Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

andzia92Vienna

Dlaczego ludzie przestali czytac ksiazki??

Polecane posty

Gość stigma
Sparks to ckliwa tandeta.

Gość nie do końcaaa
Także to nie jest takie proste, że książka, to jest zawsze cacy...

Gość to oczywista bzdura
Ludzie czytają coraz więcej, bo coraz częściej w ogóle potrafią. Co roku ukazaują się setki tysięcy książek - jak myślisz kto je kupuje i po co? Czy wydawnictwa robią to charytatywnie? Inwestują w książki których nikt nie kupi? Tak naprawdę w historii świata tego nigdy tak wysokiego poziomu czytelnictwa nie było, a prawdopodobnie będzie coraz większy.

Poza tym ktos mowi ze Sparks to ckliwa tandeta. NAwet jesli tak to co w tym zlego ?? KAzdy czyta to co lubi i co mu odpowiada, a skoro Tobie nie odpowiada to nie znaczy ze mnie tez musi.

Napewno nie robia tego charytatywnie ale to co piszesz moze sie zgadzac z krajami wysoko rozwinetymi. A jesli rozmawiamy o Polsce-to zpelnie sie nie zgadzam

Gość Jum-Bum Park
bo my teraz czytamy głownie kafeterie tyle tutaj ciekawych topików jest zawsze cos sie dzieje tutaj

Gość nieeedfgfg
A bywa też taka że rzetelne czasopismo jest lepsze niż byle jaka książka...

Gość nieeedfgfg
Nie mówię tu o tobie autorko topiku, bo cię nie znam...ale znam dużo osób, które uważa że kulturą się interesuje bo chodzą na amerykańskie komedie do kina :D, albo czytają literaturę =Grochola :D i się tym szczycą...

Gość nieeedfgfg
Nic na siłę, czasem lepiej poprzestać na Wiadomościach w tv niż się faszerować pseudo informacjami z jakiś pseudo czasopism, czy książek...

Gość nieeedfgfg
teatr i opera nie jest dla mas, tak było, jest i będzie i nic w tym złego...

Gość njknkj
moze to wynika z barku funduszy podobnie jest w wyjsciem do teatru czy opery !! prosze, nie rozmieszaj mnie:D gownazeria jest od stop do glow wyposazona we wszelkie drogie gadzety, a nie ma kasy na ksiazke czy pojscie do biblioteki?? Niestety ale odkad wprowadzono gimnazja (co zbieglo sie z popularyzacja Internetu), wyroslo nam pokolenie idiotow:O

Gość to oczywista bzdura
W Polsce w roku 2010 ukazało się 31,5 tys. tytułów książek (link który pojawi się na pierwszym miejscu po wpisaniu w google "ilość tytułów książek w 2010 r.) - załóżmy, że każda ukazała się w nakładzie 500 (w wiemy że są i stutysięczne nakłady)to daje 15750000 całkowicie nowych książek! To prawda, że może nie wszystkie zostaną przeczytane, może statystyka zawiera błędy, ale dodając do tego, że ludzie czytają także książki stare, z bibliotek, które mają w domu, pożyczone od kolegów itp. to daje obraz całkiem sporego czytelnictwa. A jeśli nawet ktoś uważa, że to wcale nie tak dużo bo coś tam, to i tak nie może zaprzeczyć, że nigdy tak dużo ludzie nie czytali jak teraz.

Gość Ralph
Ja czytam ostatnio tylko e-booki,ale to nie to samo co zapach prawdziwej książki.

Dolacze ...jezeli pozwolicie? Ja naleze do zagorzalych czytelniczek, ubostwiam ksiazki!! Dzieki ksiazka, wiele sie nauczylam, zrazumialam, poznalam...ja poprostu nie wyobrazam sobie zycia bez ksiazek!! Osobiscie wole dobra ksiazke od TV!! Chociaz uwielbiam tez teatr , opere, koncerty muzyczne.Ale napewno na 1-szym miejscu jest ..ksiazka!!Ja nawet lubie ich zapach ha ha ha....

Gość megmeg
Ja czytam średnio 3 książki w tygodniu. Mało ludzi w księgarniach? Nie każdego stać żeby kupić sobie książkę. A w bibliotekach guzik jest. Gdyby było mnie stać to pewnie co miesiąc kupiłabym z 10 książek. A tu niestety się nie da :]

Gość eee nie jest tak źle
wystarczy wejść na allegro i zobaczyć ilość ofert

Gość megmeg
Nigdy nie kupuję na allegro :) Po pierwsze nie kupuję używanych książek a po drugie nie lubię czekać na przesyłkę. Muszę mieć od razu ;)

njknkj - niestety ale sie z Toba zgadzam. Dzisiaj mlodziez stac aby miec co 3 miesiace nowy telefon aby szpanowac przed znajomymi a na ksiazke nie??

no ja wole na allegro bo można dostać dużo taniej

A tak wogole to juz pisalam ze mlodziezy to obciach miec ksiazke w reku. JA sama bylam molem ksiazkowym i bylam wysmiewana ... Ze niby nie na czasie jestem

Gość stigma
megmeg lol, ale mnie rozśmieszyłaś.

książki pozwalają zapomnieć o tej pojebanej rzeczywistości :)

tak to prawwda. Czytajac ksiazke zapominam o rzeczywistosci. JAk sie zaczytam to maz z pracy przychodzi i pyta co na obiad, a ja wtedy dopiero sie oreintuje ktora godz