Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gonka9

Angielski na studiach

Polecane posty

Gość Gonka9

Mam pytanko do studiujących, bo dostałam się w tym roku na pierwszy rok i w planie nie widze kiedy mam jezyki obce. Nie ma już na studiach czy jak to się odbywa? Mam się zapisac sama?

Gość Daria_Plotka
A gdzie się dostałaś? To zależy od uczelni na każdej masz inaczej, ale skoro nie masz w planie to pewnie masz tak jak ja, ze samemu się zapisujesz na lektoraty języków. Poszukaj informacji gdzie i jak to możesz zrobić. Po prostu ;) chociaż nie spodziewaj się cudów bo na studiach raczej nie powalają.

Gość Z-Ola
tak wszystkim sie wydaje, ze jak ktos zrobil mature z angielskiego to wystarczy. do pracy z taka znajomoscia raczej nie przyjma. paranoja. po semestrze zrezygnowalam z takiej zabawy i zapisalam sie do speak upu. poleganie na polskim szkolnictwie wyzszym konczy sie tragedia.

Gość kingulec99
no niestety, nawet najlepiej zdana matura i super lektoraty nie zapewnią udanego startu. na wszystko jest teraz potrzebny papier, że umiesz, że się uczyłeś/uczyłaś, że byłeś bardzo dobry. swego czasu też uczęszczałam do speak up, żeby przestać się wreszcie bać odzywać po angielsku. cel został osiągnięty :). a lektoraty nie są obowiązkowe na większości uniwerków?

Gość mochitosa
kingulec99 lektoraty są obowiązkowe raczej na każdych studiach :) co do kursu angielskiego to też robiłam w tej samej szkole, spro mi dały te lekcje multimedialne, a potem zrobiłam certyfikat i dlatego nie musiałam zaliczać własnie lektoratu :D

Gość margareta.
Nie na wszystkich studiach ejzyk jest od pierwszego roku, na naszej politechnice jest dopiero od drugiego roku, wiec nie panikuj.

Gość bylam tu wczoraj
czyli ze szkół angielskiego polecacie speak up? Sama teraz chodzę do świetnej, ale jest tylko w moim mieście, chyba trzeba się będzie tam zapisać jak pójdę na studia ;)

Gość kingulec99
@mochitosa: tak własnie myślałam :). nooo, zajęcia multi były spoko, wiele mi dały :). ale nie wiedziałam, że tak można z certyfikatem. dzięki za podsunięcie pomysłu:) . @bylam tu wczoraj - polecamy, jest naprawdę w porządku.

Gość mochitosa
tak jak pisałam wczesniej, kurs sporo mnie nauczył i to właśnie tam przygotowywałam się do certyfikatu ;) dlatego moge ci polecić

Gość weeerka
bylam w speak up, ale niestety musialam zrezygnowac z powodow rodzinnych, ale kolezanka odkupila ode mnie pozostala czesc kursu i z tego co wiem byla bardzo zadowolona