Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewakuacjaaaaaa!

Chcielibyście żyć w średniowieczu?

Polecane posty

Gość ewakuacjaaaaaa!
no, a ludzie zdrowe byli, nieskażone żywnoscia MMO i silne ruchliwe

Gość Xionże Popi.
Menarche to po prostu pierwsza miesiączka w niecałe półtora roku średnio liczone od połowy okresy pokwitania

" ewakuacjaaaaaa! podnosae 23:53 [zgłoś do usunięcia] ewakuacjaaaaaa! Max Zander vel Klaun - pffff, odpowiedasz mi pogodzinie, pewno szukales tyle czasu w necie " Bzdury piszesz:P.Nie szukałem tylko konsumowałem:P.Podać mogę jeszcze przepis na tnt:classic_cool:. A na tych rycerzy przecież bym mógł użyć gazów bojowych:classic_cool:.Wystarczy nawet prymitywny chlor aby ich wytruć:classic_cool:.Tlenochlorku węgla raczej bym nie stosował bo trochę późno działa:P.Jeżleibym miał siedzibę na wzgórzu to tym bardziej by było lepiej-chlor lubi gromadzić się w niskich miejsach ziemi:classic_cool:.I marne 10 ton chloru mogłoby zdziesiątkować nawet armię wielkości około 100000 żołnierzyków:classic_cool:.Nie ma wątpliwości ze po daniu im próbki mojej mocy bojowej wielu by zwątpiło:classic_cool:.

Gość Xionże Popi
Sprawka Mieszka Pierwszego? Heh. Pomysł co by było gdyby nie ta sprawka Mieszka Pierwszego i Niemcy by nas zaczęły ewangelizować Ogniem i Żelazem. Pewnie by Cię na ziemi nie było. Choć wątpię. To był doskonały ruch polityczny a nie "sprawka"

Gość Xionże Popi
ewakuacjaaaaaa! no, a ludzie zdrowe byli, nieskażone żywnoscia MMO i silne ruchliwe Słusznie prawisz! U mnie możesz liczysz na przywileje. To była selekcja naturalna!

"] Xionże Popi Sprawka Mieszka Pierwszego? Heh. Pomysł co by było gdyby nie ta sprawka Mieszka Pierwszego i Niemcy by nas zaczęły ewangelizować Ogniem i Żelazem. Pewnie by Cię na ziemi nie było. Choć wątpię. To był doskonały ruch polityczny a nie "sprawka"" Jeżelieby wszyscy przywołali Niemców do pionu to nie było takiego problemu:classic_cool:.Kler nie był potrzebny ale zjednoczenie Polski:classic_cool:.

Gość ewakuacjaaaaaa!
Max- ale twoje metodysię nie liczą bo aby je zastosowa musiałbyś się przenieść w czasie do średniowiecza z dziś, a tak się nie da natomist co by było gdybyś tam się urodził!

Gość i w bólach rodzić będziesz
Nie. pierwsza jakaś drobna w dzisiejszych czasach choroba i skonałabym w bólach. albo 90% moich kolegów na przykład byłoby już wdowcami w wieku 30 lat, bo ich żony musiały mieć cesarki, żeby urodzić dziecko, dawniej te dziewczynny i ich dzieci po prostu by umarły podczas porodu. nie mieli dentysty. życie było duzo bardziej trudne, twarde i ciężkie. nie było wiele warte. były tortury w świetle prawa, pożogi i pogromy na porządku dziennym. oraz zwyczajne szczęśliwe życie tez oczywiście. ale jednak dziękuję. ale chciałabym przez tydzień być księżczniczką w ciężkiej, pięknej sukni w śrdedniowiecznym zamku :P

Gość ewakuacjaaaaaa!
a czym wyrywali zeby w sredniwoieczu??

" ewakuacjaaaaaa! Max- ale twoje metodysię nie liczą bo aby je zastosowa musiałbyś się przenieść w czasie do średniowiecza z dziś, a tak się nie da natomist co by było gdybyś tam się urodził" Piszesz tak jak napisałem z sensem aby mnie upokorzyć:P. Ja nie pisałem jakbym był niepełnosprawnym umysłowo:P.No i było pisane o przeniesieniu do średniowiecza a nie o przeniesieniu się do średniowiecza i wykasowanie wiedzy:P.

A mnie by spalili (troche pozno odpowiadam) za to zebym leczyla ludzi i zwierzeta ziolami. I za moja innosc. Noc chyba , ze bym nie byla inna.

Zastanawiam się jaką by zrobili minę gdybym ja mając armię złożona z 50 ludzików a wroga armia by liczyła 2000 razy tyle złożył im propozycję-albo się poddają albo zostaną zniszczeni:classic_cool:?Oni by nie wiedzieli ale wy pewnie wiecie kto by nie miał szans w tej walce:D.

Gość nigdy w zyciu__
panował brud, smród i ubóstwo. Nawet jakbyście byli arystokracją to wasze życie byłoby kiepskie: wyobraźcie sobie te zawilgocone, niedogrzane, śmierdzące, ciemne zamczyska; brak opieki zdrowotnej, leków (od zwykłego zapalenia płuc można było umrzeć) czy choćby monotonne, tłuste jedzenie, często nadpsute - bez przypraw, bez warzyw (jarzyny sprowadziła do Polski dopiero królowa Bona), głupiego cukru i z owocami tylko w sezonie; cuchnące konie i twarde siodła zmiast aut z klimą. Do tego zwyczajna nuda: książka kosztowała tyle co wieś, mało kto umiał czytać, kobiety były do rodzenia dzieci z wybranym przerz rodzinę facetem, modłów i niczego więcej. panowała ciemnota i zabobony, stosowano tortury a prawo miał silniejszy. A te bogate suknie to pięknie wyglądają tylko na filmach historycznych, w rzeczywistości były brudne, cieżkie, śmierdzące i niewygodne.

Chcielibyście żyć w średniowieczu? przecież nadal żyjemy w pewnych kwestiach - np. kobiety tęsknią za rycerzami i chcą być zdobywanymi księżniczkami na wieżach - pomimo ofiar...:P

"nięcia] nigdy w zyciu__ panował brud, smród i ubóstwo. Nawet jakbyście byli arystokracją to wasze życie byłoby kiepskie: wyobraźcie sobie te zawilgocone, niedogrzane, śmierdzące, ciemne zamczyska; brak opieki zdrowotnej, leków (od zwykłego zapalenia płuc można było umrzeć) czy choćby monotonne, tłuste jedzenie, często nadpsute - bez przypraw, bez warzyw (jarzyny sprowadziła do Polski dopiero królowa Bona), głupiego cukru i z owocami tylko w sezonie; cuchnące konie i twarde siodła zmiast aut z klimą. Do tego zwyczajna nuda: książka kosztowała tyle co wieś, mało kto umiał czytać, kobiety były do rodzenia dzieci z wybranym przerz rodzinę facetem, modłów i niczego więcej. panowała ciemnota i zabobony, stosowano tortury a prawo miał silniejszy. A te bogate suknie to pięknie wyglądają tylko na filmach historycznych, w rzeczywistości były brudne, cieżkie, śmierdzące i niewygodne." Akurat jeżeli chodzi o mikroby to by nie było tak źle bo znam sporo skutecznych środków:classic_cool:.Gorsza sprawa z dentystami i chirurgami:O.

Gość wertykulator
nie chciałabym, zreszta dawno umarłabym. Musiałam zawsze miec cesarskie ciecie przy dziecku. Jak ci ludzie radzili sobie z zębami??? koszmar.

Gość ewakuacjaaaaaa!
podnoszę