Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę kupić własne M

jaki macie metraż mieszkania???i czy jest dla was wstarczający???

Polecane posty

Gość TakaSobieMama
2 pokoje, 47m i model 2+1 .... ciasno, planujemy zakup wiekszego.

Gość 81m na nas 2 + niemowle
i juz sie robi za ciasno, planujemy drugie dziecko i wtedy zmienimy mieszkanie na wieksze.

Gość chcę kupić własne M
może i racja ale tak mieszakmy teraz na piętrze w domu u rodziców mojego męża do miasta mamy ok18km w jedną stronę do centrum troszkę więcej do tego korki korki korki żeby dojechać do pracy na 8 musze wyjechac ok 6.30 bo ok 15 min zajmuje mi znalezienie miejsca parkingowego...a idąc na nagach ani korki ani parking mnie nie inetrsują

Gość chcę kupić własne M
niewierzę że 81 m2 na 3 osoby to ciasno

Gość chcę kupić własne M
przepraszam za ortografię a raczej jej brak ale jestem w pracy i sami rozumiecie:)

niby ciasne ale własne, aleee..... no tyrochę za małe. Ja bym nie kupiła. Tym bardziej jeżeli na kredyt. Szlag by mnie trafiał płacą przez całe życie raty za klatkę. Wolałabym kupić trochę wieksze ok 50 m2 i płacić te 300 zł raty więcej ale życ jak człowiek i nie obijac sie o siebie i meble. Moja znajoma miałe mieszkanko 38m2. Mieszkała z mężem i dzieckiem. KATASTROFA! Traz kupili sobie 49m2, niby też małe, ale w salonie zrobili sobie aneks a w dawnej kuchni pokój dla dziecka. Do tego maja swoją osoba sypialnie. I jest ok. Miejsca wystarczająco. Jeżeli nie stać Was na większe - to kupujcie te 38 m2 , ale rozważcie jeszcze dobrze tą decyzję, przeanalizujcie ile będą wynosiły raty itd. Ja mam teraz 71,1m2. Duza kuchnia, dwa pokoje (jeden dla dziecka, jeden nasza sypialnia) i ogromny salon (jak na blokowe salony) jakieś 24m2. Oddzielna łazienka i ubikacja. Jak dla mnie wystarczająco a nawet za dużo, bo jednego pokoju i tak nie używamy bo nasz syn jest jeszcze mały i śpi w naszej sypialni, ale za jakiś rok jak podrośnie będzie idealnie :)

Gość 81m na nas 2 + niemowle
to sa dwie sypialnie, otwarty salon z jadalnia i kuchnia, łazienka, ubikacja, przedpokój - niby dużo ale np teraz chciałabym mieć jeden pokój do pracy z domu, albo na garderobe albo pokój goscinny a mam tam sypialnię dziecka. Moi znajomi maja 120m na dwójkę i na nadmiar przestrzeni nie narzekają.

Gość 52m
przy 2+1 i jest w miarę ok ale przydało by się coś ok 70m bo czasem mam wrazenie ze ciasno...

Gość żółtek
iiiiii999 Autorka postu już w tytule zadała pytanie, to-kto chce-odpowiada. Nie musisz pluć jadem-zazdrośnico :(

Gość ludzie no co wy!!!
Ja z męzem i 4 letnim synem mieszkam w 36m2 może nie jest to dużo ale nam wystarcza mamy to nasze lokum bardzo fajnie urzadzone w przedpokoju duża przesuwna szafa która jest ogromnie pojemna pokoje są urzadzone ładnie ale nie mamy zbędnych gratów i jest dobrze fakt to nie mieszkanie na kredyt tylko otrzymane w spadku ale za taki metraż opłaty są śmieszne.

Gość u mnie 50m2
na 2 osoby dorosłe. :-)

53 metry dla dwóch dorosłych osób + niebawem jednego niemowlęcia. Więcej nie potrzebuję oraz nie stać nas w chwili obecnej , przynajmniej mało sprzątania i okien do umycia :P :)

Gość chcę kupić własne M
muszę już uciekać do swoich obowiązków zajrzę wieczorem i poczytam Wasze opinię chyba jenak zastanowimy się jeszcze i może znajdziemy troszkę większe w tej samej dzielnicy:)

Gość żółtek
Trudno jest powiedzieć jaki metraż jest najlepszy na określona ilość osób. To prawda, że jeśli ktoś dzieciństwo spędził w dużym lokum, będzie się potem w małym "dusił". Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do niewielkiej przestrzeni- taka nigdy nie będzie mu przeszkadzała... Niestety, czasem nie mamy wyboru i pozostaje nam żyć wg. powiedzenia: "Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma". :)

Gość bezdzietna 27 latkaaa
38 metrów dla 3 osób to troszkę mało. Dla pary byłoby idealnie . Koleżanka ma 39m2 (kuchnia z salonem , sypialnia) uważam , że mieszkanie nie jest małe bo kuchnia z salonem powiększa optycznie , a nie mają zagracone więc spoko ) Ja osobiście z mężem mieszkamy z 3 pokojowym mieszkaniu 68m2 uważam , że jest to idealne mieszkanie dla 3 osobowej rodziny bo pokoje są wystarczające 17,15,13 .

Gość u mnie jest 46m2
dwa spore pokoje kuchnia i łazienka razem z wc dla mnie spoko mamy jedno dziecko i nie jest ciasno narazie zmieniać nie zamierzam

Gość u mnie jest 46m2
i nie pojmuję tego jak komuś moze być we troje ciasno w 70 czy 80m rozumiem ze w 40-50 czteroosobowej rodzinie może być ciasno ale w wiekszym metrażu i rodzinie o modelu 2+1 jeden to już chyba jest przesada

Gość 60 m dla jednej osoby
plus tars 20mkw

to dla mnie w sam raz, nie ma żadnych skosów czy innych zmiejszających przestrzeń rzeczy. pomieszczenia są w pełni funkcionalne. starczy w zupełności , ni etrzeba się nachodzić , nie ma dużo sprzątania itp

poza tym ja nie nawidzę chodzić po schodach....

jak bym budował dom to max 120m- łatwo ogrzać srrzątać i nie ma dużo łażenia,poza tym wg mnie trudno się mieszka z innym pokoleniem ( np rodzice ) więc nawet najmniejsze mieszkanie ale własne.

Gość ale z Was snoby
ja mieszkałam z z mężem i 2 dzieci na 42 metrach i było fajnie. Potem trafiła sie kasa to kupilismy 100 m i było mi troche za dużo. A teraz mieszkam na 250 m i nie wiem po co.

Gość mikdhggggg
myślę, że nie warto kupować mieszkania 38m bo co jeśli pojawi się drugie dziecko? albo i trzecie? jak już kupować to z 60m minimum my teraz mieszkamy 52 metry (pokoj plus ogromna kuchnia z salonem razem) plus lazienka i wc osobno i mini schowek wielkosci wc na pralke itd no i nie wyobrazam sobie mieszkac w tak malym mieszkaniu z dzieckiem/dziecmi chcemy kupić mieszkanie 3 pokoje plus kuchnia duuża

Gość to jest ciekawe że wszyscy
macie albo wielkie domy albo duże mieszkania i nikt nie mieszka np w kawalerce wychodzi na to że na kafeterii czas spędza sama elita... ja z moim chłopakiem mieszkamy w wynajmowanej co prawda ale kawalerce 28m2 jeden pokój,kuchnia i łazienka nie narzekamy jak narazie ale po slubie będziemy szukać dwupokojowego może być 40m2 nam tyle wystarczy

Gość martyna z łodzi:):):)
witam! ja całe życie mieszkałam w dużym domu(150m2) z rodzicami teraz z mężem kupiliśmy mieszkanie 45m2 na takie było nas stać iczuje się w nim bardzo dobrze nie doskwiera mi klaustfofobia więc nie dokonca jest tak ze jak ktoś mieszkał w domu ciężko będzie mu się przyzwyczaić do bloku. a co do metrażu dla nas takie jest idealne nawet jak pojawi się dziecko myślę że będzie ok:)

Teraz mamy dom, ale nasze pierwsze mieszkanie miało 45 metrów na 3 osoby- ciasne, ale własne :). Niestety z doświadczenia wiem, że te mniejsze mieszkania są masakrycznie drogie. Jak na takie Was stać to bierzcie i tyle, za jakiś czas sprzedacie czy zamienicie z dopłatą na większe. Powodzenia.