Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta gorsza jak zwykle

Ale mialam wojne z matką o młodsza siostre :/

Polecane posty

Gość seekinnnnn
mnie tam siostra lala ja nie bylam lepsza i tez sie na nia rzucałam chociaz bylam mlodsza i jakos zyjemy obie :P

Po raz kolejny pisze ze tu pomijam aspekt czy mialam prawo uderzyc czy nie bo PIERWSZY raz to zrobilam pomimo ze ona fizycznie mnie dosyc czesto napawa, ale chodzi mi ze JA zostalam ukarana, były krzyki, awantura, i ona wogole nic kompletnie nic, nie sluchala mnie sie, byla nieposluszna ,wiedziala ze mnie to zdenerwuje, i wystraszy, prosilam ją aby stala w miejscu, zrobiła mi to na zlosc, a matka nawet jej nie skarcila w zaden sposób za to ze tak sie zachowała, za to na mnie z morda wystartowala i to jeszce jak NIENAWIDZE krzyku, niecierpie zadnego opieprzu, wrzasku, awantur, zwlaszca ze prowodorem jest przewaznie ktoś inne a nie ja, ja tylko zbieram plony kogos akcji

Gość zwariowalaaa
"jest roznica miedzy 16 letnią już KOBIETĄ a 8 letnij dzieckiem, jesli nie widzisz naprawde żadnej w tym róznicy bycia odpowiedzialnym za 8 latke a za 16-stke to naprawde z twoim rozumowaniem ciemno jest" a pffffffffffffffffff zal komentować, ale postaram sie to moze cos do ciebie dotrze. ja nie pisalam o opiece, a o BICIU! - dociera? jasne, ze opieka nad 8 latka to co innego jak opieka nad 16 latka! oczywiscie, ze jest roznica i to ogromna, ale w opiece!! bo zarówno 8 latki, ani 16 latki nie masz prawa uderzyć! no chyba, ze przez opiekowanie sie kims i byciem za kogos odpowiedzialnym rozumiesz spuszczanie lania. ps: czytaj ze zrozumieniem :o

NIE chce pisac mojego wieku a to tylko dlategoi że tu na kafee dominuje taka chora zasade że jesli ktos tu ma ponizej 30-stki-lub nie ma studiów skonczonych to z nim sie wten czas nierozmawiana powaznie, sypia sie zboczone pytania, o seksach, analach,. sraniu ,ruchaniu, i traktuje się dana osobe baardzo powierzchownie a wrecz niedojrzalo bo pozostali komentujący kierują sie liczba a nie wpisami

Gość zwariowalaaa
"Po raz kolejny pisze ze tu pomijam aspekt czy mialam prawo uderzyc czy nie bo PIERWSZY raz to zrobilam pomimo ze ona fizycznie mnie dosyc czesto napawa, ale chodzi mi ze JA zostalam ukarana, były krzyki, awantura, i ona wogole nic kompletnie nic, nie sluchala mnie sie, byla nieposluszna ,wiedziala ze mnie to zdenerwuje, i wystraszy, prosilam ją aby stala w miejscu, zrobiła mi to na zlosc, a matka nawet jej nie skarcila w zaden sposób za to ze tak sie zachowała, za to na mnie z morda wystartowala i to jeszce jak NIENAWIDZE krzyku, niecierpie zadnego opieprzu, wrzasku, awantur, zwlaszca ze prowodorem jest przewaznie ktoś inne a nie ja, ja tylko zbieram plony kogos akcji" o kurwa no to ile razy mam ci to pisać, ze nie mialas prawa jej uderzyć, a co do reszty masz racje. matka nie powinna cie ukarać, powinna ukarać bardzo surowo twoją siostrę. tobie powinna jedynie zwrocic uwage - moim zdaniem. ZADOWOLONA?

Gość zwariowalaaa
kazdy sie chyba domysla, ze nie masz 30 "NIE chce pisac mojego wieku a to tylko dlategoi że tu na kafee dominuje taka chora zasade że jesli ktos tu ma ponizej 30-stki-lub nie ma studiów skonczonych to z nim sie wten czas nierozmawiana powaznie, sypia sie zboczone pytania, o seksach, analach,. sraniu ,ruchaniu, i traktuje się dana osobe baardzo powierzchownie a wrecz niedojrzalo bo pozostali komentujący kierują sie liczba a nie wpisami " po tym wpisie to juz kazdy wie, ze nie masz studiow i nie masz 30stki a nawet 18stki, wiec rownie dobrze moglabys juz napisac ile masz lat. chociaz ja ci nie daje wiecej jak 14, bo ciezko z rozumowaniem -.-🖐️

Gość nie trzeba być pedagogiem
a wystarczy poprzypominać sobie, czasy kiedy sami mieliśmy 8 lat. Czy naprawdę ktoś z Was mając lat 8 i dostawszy "klapsa" :D od starszej siostry zastanowiłby się nad swoim postępowaniem i wyciągnął wnioski? Dzieciak się rozryczał, bo poczuł się upokorzony, jak często to bywa w domach, gdzie starsze rodzeństwo bije, przezywa czy drażni młodsze, nad którym ma przewagę, a nie ma przy tym autorytetu. Jeśli miałaś zamiar ją wychowywać w ten sposób to pomysł był nietrafiony.

jakiego drugiego topiku? nie zakladalam zadnych dwóch takich tematów, o co ci chodzi Zwariowala- poraz kolejny pisze ze strasznie wkurwiiiło mnie zachowanie mojej matki jaka ona "sprawiedliwa" o to sie rozchodzi a nie czy bic czy nie bic, bo NIGDY nie uderzylam siotry,mimo ze ona potrafii bolesnie Polefialy przykre, baaardzo przykre słowa w czasie tej kłotni, strasznie pogorszyły sie nasze relacje jak matka niepsrawiedliwie podchodzi do młodej wykroczeń, Nie powinno byc takiego czegos ze ja zostale skarcona a bachopr głupi uchodzi bezkarnie z calej akcji

napisalas ze Ciebie lali zwszystko i zeby przeczytac sobie inny Twoj temat ktory zalozylas o 18.59 no to daj linka

taaaak jestem naaapewno taka ROZWYDRZONA że hooohooo, jaksnee, tak mi sie geba nie zamyka z mojego rozwydrzenia ,z zupelnie luźnego lajcikowe wychowania mnie, ze noralnie taka rozwydrzona ze mnie baba wyrosla,ktora nie ma zrozumienia i wsparcia w rodzinie, moje rozwydrzenie doprowadzilo do tego ze nic a nic w szkole sie do nikogo nie odtyzwam, moja samoocena wynosi milion na minusie, noi widzisz jaa ze mnie rozwydrzona :( "Świetnie " umiesz wyczytac moją osobowosć w tym poscie

moj wpis jest na tym topiku własnie na pierwsze stronie o 18:59 , tematu osobnego nie zakladałam Juz oczywiscie nikt na mnie reki nie podnosi, wiadomo, nie dalabym sie, ale kwetsia jest ta niesprawiedliwosc

noo to jej to powiedz i napisz prosz ile masz lat bo to naprawde gryzie:D nikt tu oceniac nie bedzie oO

Gość gwoli ścisłości
jestem przeciwny biciu dzieci to ja podszyłem się po 'zabila by cie' drugi post to mój, dokończenie według mnie toku myślenia. Powiem tak, to ja z dwójki rodzeństwa byłem po prostu bity. W przeciwieństwie do autorki byłem młodszym dzieckiem. Ja byłem niechciany. I nie chodzi o to, że mojej siostrze uchodziło płazem. Nie. To ja byłem tolerowany gdy byłem idealny (rzadkość) inaczej winny, nawet byle głupoty. To taki rys mojego dzieciństwa. Uważam, że autorka ma rację. Z tego co ona pisze wnioskuje, że jej siostra jest wychowana w sposób wpajający jej brak złych następstw swoich czynów. Żyje w sztucznie przez matkę oczyszczonym świecie. To groźne dla niej. Jeszczę się jej nic poważnego nie stało, a te złe konsekwencje które poznała to przedstawiano jej jako wina innych. Taki głupawy przykład, włoży rękę w ogień i przy niej ukarany przez matkę zostanie ktoś kto jej niepowstrzymał ergo dla niej to on jest winny jej bólu i obrażeń a nie jej czym. Wracając, klapsy siostry były dobre, dość skuteczne. Histeryczne oskarżenie siostry przed matką o 'brutalne pobicie', odczuła karę za zachowanie (złe i groźne dla niej) ale jeszcze nie pojmuje, ma instancję która w jej wierze daje jej zawsze i w każdej sytuacji pełne bezpieczeństwo. Nie ma się czego bać, zawszę będzie dobrze. Przecież jest MAMA!

w jakim celu jest ci mój wiek potrzebny?, to nie jest doprawdy istotne, to nie jest portal randkowy abym pisalam swój wiek,wage, wzrost i td..naprawde jest to zbędne A rozmawialm z mamą o tm ze gówniara zadych konsekwencji nie poniosła, ja tak, oczywiscie wtedy byla awantura, padły przykre słowa itd... noi ja wyszlam do siebie do pokoju i tak w nim do tej pory siedze. Przed chwila przyszła mam do mnie do pokoiku,pytala sie czy bardzo jestem nia zła,nic nie odpowiedzialam tym w monitor lapka sie gapiłam i klialam po stronach, to ona ze zrobi herbate , cos do jedzenia i niech przyjde do kuchni porozwawiac , i zrobimy razem kolacje dla nas, bo ja jeszcze nic nie jadlam od kąd siedze w pokoju..takze nic nie odpowiedziałam,nawet głowy nie podniosłam, no to tak chwile postala w progu w milczeniu i wyszła zrezygnowana, widocznie matce sie głupio zrobilo za swoje zachowanie i jakos chciala sie troche podnieść w moich oczach

tesz jestem przeciwko jakiejkolwiek przemocy i uderzenie siotry to było moim PIERWSZYM w zycuiu takim incydentem A najbardziej brzydze sie agresja i biciem dziecka przze rodziców, moim zdaniem to mniej okrutnie wyglada jak rodzentswo siebie nawzajem poobija, poszarpie a jak rodzic dziecko oklada i szarpie ,dla mnie jest to rozniac i to duza miedzy bojka rodzenstwa a bójka rodzica do dziecka :o I uwazam ze bardziej haniebne wlasnie jest jak matka czy ojciec leje dziecko niz jak brat z bratem sie nawala

Noi coi? co kolwiek bym nie napisala w jakim wieku ejstem nie wazne czy 13 jak ktos zaproponowal czy 19, zaraz spotkam sie z wpisami typu "do książek gówniaro,nadrób lektury, spokowany tornister.itd.... takie są komentarze i nic wiecej A na matke nadal jestem wciekła,wczoraj jak pisalam chciala pogadac, dzisiaj jak rano wyszlam (nawet nie informowalam gdzie bo wszystcy i tak spali) tak teraz wrociłam wlasnie przed chwilą tylko w progu drzwiach mnie zobaczyła i tyle, moze i z pijawka mała pogadała, nie wiem, nie dnam o to, poniżyła mnie na oczach siotry wczoraj.Mam nadzieje ze da mi dzisiaj spokój i nie zaczai sie tu do mnie

Gość olaola89
ja mysle, ze dobrze zrobiłas. A Twoja matka pewnie jest zbyt zapatrzona w mlodsza corke i faktycznie brak jej wyobrazni

Gość gruby czarny kot
zle ci w domu z matka i siostrą gówniarą to sie wyprowadź

Gruby Kocie kiedys to napewno zrobie, teraz jeszcze nie moge,