Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem dlaczego

Drogie kobiety!

Polecane posty

Dziękuje za pare sensownych odpowiedzi. Reszcie dziekuje za zmieszanie mnie z błotem, bardzo to o was niedobrze swiadczy drogie panie. W zyciu udajecie grzeczne, kulturalne dziewczynki a wieczorami na kafe rzucacie swoje frustracje w strone, kogos kto chcial sie tylko o coś zapytać, pogadać, poradzić. Julio "Mogłabym powiedzieć, że pasuję idealnie do opisu dziewczyny twoich marzeń (...) Jest mnóstwo dziewczyn takich jak ja.. i ta twoja koleżanka" Smiem watpic, juz w tym watku pokazalyscie jak jestescie idealne. A ta moja kolezanka w zyciu na nikogo nie rzucila sie z taka slowna zaciekloscia jak wy. "Jak dla mnie to jesteś zwykła ciotą. Co to w ogóle ma znaczyć...:-/" No tak, podtrzymuje opinie, ze fajnych kobiet jest niewiele. Mojej znajomej nie dorastasz do piet. Nigdy juz nie bede szukal porady na tym forum, bo widze jacy w wiekszosci ludzi tu przsiaduja.

Gość jak chcesz rady
to powiem tak: nawet po Twojej ostatniej wypowiedzi widać, że często przytaczasz, że jakaś kobieta nie jest podobna do tej Twojej znajomej, znaczy się jest gorsza. Mam wrażenie, że Ty nie chcesz, anonimowej jeszcze dla Ciebie, wspaniałej kobiety, która spełni Twoje wymagania, ale chcesz właśnie tamtą znajomą. Nie mam tu na myśli, że zamierzasz ją odbić, tylko marzy Ci się jej idealna kopia. Nie wpadnij więc za bardzo w poszukiwanie tego ideału, bo możesz przeoczyć kogoś, kto mógłby stać się Twoją jedyną. Każdy człowiek jest inny i każda miłość, uczucie między dwojgiem ludzi jest niepowtarzalne. To, że oni wypracowali taki układ i wydaje Ci się on fajny, nie oznacza, że jest on jedynym słusznym. Rozumiem, że Tobie się taki podoba, chciałbyś właśnie takiego. Jednak zrozum, że to jaka będzie Twoja partnerka zależy również od Ciebie. To, że im się udało dojść do takiego fajnego wg Ciebie związku nie zawsze musi być tylko zależne od tego kim byli, ale od tego jakie są ich relacje, jak się odnosili do pewnych spraw. Jeżeli ona płaci za siebie to nie tylko kwestia tego, że od początku uważała, że chce tak robić. Owszem, chciała, ale gdyby miała poczucie, że ktoś ją w tym momencie wykorzystuje na tym polu, że nie okazuje jej uczuć tylko traktuje jak zajęcie czasu, kochankę, która niczego nie wymaga, niczego nie dostanie, to również zrezygnowałaby z tego układu. A ona czuje się w nim bezpiecznie. Jednak, co dokładnie sprawiło, że byli oni wobec siebie tak otwarci tego się sam nie dowiesz. Może od początku postawili jasno czego chcą? A może okazywali sobie tyle ciepłych uczuć, że mieli wobec siebie pewność, więc nie obawiali się dzielić tym, co było dla nich najważniejsze? Takie zrozumienie między dwoma osobami nie jest łatwo wypracować. Na pewno nie osiągnąłbyś go, zamykając się na dziewczynę, bo nie ma czegoś, co zauważyłeś u swojej znajomej. Inna rzecz, że to co wymieniasz to nie są jakieś szczególne wymagania i wiele osób takie ogólniki spełni. W szczegółach może się okazać, że ciągle myślisz o swojej znajomej i nic Cię nie zadowala. Mam nadzieję, że aż tak nią zafascynowany nie jesteś, bo to nie przyniesie Ci szczęścia. I też jeszcze jedno: każdy człowiek powinien całe życie sam na sobą pracować, nie polegaj na tym, że Twoje życie niespodziewanie się zmieni z czyjegoś powodu, bo żeby naprawdę się zakochać trzeba najpierw nieco własnej pracy, albo współpracy z partnerką. Choć dziwi mnie, że jeżeli byłeś w jakiś dłuższych związkach to Twoje życie nie stawało się jakby lepsze, piękniejsze. Tyle ode mnie.

Gość julia--22-- J.R
do : nie rozumiem dlaczego a skad możesz wiedziec jaka jest twoja znajoma naprawdę? spedzasz z nią każdą wolną chwilę że wiesz co pisze w internecie itd? No więc własnie.

Autorze, pozostaje ci zerwać związek, który nie daje ci tego, czego oczekujesz i rozpocząć poszukiwania takiej kobiety, o której piszesz. Julio - to co daje w związku druga osoba, to nie zawsze musi być piękno, charakter, inteligencja, czy kasa. Koleżanka autora podciagnęła swego faceta, powiedzmy na "wyższy poziom" nie oczekując niczego w zamian i jest z nim szczęśliwa. No to chyba coś tam w nim zobaczyła wartościowego, nie sądzisz?

Gość A autor...
Autor po prostu zakochał się w dziewczynie znajomego.

Gość anka firanka
Nom autorze, musisz szukać. tylko nie staraj się odbić koledze dziewczyny! bo widze ze jestes nia zafascynowany!

Gość yuga opole
zakochal sie w lasce kumpla hehe

Gość gosc xxx
po 1. 'trawa po drugiej stronie płotu jest zawsze bardziej zielona' autor absolutnie tak sie zachowuje po2. a czy wiesz dlaczego ta twoja dziewczyna jest zazdrosna jak idziesz z kumplem pic i z jego dziewczyna? opd. -a dlaczego kumpel zabiera ta swoja dziewczyne na spotkania a ty nie? juz cos twoja dziewczyna podejrzewa ze jest zle i ma razcje. -kobieta ma 6 zmysł widzi ze podoba Ci się ta dziewczyna i poprostu nie czuje się pewnie więc panikuje (czyt. jest zazdrosna, nie chce zebyś z nimi wychodził...itp) -a czemu tamta 'fajna' dziewczyna nie jest zazdrosna? bo dostaje od swojego chłopaka poczujecie bezpieczeństwa!!! podskórnie się to czuje czy facet jest na 100% za nami czy nas kocha, czy nie podoba mu sie jakas inna(tak jak tobie) i jeżeli jest wszytsko ok to kobieta w poczuciu bepzieczenstwa i kochania bez problemowo pozwala facetowi isc na piwo (z reszta po pewnym czasie jezeli w zwiazku sie uklada facet nie chce wychodzic na takie piwa sam i kobieta w ogole nie robi mu wtedy akcji) -zabieraj kobiete ze soba!!!pokazuj jej ze jest JEDYNA i ja kochasz najbardziej a bedziesz mial spokuj chlopie! A jesli chodzi o placenie to z doswiadczenia ci powiem,ze kiedys z facetem z ktorym sie spotykalam (bardzo mi sie podobal) tez nalegalam ze ja zaplace. Popatrzyl sie wtedy na mnie z taka pogarda ze wszytsko bylo jasne, poprostu nie jest kobieta warta zachodu jezeli sie nie ceni i chce placic! z reszta cos co dostajesz za darmo jako facet (czyli nie placisz nie wkladasz wysilku) poprostu tego sie potem nie docenia i dlatego to facet ma placic za dziewczyne inaczej jej nie docenia. juz sie tego nauczylam mimo iz tez postepowalam jak ta 'fajna' dziwczyna tylko jakos fajnych facetow mi takie zachowanie nie przynioslo

Gość aja jajajaja09
Nieprawda, ze kobieta ktora za siebie placi nie jest nic warta. Oczywiscie w etapie randek facet iech placi, ale jak juz sie jest w dlugim zwiazku?

Gość kolo kolo
Koleś jak Ci się podoba ta babka to nie patrz ze to laska kumpla tylko podbijaj ;)

Gość jkjmnb
looo matko nastepny super facet nic nie ma, nic nie da, wysilac mu sie nie chce ,a chcialby cudu hehhe jeszcze bedzie sama za siebie placic i niczego nie bedzie wymagac ,, buuuhahaha ,,wow normalnie oj oj tamm a co (kwiat)