Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksncksncknsknc

kiedy praca zostaje dopuszczona formalnie do obrony?

Polecane posty

Gość ksncksncknsknc

Złożyłam pracę w dziekanacie i została ona zaakceptowana przez moją promotor, termin mam mieć wyznaczony na pierwsza połowę września, ale co z recenzentem jeszcze nie wystawił mi oceny ponoć poznam ja dopiero w dniu obrony. Czy prace sa dokładnie czytane przez recenzentów prosze o opinie. Czy jesli mam juz wyznaczony przyblizony termin obrony znaczy ze zostałam do niej dopuszczona a praca oceniona przez recenzenta?

Gość Mirella-Morella
Nie martw się skoro promotor zaakceptował, to recenzent też to zrobi:)Szykuj się na wrzesień i powodzenia:)

Gość ksncksncknsknc
Hej nie dziekuje bo nie chce zapeszać ale ma stresa na maxa. a jak jest z pracami recenzenci dokładnie je czytają? Ile jest zazwyczaj pytań na obronie ? :)

Gość myszulinek
nie przejmowałabym się takimi głupotami;) ocenę z magisterki wystawiła mi promotorka, a ocenę z egzaminu (obrony) - na protokole są wypisane osoby które zadają pytania i oni po Twojej odpowiedzi od razu wpisują w dokumencie ocenę, z tego plus średnia ocen z całych studiów poszła jako ocena końcowa studiów, którą oblicza sekretarz tak to wyglądało u mnie Pracę oddawałam w środę, obronę miałam w piątek;) nie zastanawiałam się czy recenzent pracę przeczyta czy nie

Gość ksncksncknsknc
martwie sie o moja prace bo kiedy teraz ja czytam to doszukałam się tam sporo literówek co prawda praca była "sprawdzona" przez moja promotor ale one niestety tam są i teraz nie wiem jak recenzent do tego podejdzie.... :(

Gość myszulinek
wiadomo, że raczej zajrzy do niej, ale mój np zadawał mi pytanie czysto z pracy pytań miałam 4 plus jedno w trakcie prezentacji

Gość Mirella-Morella
Ja moją oddałam w lipcu i w lipcu też się broniłam,znalazłam tyle błędów w pracy,że głowa mała.Obroną się nie stresuj,to tylko formalność, miałam 3 pytania do pracy plus pytania dodatkowe(naprowadzające).

Gość myszulinek
hehe jak napisałam wyżej miałam 1 dzień spokojny do obrony... poświęciłam go na czytanie różnych zagadnień ze studiów a z pracą byłam na bieżąco, więc po wydrukowaniu je i oprawieniu już tam nie zaglądałam po obronie, gdy emocje opadły, zaczęłam na spokojnie ją czytać wierz mi, miałam pełno błędów, literówki to akurat nic wielkiego, miałam gorsze błędy, ale i tak wg mnie nie wpływające istotnie na sens całej pracy było minęło 7 minut wstydu, dyplom na całe życie;)

Gość ksncksncknsknc
ja to juz chcialabym byc po:)

Gość Mirella-Morella
myszulinek ja pracę oddałam w czwartek,a broniłam się następnego dnia:D

Gość myszulinek
masz dużo czasu to się zamartwiasz:) korzystaj z wakacji

Gość myszulinek
Mirella-Morella: no widzisz i tak można;)

Gość ksncksncknsknc
niestety musze sie teraz uczyc do obrony, :(

Gość Mirella-Morella
ksncksncknsknc nie stresuj się najważniejsze jest napisanie pracy, reszta to już pikuś, fakt stres jest,ale to chwilkę a później juz tylko radość. A to praca licencjacka czy mgr?

Gość myszulinek
a czego się uczysz? aż tyle tego masz? nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja od dwóch egzaminujących miałam kilka możliwych pytań, a od 2 pozostałych była loteria

Gość ksncksncknsknc
ale jesli wstepnie ustalilam termin obrony na wrzesień znaczy ze juz jestem formalnie do niej dopuszczona, a w Waszym wypadku jak to bylo z ocena recenzenta? myślałam że moja praca zostanie przez niego wczesniej oceniona a u mnie na uczelni jest niby tak że w dniu obrony poznaje moja ocene z rcenzji pracy.

Gość Mirella-Morella
Moją pracę oceniała promotorka,a recenzentka to się chyba tylko pod nią podpisała.

Gość ksncksncknsknc
prace pislam w calosci po angielsku ucze sie paru zagadnien z pracy oprocz tego mam tez pytania czysto teoretyczne ok. 10 ktore musze opracowac, poza tym pytania z seminarium wszystkie zagadnienia jakie omawialismy sporo tego jest. Do tego przyklady, Ile mniej wiecej trzeba odpowiedziec na jedno pytanie podczas obrony ?

Gość ksncksncknsknc
moją też oceniła promotorka mam nadzieje ze recenzentka tez sie tylko pod nia podpisze:)

Gość myszulinek
wiesz, od jakiegoś czasu mam możliwość z za kulis zobaczenia jak to na moim wydziale wygląda i i jakby broniące się osoby wiedziały to co ja teraz, w ogóle niczym by się nie przejmowały;) nie słyszałam o czymś takim, że recenzent odrzucił pracę a oficjalne terminy obrony to powinna znać osoba która przyjmuje wszystkie papiery od Was, u mnie jest to sekretarz i wydaje mi się, że oficjalnie będą podane we wrześniu, tzn. data i godzina

Gość ksncksncknsknc
A wy poznałyście ocenę z recenzji też w dniu obrony?

Gość ksncksncknsknc
A czy wszystkie prace są też faktycznie dokładnie sprawdzane pod względem plagiatu, ?

Gość Mirella-Morella
To zależy ile pytań Ci zadadzą,ja wyszłam po 10 minutach.

Gość myszulinek
nie znam oceny z recenzji w indeksie miałam ocenę z pracy dyplomowej magisterskiej - promotorka ją wystawiała, tam gdzie są zwykłe oceny oraz na końcu indeksu a na obronie wpisano mi w indeks ocenę z egzaminu

Gość Mirella-Morella
Ocenę poznałam w dniu obrony, a jeśli chodzi o sprawdzanie czy praca jest plagiatem to nie sadzę,żeby to sprawdzali.

Gość ksncksncknsknc
u mnie na uczelni nie ma już indeksów wszystkie dane wprowadzane są elektronicznie do systemu.

Gość myszulinek
u mnie na wydziale nie spotkałam się ze sprawdzaniem prac pd tym kątem, ale promotor takie rzeczy zauważa, bo np. moja praca była naukowo-badawcza, także wstęp teoretyczny poparty był literaturą, korzystałam z wielu książek i artykułów czytając je i klecąc jakieś zdania, zmieniało się szyk Natomiast część badawcza to własne wypociny, plagiatu za bardzo nie da się tam zrobić prace humanistyczne czy inne takie pisane pewnie są jakoś sprawdzane pod kątem plagiatu

Gość ksncksncknsknc
a co z przewodniczącym komisji on też czyta prace zadaje pytania podczas obrony?

Gość myszulinek
uuu to ładnie:) u mnie na razie tylko znieśli papierowe karty zaliczeniowe, ale więcej z tym systemem kłopotu niż udogodnienia

Gość Mirella-Morella
Przewodnicząca nie czytała mojej pracy, miała zapisane pytania które mi zadawała.Z resztą ja też te pytania dostałam przed obroną.