Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eveve

mata edukacyjna Fisher Price Rainforest - czy ktoś z was miał taki sam problem??

Polecane posty

witam, posiadam matę rainforest, mata świetna, ale nie o tym.. dziecko się ją już znudziło i postanowiłam ją schować.. problem w tym, że za chiny ludowe nie mogę jej rozłożyć :/ pamiętam, że jak ją kupiłam to te ramiona były osobno i jakoś się to łączyło.. teraz nie mogę tego rozłożyć tak samo jest z listeczkami, które są dołączone do panelu świecącego.... kto wie jak to zrobić??? dziękuję za odpowiedzi..

Ja mam leżaczek tej samej firmy. Też się nakombinowaliśmy żeby go złożyć po remoncie...

Gość aniolek82
ponawiam temat. jak to złożyć do przechowania??

Gość aniolek82
hmm, chyba się nie da:(

Gość Aniha
ja mam ten problem; jednak jeszcze się z nim nie uporałam :(

Gość aniolek82
problemy osobiste to twoje problemy z którymi musisz sama sobie radzić. pytanie dotyczy rzeczy w której ktoś może coś doradzić , pomóc. dlaczego nie skorzystać z czyjejś rady. niestety widac że rzecz bezpieczna dla dziecka i dlatego nie można tego złożyć :(

Gość aniolek82
"Ludzie na łeb upadli Panie Boże Przenajświętszy pozwól i mnie mieć takie problemy jak mają inne matki "

Wiedziałam, ż w internecie można znalećź wszytsko:) Ponawiam temat. Chciałabym upchnąć matę do opakowania i nie potrafie rozłączyć pałąków. Nie chce się za bardzo siłować, żeby jej nie popsuć. Czy ktoś może już rozwiązał ten problem?

Gość miałam podobnie.....
ja tez nie mogę tego rozłożyć:(

Rozwiazałam problem. Nie da się rozłączyć tej maty w żaden prosty sposób. Zatrzaski są bardzo mocne i zatrzaskują się praktycznie na stałe. Rozkręciłam z mężem tą zieloną kopułkę i podważając po kolei łapki zatrzasków rozłączyliśmy pałąki. Jest to jedyny sposób i też trochę nad tym spędziliśmy czasu, żeby przypadkiem nic nie uszkodzić zastrzasków oraz nie zerwać żadnego kabelka w kopułce. Życze wszystkim upartym powodzenia:)

Gość Killme
Wszystkie zabawki Fp mają to do siebie że trudno je złożyć. Ja sprzedałam swoja mate a co się nagimnastykowałam żeby ją złożyć... Musisz wszystko rozkręcić i delikatnie podważy pałąki bo mają takie zapadki i wyjąć. Pozdrawiam

Gość a jak te dwa pałąki zablowkowa
jua mam odwrotny p[roblem: moje pałąki się rozjerzdżają, jak je zablokować?

Dokładnie nie wiem jak wygląda Twój problem z rozjeżdżaniem, ale w rogach maty są otwory na pałąki. Może masz źle założone te końcówki. Materiał maty musi się znajdować pomiędzy dwoma plastikowymi blaszkami na końcu pałąka, bo inaczej mata podjeżdża do góry i się rozchodzi.

Gość mamaaaa
Jezu dziewczyny, ta mate banalnie sklada sie i rozklada. Ja swoja juz sprzedalam jakis czas temu ale skladalam ja i rozkladalam codziennie.

Gość aniolek82
chyba codziennie nie wyjmowałaś wszystkich części?? chyba każdy ją na noc "składał" tzn pałąki do siebie i tyle. a nam chodziło o to jak wyjąć te pałąki ze środka żeby była taka jak się ją kupiło. chyba pamiętasz że wszystko wkładało się do "grającego" środka i zatrzaskiwało się.

Boże myślałam, że to tylko ja mam taki problem. Mam matę i karuzelkę rainforest. Obie zabawki są super dla niemowlaczków, ale ich składanie do postaci fabrycznej to jakaś tragedia. Nie mogę nawet wyjąć tych zielonych listków. Czy na prawdę będę musiała rozkręcać śrubki by rozłożyć te zabawki? :(

Tych zielonych listków to mnie się nie udało wytargać z uchwytów nawet po rozkręceniu śrubek, więc lepiej się nie siłuj z nimi bo sobie zniszczysz matę:D

Gość Autorko przeczytałam twoją
marc_cain ten temat jest tak stary jak dinozaur :)

Gość sendiplankton
Witam. Problem mam identyczny. Skoro udało się ją rozłożyć więc na zdrowy rozsądek powinno dać się ją złożyć, jednak ja sobie z tym nie radzę. Podniesienie kopułki sterowniczej i przekęcenie nic nie pomaga. W instrukcji nic nie jest napisane, gościa od spraw technicznych w fisher proce teraz nie ma:). Parnaoja.Pomóżcie proszę:)

Napisałam kikla postów wyżej jak ją rozłożyć, wydaje mi się, że dość dokładnie to opisałam.?:) ...potrzebny będzie śróbokręt krzyżakowy i płaski do podważania.