Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badziewne a porządne kierunki

Badziewne kierunki studiów!!! I porządne studia!!!

Polecane posty

Gość badziewne a porządne kierunki

Badziewne kierunki:Socjologia,Pedagogika,Dziennikarstwo i komunikacja społeczne,Europeistyka,Muzykologia,Studia muzyczne, Studia piosenkarskie,Fotografia,Historia, Aktorstwo,Historia Sztuki, Scenopisarstwo, Polonistyka, Filologia obca,Reżyseria, studia taneczne, Kulturoznawstwo, Politologia,Teologia, Malarstwo, itp. Porządne studia to: Z humanistycznych jedynie prawo i psychologia, tak poza tym to medycyna, ekonomia, budownictwo, technologia żywienia człowieka,informatyka, bankowosc i finanse, matematyka, chemia, fizyka itp.

Gość Tak se mysle jo
Nie ma czegos takiego jak kierunki badziewne i kierunki porzadne. Sa takie po ktorych bedzie latwiej albo trudniej znalezc prace. I tak, moim zdaniem, to jeszcze z 2-3 lata i rowniez po kierunkach scislych bedzie przesyt studentow, bo teraz to kazdy musi studiowac, a ze robione sa kampanie na co warto isc, to nagle np na budownictwie jest tona ludzi.

Gość ghjkj
Co z tego ze jest tona ludzi np na budownictwie jak nawet polowa na politechnice tego kierunku nie konczy,bo matoły sie dostaja i mysla ze to jest sukces a studia na polibudzie na kierunkach scislych to niezla harówa. A co do psychologii i prawa, to nie wiem czy sa to dobre kierunki. Mgr prawa, ktorzy nie maja pracy jest jak psow. Zeby cos osiagnac trzeba sie dostac na aplikacje a i po skonczeniu wcale nie jest rozowo.

Gość hahahkasdsdf
filologia obca badziewna- chyba Ci gorzej??? juz predzej ta psychologia ktora przydzielilasdo porzadnych!

Gość nikonka123
Ja po wydzile jazzu i muzyki rozrywkowej pracuję w telekomunikacji i jakoś nie narzekam na kasę i pracę ogólnie. Na studiach zaczynałam od słuchawki, później awans do techniki i póki co od roku pracuję jako inżynier sieci. Kończę teraz podyplomówke z tele. Mój kolega po prawie siedzi w sklepie i tłucze 1200 pln. Nie ma czegoś takiego jak bardziewne kierunki i niebadziwne.

Gość Flottka1984
Niestety nic nie rozumiecie. Studia humanistyczne ucza myslenia, kreatywnosci. Studia ekonomiczne i politechniczne to tylko podstawianie liczb pod wzory - kazdy sobie z tym poradzi.

uważam że studia nie są badziewne, gdy jest po nich porządna praca na różnych kierunkach jest różny poziom trudności, jedne są mniej absorbujące, inne bardziej, wiele zależy też od uczelni, na której się studiuje!! i nie sądzę, że ktoś kończący no filologię angielską na UJ ma problemy ze znalezieniem pracy ! bdw ja kończyłam kierunek ścisły

"Niestety nic nie rozumiecie. Studia humanistyczne ucza myslenia, kreatywnosci. Studia ekonomiczne i politechniczne to tylko podstawianie liczb pod wzory - kazdy sobie z tym poradzi. " tutaj się zupełnie nie zgodzę.... nie wiem jak dokładnie jest na studiach humanistycznych, ale na ścisłych wyciskają z ludzi bardzo wiele, myślenie, kreatywność >> takim trzeba być już przed rozpoczęciem studiów, aby je w ogóle przetrwać

Gość taka prawda....
nie wazne co skończysz to poza kilkoma kierunkami w stylu medycyna masz znikome szanse na prace w zawodzie i przekroczenie 1500zł na miesiąc:o

Gość tak ja jak inne, ale inna
Ja skończyłam transport uwaga na PRYWATNEJ UCZELNI i mam zaje..#$ pracę. Bez znajomości, bo pochodzę i studiowałam na drugim końcu PL. Ale za to znam biegle 3 jezyki i jestem w trakcie nauki włoskiego. To raczej nie studia gwarantuja dobrą posadę tylko to jacy jesteśmy. Przychodzi czasem człowiek do nas do zespołu po polibudzie i jest zupełnie zielony w temacie. Chce pracować w zespole zajmującym się współpracą międzynarodową a kurna angielski na zasadzie kali jeść kali spać.

Gość dżordżini armani
--->Flottka1984 Niestety nic nie rozumiecie. Studia humanistyczne ucza myslenia, kreatywnosci. Studia ekonomiczne i politechniczne to tylko podstawianie liczb pod wzory - kazdy sobie z tym poradzi. chyba cię pojebało głupia piczo!!! widać że gówno wiesz o polibudzie.... wracaj lepiej do swojej socjologi/politologi mega trudnego kierunku :D....

Gość Tak se mysle jo
I znowu zaczyna sie przemadrzanie studentow politechnik o wyzszosci ich studiow nad innymi kierunkami. A ja Wam mowie, ze po polibudach tez jest juz przesyt magistrow, inzynierow, etc. Tak naprawde, to najwazniejsze sa faktycznie umiejetnosci i oczywiscie znajomosci.

Gość omgggggg
filologia obca ? chyba cie glowa boli

Gość esdewDFRwe
najwazniejsze sa znajomosci 🖐️

Gość ja jestem po chemii
i pracuję w przemyśle kosmetycznym :)

Gość ffffssssssss
a co wy tam wiecie

Gość klapciuch
A ja studiuje indologie:)

Gość fiolekkkk
nielubieneidziel- to zależy. :)

Gość dmhbdehjbwch
ja jestem po prawie i o mojej pensji wielu mogłoby pomarzyć, również mój maż jest po prawie...

Gość byubuy
moj facert studiuje budownictwo a ja fizjoterapie zobaczymy jak to zaprocentuje :classic_cool:

Gość tak się składa, że absolwenci
teologii - przynajmniej ci, którzy mają pałę między nogami i chodzą w czarnych kieckach - żyją całkiem nieźle, bez kredytów, z niezłymi zarobkami i pewnie niejeden inżynier może im pozazdrościć pozycji zawodowej :)

Mój były skończył niedawno socjologię (nie napisał magisterki) i wyciąga na razie ponad 6tys. Także... hm... niech każdy pilnuje swojego interesu, a ni tu jakieś głupie szufladkowanie.

Gość plomba55
Polecam wyższą szkołę bezpieczeństwa, skończyłem 2 lata temu Bezpieczeństwo narodowe, same studia fajne, ale najważniejsze, że udało mi się dostać po nich pracę, a to chyba najważniejsze prawda?