Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sylviana_25

Mój10-miesieczny synek przestał pić mleko

Polecane posty

Na widok butelki z mlekiem wykrzywia się, odpycha i płacze. Od kilku dni tak, wczesniej wszystko bylo ok wypijał ładnie. Zupki i inne rzeczy je chetnie. Kaszke probowalam podawac łyzeczka i tez nic. Czasem troche przez sen wypije, ale co to za jedzenie. nie wiem co sie stało. Wasze dzieci też tak miały?

Gość emilianna
moj starszy syn przestal pic majac 6 mcy:( a wszystko przez glupia niedouczona lekarke ktora na oko stwierdzila skaze i kazala zmienic mleko na sojowe smierdzace gotowanymi obierkami ziemniakow Maly jak tylko czul mleko od razu naciagal. zwykle,modyfikowane,krowie,kozie,z kaszka,kakao,grysikiem,budyniem....cuda robilam nie i koniec przemycalam w budyniu na gesto ,jogurtach,kaszkach i tyle wbrew pozorom ma mocne kosci i zdrowe zeby ..mleczaki trzebabylo wyrwac poniewaz stale sie pchaly a tamte mial zdrowe i biale az zal

to taki okres przejsciowy :) nie ma powodów do obaw. Mój już ładnie jadł zupki z większymi kawałkami a przyszedł taki czas ze trzeba było mu wszystko mielić na papke bo wymiotował, ale przeszło :)

przeraZa mnie to, co dzien jest walka, zeby choc troche mleka wypil. Czasem nawet na noc nie tknie, przez cala noc tez nie pije i rano tez nie chce, dopiero kolo 12 a poludnie zje kilka lyzek z owockami:( masakra jakas, a przeciez mleko to podstawa w diecie niemowlaka

Zupki i wszytsko inne je chetnie, bez problemu i ciagnie go do naszego jedzenia dla dorosłych, ale na widok butelki zaczyna wariowac. Nie wiem co mu sie stało. Nawet slysze jak mu w brzuszku burczy, a i tak nie tknie

Gość emilianna
placze w nocy z glodu? ma niedowage? jesli przesypia noce ,wystarcza mu herbatka czy woda to moze nie potrzebuje w nocy pic mleka moze jest innymi pkarmami najedzony i dlatego nie chce?

Gość kurnik gryyy
to zamien modyfikowane na zwykle

Nie placze z głodu w nocy, w nocy juz od dawna nie dostaje mleka, chodzi mi o to, ze ma zbyt dlugie przerwy miedzy posiłkami. Kiedys normalnie jadl tak: 6.00 - 200ml kasza 9-10 - owocki 12.00 kleik 180ml 16.00 obiadek 20.00 kaszka 200ml w międzyczasie biszkopcik, soczki, chrupki kukurydziane a teraz rano nie wypije wcale albo tylko polowe i to z wielkim bolem, owoce normalnie, o 1200 mleka wogole nie tknie, obiadek normalnie, i kaszki na noc tez nie ruszy, albo z polowe przez sen wypije. Ale pije tak na sile, ze boje sie, ze jeszcze bardziej sie zniecheci.

Gość emilianna
moze po prostu nie chce mleka ,wiem ,ze moze tak byc bo przerabialam to:( moze o 12 zamiast mleka dawaj mu zupke a pozniej normalnie obiadek drugie danie

Gość emilianna
a spróbuj przemycic w budyniu,jogurcie ,ryz na mleku na slodko,nalesnik? przeciez mozesz podac mu kanapke ,jajecznice,bułeczke ,nie musi byc koniecznie mleko i wtedy zapelnisz jadłospis

bede musiala sprobowac, a budyn jaki, chyba nie ten z torebki? na nalesniki chyba za wczesnie, buleczka i podobnymi rzeczami sie dławi:/

Gość emilianna
180 ml mleka modyfikowanego żółtko 8 gr maki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia Mleko wymieszaj z żółtkiem i mąką, zagotuj cały czas mieszając. Można dodać owoce np. jagody, borówki, maliny (przetarte prze sitko), starte jabłuszko albo namoczone i zmiksowane suszone morele lub śliwki. a bułeczkę taką maslaną mozesz moczyć w mleku np i tak podac tak samo biszkopty np