Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lasss

bole parte a cesarka-pytanie

Polecane posty

moja kuzynka studiuje medycyne.rozmawialysmy o porodzie.mowila mi ze jak dziecko jest juz w kanale rodnym i juz glowka sie prawie wyrzyna to na cesarke jest juz za pozno jesli sie pojawia komplikacje.pozostaja kleszcze lub proznociag.napiszczcie jak bylo u was,moze ona sie myli.

niestety ma racje. zreszta pomysl logicznie gdzie macica a gdzie kanal rodny.

ja mialam parte i na partych zdecydowano o cesarce,bo dziecko nie chcialo sie ulozyc odpowiednio i nie chcialo do kanału rodnego się wstawić

czyli mialas bole parte ale dziecko do kanalu nie zeszlo? kuzynka mi powiedziala ze jak juz glowka sie prawie wyrzyna a ktos probowalby zrobic cesarke to moglby...dziecku glowe urwac!! faktycznie wiem gdzie kanal rodny a gdzie macica.jezeli robia cesarke to rozcinaja zaraz nad koscia lonowa gdzie jest macica.nizej juz sie nie da rozciac.ale wiele czytam tu na forum i niektore kobiety ktore mialy nagle cesarke pisza ze juz prawie urodzily,dziecko w kanale rodnym i zadecydowano o natychmiastowej cesarce.wiec albo kuzynka sie myli albo niektore tu dziewczyny pisza nieprawde.

wydaje mi sie raczej to drugie. robia cesarke jak dziecko nie chce zejsc do kanalu, gdyby bylo inaczej to by nie stosowali kleszczy ani vacum. Jak ja rodzilm i mnie bolalo to blgalam o cc i nie chcieli sie zgodzic bo dziecko wstawilo sei juz w kanal rodny i przy przecięciu zrobili by mu krzywde. ale lekarzem nie jestem wiec moze sie myle

no z ta glowa to tez logiczne sie wydaje ze jak juz sie przecisnela tyle to juz sie jej nie cofnie

Gość paranoja na kółkach
No chyba logiczne, że jeśli dziecko zejdzie do kanału w trakcie porodu to o cesarce nie ma mowy. Bywa tak, że przy parciu dziecko się "cofa" i wtedy cesarka musi być. Nie rozumiem co tu jest takiego trudnego.

zapytalam bo kuzynka mowi swoje a niektore dziewczyny na forum inaczej.

Gość paranoja na kółkach
Autorko na forum możesz wyczytać mnóstwo różnych opowieści z kosmosu :o Tu nie siedzą lekarze tylko bajkopisarki w większości.

Gość mama sama w domu...
ma rację ja miałam problemy przy porodzie i niestety na cesarkę było za późno i zakończyło się próżnociągiem.

ja brz problemow urodzilam, chcialam cesarke bo nie moglam poradzic sobie z bolem i nawet mi ktg nie mogli podlaczyc bo nie moglam ulezec.

Ja miałam taki przypadek,więc jest to możliwe. Miałam wywoływany poród, miałam już bóle parte, ale nie miałam rozwarcia i bardzo szybko zrobili mi cesarkę, w drodze na salę operacyjną musiałam podpisywać wszystkie zgody,ankiety. Lekarz powiedział, że inaczej mogłoby mi coś tam popękać w środku-to w najlepszym wypadku,a w najgorszym dziecko mogłoby urodzić się martwe

Gość cesarka cesarka
ja mialam rozwarcie pelne bole parte przez dwie godziny i nic z tego musialam miec cesarke bo bylam za chuda adziecko bardzo duze i nie chciala glowka zejsc i wlasnie lekarze byli nienormalni bo jakby tak glowka zeszla to chyba by mnie rozerwali zeby go wyciagnac bo o logiczne ze w zyciu bym go nie urodzila :/ lekarze to idioci ednak :/

jezeli nie ma pelnego rozwarcia to dziecko nie moze sie znalezc w kanale rodnym !!!jakim cudem??

Gość gość
Mialam 8 cm rozwarcia . Skurcze parte , lekarza stwierdzil ze dam rade no make dziecko . Dodam ze o 9 rano mialam 3 cm a o 22 tylko 8 a od 2 nocy skurcze . Dziecko bylo juz w kanale rodnym . Bylo widac juz glowkw wiem no polozna Razem z lekarzem krzyczeli Zeby mocno parla no glowke widac ale nie mialam juz sily . Myslalam ze moze mnie natna ale lekarz zdecydował o cesarce bo dziecko było już 22 h bez Wod i za długo w kanale rodnym. Maluch ma teraz 5 miesięcy cały i zdrowy .