Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

andzia92Vienna

Dlaczego ludzie przestali czytac ksiazki??

Polecane posty

Ja rozumiem ze jest XXI wiek. Tylko dziwi mnie ze ludzie wola ogladnac zekranozowana ksiazke niz ja przeczytac:) Mnie to cieszy gdy moge usiasc w parku na lawce,na swiezym powietrzu i poczytac dobra lekture. Natomiast zauwazylam ze coraz mniej ludzi mozna spotkac ktorzy maja w reku ksiazke. Zmoich obserwacji wynika ze ksiegarnie tez coraz bardziej swieca pustkami. I watpie aby to bylo za sprawa tak zwanych ebookow.

Gość myślę że to przez
to że kiedyś nie było internetu to z nudów więcej czytali, a teraz to szkoda gadać...

Gość bo tak wolą i nic ci do tego
mnie z kolei bardziej wkurwiają ludzie robiący z siebie wielce yntelygentnych tylko dlatego że czytaja haha🖐️

Gość nie do końcaaa
Jak mają czytają pseudo literaturę której teraz pełno, to lepiej jak obejrzą dobry film...nie ma tak, że książka jest zawsze dobra, a film zły...

Gość nie do końcaaa
audiobooków nie lubię, bo często przeszkadza mi głos lektora...ale czasem to się sprawdza...

Gość czarne gacie
przejedz sie metrem, tam wszyscy czytaja bo nie ma widowkow za oknem a gapic sie na kogos to tak troche glupio :o wniosek z tego taki, ze w naszym kraju powinno byc zdecydowanie wiecej metrow :D

tak to prawda. Kazda jedna ekranizacja byla dla mnie klapa. W ksiazce jest duzo waznych szczegolow jak dla mnie , dla ktorych nie ma czasu w czasie krecenia filmu. Jedyna ekranizacja ktora moge uznac za godna uwagi to SZKOLA UCZUC. Przeczytalam ksiazke wiele razy gdyz Sparks jest moim ulubionym Autorem. I musze powiedziec ze ta ekranizacja do najgorszych nie nalezala. Innych naprawde dobrych i ciekawych niestwty nie znam

Gość nie do końcaaa
zależy co czytają, głównie jakie pierdoły...

Gość nie do końcaaa
teraz powstaje dużo dobrych, ambitnych polskich filmów, warto obejrzeć niż czytać jakąś Grochole :O

Gość czarne gacie
widocznie andziu jezdzisz w godzinach 'szkolnych' :o:P

Gość Opliol
czemu od razu Grochole? ja bardzo lubie czytac , o wiele bardziej podobaja mi sie ksiązki niz ich ekranizacje np. ksiazka Bez mojej zgody byla super a film podobal mi sie srednio .

Gość nie do końcaaa
trudno powiedzieć że się czyta książki jeśli czyta się tylko Grochole....

Gość nie do końcaaa
książka książce nie równa, tak samo np. z filmem, nie można wrzucać wszystkiego do jednego worka...

Gość niekonieczny
Ja tam kiedyś czytałem książki w autobusie podczas jazdy do i z pracy. Skończyło się jak kupiłem samochód {:). W domu nigdy nie mam czasu :[

ALez przeciez to nawet widac po ksiegarniach , jak wyzej wspomnialam. I mowie takze o mlodych ludziach, ktorzy juz do reki ksiazki nie wezma bo to w ich mniemaniu OBCIACH

Gość nie do końcaaa
nie jestem pewna czy tak dużo więcej ludzie kiedyś czytali, raczej kupowali więcej książek bo były dość tanie :D

Gość nie do końcaaa
w sensie wcześniej mam na myśli 20, 30 lat temu, bo lat 50, czy 60 to nie ma co porównywać...

Gość stigma
Jak Sparks jest Twoim ulubionym autorem to ja dziękuję, chyba lepiej żebyś jakiś film dobry obejrzała.

Gość nie do końcaaa
Choć z drugiej strony nawet jakaś pseudo literatura, ale znośnie napisana jest lepsze od jakiś gazet plotkarskich :O

Niekoniecznie. Probowalam przeczytac jego ksiazki w jezyku polskim i naprawde sie rozczarowalam z ich tlumaczeniem. Dlatego czytam w jezyku niemieckim. Poza tym to sprawa gustu, kto co lubi.

Gość nie do końcaaa
Każdy może czytać co chce...ale musi mieć świadomość że literatura na poziomie wymaga dużego wkładu intelektualnego od czytelnika...

Gość nie do końcaaa
Chodzi o to że właśnie bardzo ważne jest co czyta...

Gość nie do końcaaa
Większość masówek nie jest na poziomie...

Gość nie do końcaaa
Co innego jak ktoś czyta książki na poziomie, ale też czasem kryminał, to nawet wskazane, a co innego jak ktoś tylko kryminały...

Gość nie do końcaaa
Niestety teraz i zaniżenie poziomu dotyka też książki...