Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka90

ILE KILO KOBIETA NORMALNIE MOŻE PRZYTYC PODCZAS CIĄŻY?

Polecane posty

Gość Migotka90

Pytam bo jestem dopiero w 6-tym tygodniu ważę 54 kilo, mam świetną figurę i boję się że ciąża mi ją popsuje! i to nieodwracalnie i boję się też że po ciąży będę ważyła znacznie więcej a tak nie chcę! a więc ile kobieta może najmniej przytyc? bo słyszałam o przypadkach że kobiety i 15 kilo tyją a nawet i 30! no masakra! ja tak nie chcę co robic żeby tak nie przytyc?

Gość nie pierdol chcecie tylko lask
nie jesc za dwoch i sobie nie folgowac 😴

Gość Migotka90
napewno nie jem nic tłustego tylko lekkie jedzenie i zamiast obiadu to wcinam sałatkę to chyba nie przytyję jak będę tak jadła? właściwie to nawet nie jem więcej niż przed ciążą a nawet się powstrzymuję od jedzenia

Gość bukaaa
Tez juz czytałam o 30 kg, z większą ilością się nie spotkałam. Ale jak się żre za 2 osoby, to tak potem bywa. :o

Gość mówią że trzeba jeść
dla dwojga a nie za dwoje. Jednak cóż twoje założenia dadzą jeśli przytrafi ci się takie zatrzymanie wody że nawet leki nie pomogą? Ot i 20kg na plus. Nic nie poradzisz na ogromne obrzęki. A co do minimalnej wagi to zależy jaki masz wzrost.

Gość dziecko i po jaka cholere
potrzena ci byla takj wpadka? Teraz nic nie bedziesz robila tylko myslala, zeby za duzo nie przytyc :o Zal normalnie, ze takie istoty zostaja matkami :o I dla twojej informacji: normalnie tyje sie 12-15 kg, a czesto kolo 20 kg i wyzej, bo tu nie tylko zarcie ma cos do rzeczy, ale ilosc wod plodowych, wielkosc dziecka, wielkosc lozyska, zatrzymywanie wody z organizmie itd.

Gość Migotka90
kajka123 a ile ważyłaś przed ciążą?

Gość czesto jest tak ze bardzo
szczuple dziewczyny tyja wiecej od tych wiekszych, przy kosci.

prawidłowy przyrost wagi w ciązy to 20 % masy wyjsciowej, o ile nie była to nadwaga przed ciązą. w twoim przypadku 10-12 kg. nie jesc za dwóch a dla dwojga i aktywnie spedzac czas.

Gość co to niby znaczy
że ciąża popsuje ci figurę nieodwracalnie? Zawsze można schudnąć i wyglądać normalnie. To będzie zależało tylko od ciebie.

nie prawda ze szczupłe dziewczyny tyją wiecej, to zupełnie nie ma znaczenia, ja byłam szczupła zawszew obu ciążach przytyłam 10 kg.

Gość nie pierdol chcecie tylko lask
matka mojej kolezanki jak zaszla byla dosc gruba, w ciazy schudla. a ciaza prawidlowo przebiegala, dzieciaczek zdrowy. uwazala co je po prostu.

Gość mówią że trzeba jeść
właśnie przeczytałam o dziewczynie z wagą początkową 56kg która przytyła 44kg. Więc jak widać mozna więcej niż 30kg.

Z tego co słyszałam, to prawidłowo jest 10-15 kg, ale to zależy od kobiety, ginekolog Ci powinien powiedzieć czy Twoja waga jest w normie itd. Trzeba jeść dla dwóch a nie za dwoje i będzie dobrze. ;)

U szczupłej dziewczyny 10-12 kilogramów jest po prostu widoczne. U laski 95-100 kilogramów... średnio. Moja sąsiadka przy tuczy urodziła dwoje dzieci, jej ciąże jakoś przeoczyłam... :)

Gość mikoloko pokoo
wiele koleżanek i moja siostra były wielokrotnie w ciązy i nigdy nie tyły tak aby nie wrócić do swojej wagi no, może ważą np 2 kg więcej niż przed ciążą, ale żeby przytyć i wyglądać jak hipopotam to się nie spotkałam wystarczy jeść zdrowo, nie wcinac śmieci po ciąży no i ruszać się.. podobno też karmienie cyckiem "wyciąga" nadwyzkowe kg ale moja siostra od zawsze ważyła 48 kilo, urodziła 3 dzieci, nigdy nie karmiła za długo i wciąż wazy 48 i wygląda jak nastolatka - płaski brzuszek, super figura, zero cellulit i nie ćwiczy po prostu jest zabiegana, pracuje nie siedzi przed tv i nie wpieprza chipsow aczkolwiek lubi tez dobrze zjesc, np. w nocy wstaje i zjada pół blachy ciasta :D

Gość czesto jest tak ze bardzo
Nie napisalam, ze zawsze, ale czesto. I to nie wymyslilam taka teorie, ale to jest potwierdzone naukowo. To, ze ty nie przytylas nie znaczy, ze tak nie jest. Ja przytylam w ciazy 20 kg. Po porodzie mialam od razu 10 kg mnie (syn 4300gr) i kolejne kg gubily sie same bez diet i cwiczen tak, ze jak synek skonczyl pol roku wazylam znow tyle, ile wczesniej, nic mi nie wisialo i nie mialam rozstepow (ale u nas w rodzinie nikt nie ma, wiec to u nas dziedziczne) Teraz jestem w drugiej ciazy w 31tc i przytylam juz 15 kg i wiecie co? Wisi mi to :) Wiem, ze znow wroce do swojej wagi sprzed ciazy, bo juz wiem co i jak chociaz biore pod uwage, ze tym razem jednak bede musiala ruszyc tylek na fitness ;) Ale bedzie dobrze i nie przejmuje sie tym w ogole.

Gość hubbb
przed ciążą - 58 kg przed porodem - 72 kg 2 miesiące po prorodzie (karnienie piersią!) - 56 kg Jadłam normalnie, tyle ile miałam ochotę + aktywne życie w ciąży i później.

Gość gagah
Przytylam 23 kilo ,nie jedząc za dwóch ,ale mialam niedoczynność tarczycy.Po ciązy waga wróciła do normy(54 kilo) ,bez stosowania diet.Myślę ,ze to ile się przytyje i w jakim tempie schudnie,to sprawa indywidualna.

Gość Migotka90
trochę mnie to pocieszyło że można po porodzie wrócic do normalnej wagi z przed ciąży. Obiecuję sobię że będę aktywna w ciąży tzn będę biegała i nie jadła dużo, chyba biegac można w ciąży prawda?

Gość hubbb
ja nie biegałam i Tobie też odradzam, po co prowokować klopoty? Chodziłam regularnie na basen, to jest świetna sprawa. Pod koniec ciąży pływałam z grupą innych kobiet, takie stadko wielorybów ;) ale było świetnie i bardzo dobrze sie dzięki temu czułam.

Gość Dżastina777
Ja w ciaży przytyłam 8,5 kg, przed ciążą ważyłam 52 kg i 2 tygodnie po porodzie wróciłam do swojej wagi. Aż sie zdziwiłam, że tak szybko można, mam płaski brzuch, zero rozstępów a nie ćwiczę, tylko karmie piersią.

biegać to chyba nie za bardzo można, najlepiej zapytaj lekarza. lepiej zapisz się na zajęcia fitness dla kobiet w ciąży lub (i) na basen. i raczej nie jedz sałatki zamiast obiadu, ciąża bardzo "wyciąga" żelazo, trudno te straty potem odrobić a anemia nie jest niebezpieczna tylko dla ciebie ale i dla dziecka