Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna bukaOo

Orgazm Okres Tabletki

Polecane posty

Gość Czarna bukaOo

Witam. Mam dosc nietypowe pytanie,nawet dwa. Zaczelam w tym miesiacu znowu stosowac antykoncepcje hormonalna, po 2-letniej przerwie. Dostałam Novynette. Wczesniej bralam Regulon, ktory byl o wiele mocniejszy. Wiec tu sie pojawia moja pierwsza watpliwosc: 1. Czy w jakis sposob organimz uodparnia sie na hormony? Czy nie bede gorzej zabezpieczona w sytuacji gdy w preszlosci bralam mocniejsze tabletki? Albo moj organizm w ogole nie zareaguje? Drugie pytanie dotyczy pierwszego dnia miesiaczki. Okres , na ktory bardzo wyczekiwalam , dostalam tak mi sie wydaje, troszeczke za wczesnie. DLugosc dni palamiacych przed okresem byla za krotka chociazby. A okres dostalam o godzinie 4 rano i to po 3 orgazmie z rzedu ze tak powiem. Wiec zapytuje, 2.Czy orgazm moze wywolac okres? Jezli tak to czy nalezy wtedy ten okres uznac jako normlane zjwiasko gdzie wszytko przebiega praidlowo? Dodam ze 1 tabletke wzielam tego samego dnia tylko o godzienie 11 rano, chcialam odczekac i zobaczyc czy to aby napewno okres. Dzis biore 8 pigulke wiec wydaje mi sie ze powinnam byc dobrze zabezpieczona, mimo ze poki co nie czuje za bardzo zadnych efektow ubocznych dzialania tabletek. Co WY na to? Z gory dziekuje za odp. i pozdrawiam:)

"1. Czy w jakis sposob organimz uodparnia sie na hormony?" Nie. "Czy nie bede gorzej zabezpieczona w sytuacji gdy w preszlosci bralam mocniejsze tabletki?" Nie. "2.Czy orgazm moze wywolac okres? Jezli tak to czy nalezy wtedy ten okres uznac jako normlane zjwiasko gdzie wszytko przebiega praidlowo?" Orgazm nie wywołuje okresu. :o Skurcze mogą co najwyżej odrobinę go przyspieszyć, ale to raczej kwestia minut lub kilku godzin. "Dzis biore 8 pigulke wiec wydaje mi sie ze powinnam byc dobrze zabezpieczona, mimo ze poki co nie czuje za bardzo zadnych efektow ubocznych dzialania tabletek." A kto powiedział, że koniecznie trzeba odczuwać skutki uboczne? Fakt odczuwania skutków ubocznych nie świadczy o tym, że tabletki działają lub nie.