszczególnych typów do różnych tkanek.

opryszczki alergie dyslekcja i inne gówna jak ja się cieszę że za moich czasów tego syfu nie było 1973 MADE YEAR pławcie się w swoich syfach

Gość darkordas
Kleofas 1981- no spoko i ja sie z tym zgadzam 🖐️

Gość nareszcie lato
Coś wam powiem z autopsji.Jako że pracuję w szpitalu to często trafiają do nas pacjenci z ulicy że tak powiem.Zasłabnięcie,zawał i inne przyczyny i uwierzcie mi że czasem jak takie osoby się rozbiera to dopiero widać jakie są czyste :( Biustonosz sprany ,szary ,przybrudzony :( Majtki ...........nie chcielibyście widzieć :( Jednak z przykrością stwierdzam że faceci to dopiero czyścioszki:) Śmierdzące brudne skarpety,majty sprane tak że Kraków widać nie mówiąc o ich czystości !!!! Często niedomyci !!!! Z wierzchu niby czyści ,pod spodem syf :( Aż wstyd !!!!

Gość i ja sie wypowiem
sssnake jestes glupszy nic ustawa przewiduje, nawet mnie bawisz :)

przepraszam bardzo a Twoj biustonosz i majty nie sa SPRANE jak je po kazdym ubraniu pierzesz ???? :-O Czy moze od razu wyrzcasz i kupujesz nowe ???? :-O :-O :-O

głupszy to jest teraźniejszy naród, nigdy nie miałem kłopotów ze zdrowiem i nie zastanawiałem się ilu ręczników używać baw się dalej i choruj na dziwne choroby których wcześniej nie było, aha uważaj na jagody z lasu bo mogły je dziki osikać hahahahhahahaha

Gość ewa padłam dobre wyliczenia
ssnake moze i nie było ;-) ale żeby słowników nie było to tego już nie kumam :-O jestes lekko ułomny i tyle w temacie, dlatego nic cię nie obchodziło i nie obchodzi