Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Listopadowa Mama

Hej dziewczyny,ile przytyłyście w ciąży?

Polecane posty

Gość Listopadowa Mama

Tak jak w temacie,ciekawa jestem ile każda z was przytyła i jakie miała odczucia odnoście tego. Ja jestem w 25 tc i już mam 20 kg więcej :( a do końca przecież jeszcze trochę zostało...

Gość Lena204
jestem w 36 tc i mam 12 kg na plusie:)

zadałam to samo pytanie wczoraj... ja jestem w czwartym miesiącu ciąży i nic nie przytyłam... wręcz 2 kg schudłam...

Gość na a ja znowu
w pierwszej ciąży prawie 20 kg w drugiej ponad 12 kg teraz jestem w 9 tygodniu i już czuję, że przytyłam:O

z która mamą nie rozmawiam historia się powtarza, z pierwszym dzieckiem przytyła dużo z drugim tyle co nic.Jest jakiś sposób by powstrzymać apetyt?? ;) A jak u reszty sprawa wygląda?

ja wogóle nie mam apetytu... a od samego początku mam wymioty... teraz już tylko mdłości... jem bo muszę. Poza tym lekarz kazał mi zapisać się na basen na gimnastykę, więc chodzę, spaceruję... i nic nie przytyłam jeszcze i modle się aby nie przytyć... bo od zawsze miałam tendencje do tycia i byłam gruba całe życie... teraz schudłam a tu ciąża :P

Gość dkjnfierfn
z pierwszym 25 kg, z drugim w 28 tygodniu 6 kg na plusie

skąd ja to znam... ja też mam tendencję do tycia i przed ciążą byłam na diecie na której schudłam 25 kg. i wreszcie byłam taka jak chciałam. Później nawet nie wiem kiedy narzeczony kupił test i z uśmiechem na ustach powiedział: "kochanie okres Ci się trochę spóźnia,może zrobisz test?" Skąd wiedział? Bo coś za długo nie miałam zmian nastrojów i napadu złości na niego o byle co :P Test zrobiłam i jak na złość (nie planowałam ciąży) w ciągu 5 sec. wyszły dwie krechy tak grube i widoczne,że mało mi oczy nie wypaliło. Teraz się cieszę z tego stanu,ale długo nie mogłam się pogodzić z tym,że znów przytyję i przede wszystkim że będę mamą...

u mnie 26 tydzien ciazy blizniaczej na plusie 8kg;) w pierwszej ciazy 13 w drugiej 12 teraz jestem na diecie bo mam cukrzyce ciazowa wiec pewnie nie poplyne za bardzo:)

Gość W calej ciazy przytylam
20 kg. Najwiecej w 8-9 miesiacu. Jak tak dalej pojdzie to przytyjesz jeszcze z 10 jak nie wiecej. Ale potem zrzucisz. spoko.

Gość fwefwef
Przybrałam 12 kg. Teraz to już wspomnienie (dziecko ma prawie dwa latka). Ale nie lubie przypominać sobie jak się wtedy czułam.

Gość asicaaaa
również jestem w 25 tc i od początku ciąży schudłam 6 kg przez ciągłe wymioty no i jak narazie przytyłam tylko 4 kg

18:58 [zgłoś do usunięcia] W calej ciazy przytylam 20 kg. Najwiecej w 8-9 miesiacu. Jak tak dalej pojdzie to przytyjesz jeszcze z 10 jak nie wiecej. Ale potem zrzucisz. spoko. Wiem,że stracę i tego się nie boję,bo skoro już raz 25 kg zrzuciłam to i teraz mi się uda. Niepokoi mnie tylko,że tak dużo już przybrałam na wadze a jeszcze do końca trochę czasu zostało... Zastanawia mnie co to może być,bo nie jem jakoś dużo za to piję jak oszalała. Byłam teraz nad morzem przez tydzień i przez ten czas cały czas miałam spuchniętą prawą (i tylko tę) nogę,może za dużo mam wody w organizmie? A może tylko się tak pocieszam... :(

Gość przyszla mama amelki
ja teraz jestem w 27 tc i mam 10 kg na plusie. Ostatnio "bierze" nie na slodycze, czego wczesniej nie bylo a wrecz przeciwnie- odrzucalo mnie od slodkosci. Najgorsze jest to, ze sie pohamowac nie moge :O

poważnie aż tyle? No to (choć dla Ciebie to nieprzyjemne wspomnienie)dla mnie to mimo wszystko pocieszenie,że nie tylko ja mam/miałam tak źle :)

Gość zielonespojrzenie
Hej, ja w ciąży przytyłam ogólnie 10 kg ( na początku ważyłam 54 kg a w 9 mc ważyłam 64 kg) jak wróciłam do domu ze szpitala to ważyłam 53 kg. I staram się utrzymać tę wagę a nawet teraz od września zapisuje się do fitness clubu bo co z tego że szczupła jestem jak boczki mi zostały:P zrzucić trzeba;) szkoda mi tylko piersi mam super rozmiar a pewnie po ćwiczeniach mi spadnie:( ehh:) ale kij z tym;)

Gość nie tylkooooooooooooo
i wy sie waga martwicie:O??? a co byscie zrobily jak byscie nie mogly zasjc w ciaze albo byscie sie leczyly i dlugo nie mogly zajsc w ciaze to co ????(zeby nie bylo za ja nie moge miec dzieci) bo tak sie zastanawiam nad tym co piszecie nie jedna moglby przytyac te 20kg ale byc w ciazy zastanówcie sie czasem:O

19:26 [zgłoś do usunięcia] nie tylkooooooooooooo i wy sie waga martwicie ??? a co byscie zrobily jak byscie nie mogly zasjc w ciaze albo byscie sie leczyly i dlugo nie mogly zajsc w ciaze to co ????(zeby nie bylo za ja nie moge miec dzieci) bo tak sie zastanawiam nad tym co piszecie nie jedna moglby przytyac te 20kg ale byc w ciazy zastanówcie sie czasem nie rozumiem do czego pijesz.Temat jest poświęcony temu ile która przytyła i ciąży a nie czy i jak udało nam się to. Nie zazdroszczę kobiecie która nie może zostać matką,albo bardzo długo na to czeka, ale ja nic na to nie poradzę. I czy będę martwiła się swoją wagą i stanem zdrowia czy nie,nie wpłynie to w żaden sposób na to czy jakakolwiek kobieta zajdzie w ciąże 🖐️

Gość ty wyzej
idz sie lecz!!!!!!!!:O

Gość lotytli
niecałe 8 kg

Gość Y.x.Y.x
Mimo mdlosci i wymiotow przytylam 18 kg-nie obzeralam sie, jadlam tyle, co zwykle, tylko ruchu troche mniej mialam :P

Gość taka draka nijaka
30 kg. Teraz za cholere nie moge zrzucic tych ostatnich 10 ;-(

Gość mamulec
no ja w pierwszej ciąży ponad 20 kg, ale w przeciagu 4 miesiecy byłam już na minusie, a w końcu juz taka byłam wychudzona, że kazali mi Małą przestac karmic jak miała 20 miesięcy (planowałam 2 lata). Myslalam, że schudłam przez kilkanaście godzin pracy dziennie plus karmienie prawie całą noc, ale za parę lat dopiero wyszło, że mam ostrą nadczynność tarczycy. To się podobno często po ciąży zdarza, tak więc jakbys za szybko leciała z wagi, była jakaś nerwowa i wciąż przemęczona to trzeba uważać. Niestety po tym jak mnie zaczęli szprycowac lekami na tarczycę znowu przytyłam. W trzecią ciążę zaszłam już 6 kg cięższa niż przed 1-szą ciążą i też przytyłam 20 kg. Muszę powiedzieć, że w pierwsze dwa tygodnie po porodzie schudłam 13 kg, a przez kolejne dwa miesiące doszłam do 22 kg. Niestety tarczyca znowu się odezwała i musialam wrócic na leki. Wtedy przestałam chudnąć, ale ponieważ caly czas karmilam Malego tylko piersia nie przybywałam. I tak z pół roku zeszło, ważyłam tak 68 - 69 przy 170 cm. Ale ciągle nie byłam zadowolona, więc zaczęlam stosować diete south beach. początki byly trudne, zwlaszcza, że caly czas karmiłam, ale po dwu miesiącach zeszłam do 62 kg i utrzymuję nie będąc juz na żadnej diecie. Maly ma 14 miesięcy, dalej karmię, chodzimy na spacery itp. i nawet te leki na tarczycę nie zniszczyly mi doszczętnie figury :-))) Tak wiec bez obawy, da się zrzucić. Acha, ja najwiecej przytyłam na samym poczatku ciąży - strasznie źle się czułam i leżałam w łóżku, więc w pierwszych 2 miesiącach przytyłam 5 kilo. Potem nic nie tyłam do 6 miesiąca, ale w 7 juz musialam zrezygnowac z pracy i nie miałam sily się ruszać - tarczyca. Wtedy przytyłam prawie 15 kilo - przez 3 miesiące. Tak wiec myślę że to wszystko zależy od tego jak się przechopdzi ciążę - nie można przykładac tej samej miary do każdego. pozdrawiam!!