Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cześć, mam pytanie

Czy wkładacie dzieciom do wózków poduszki-jaśki pod plecy?

Polecane posty

Gość Cześć, mam pytanie

Czy wkładacie dzieciom do wózków poduszki-jaśki pod plecy, żeby miały bardziej miękkie oparcie? Siostra zostawiła mi wózek, taki typowy głęboko spacerowy i wydaje mi się, że on ma mało przyjemne twarde siedzisko. Mam w domu poduszki z Ikei 50x50 cm (mniejszych nie posiadam) i zastanawiam się, czy mogłabym mu może podłożyć na spacery pod plecy, żeby miał bardzie komfortowo? Czy dobrze zrobię, czy dzieci po prostu muszą mieć twarde oparcia z jakichś tam względów? Wy podkładacie jakieś jaśki?

Gość Cześć, mam pytanie
bardziej

Gość uwazam ze
nie powinno sie wkladac zadnych poduszek, poduszeczek pod plecy ani glowke malego dziecka. Dziecko jak najdluzej powinno tez spac bez poduszki

Gość Cześć, mam pytanie
No właśnie ja też pamiętam, że mi też podkładano jak byłam mała, ale nie wiem czy teraz się coś nie zmieniło w tych zwyczajach. Zresztą nie taka mała ta poduszka i nie jest płaska, tylko puszysta gruba. Dodam, że to nie jest już takie małe leżące dziecko, tylko siedzące w siedzisku z uniesionym do końca oparciem.

Gość Cześć, mam pytanie
Ono śpi bez poduszki na płaskim materacu, ale nie piszę o spaniu, tylko jeździe w wózku na siedząco - całkowicie na siedząco.

Gość Cześć, mam pytanie
To co? Podłożyć? Nie podłożyć? Podkłada ktoś z was na uniesione siedzisko większym dzieciom w takich typowych wózkach z dużymi szerokimi siedziskami?

Gość mama ani
Moja córeczka od urodzenia miała poduszeczkę w wózku i spała też na podusi ;)

Gość Cześć, mam pytanie
Ok, a jeszcze ktoś coś napisze? Ja niemowlakowi leżącemu na materacu bym nie podkładała, ale takiemu siedzącemu w sztywnej spacerówce to myślę, że czemu nie?

Gość Cześć, mam pytanie
A tak przy okazji to jak dziś ubieracie dzieci na zewnątrz? Właśnie przetoczyła się nad nami burza i dopiero się powoli rozjaśnia i ociepla. Myślałam o body z długim rękawem, spodniach dresowych i skarpetkach. Czy to wystarczy?

ja podkladalam w wozku. Materacyk w gondoli byl bardzo twardy i cienki - moje dziecko nie chcialo na nim spac. Polozylam wiec do wozka poduszke. W UK poduszki sa podluzne, wiec idealnie pasowala. Wybralam taka, ktora byla w miare twarda, zeby dziecko sie nie zapadalo i nie krzywilo kregoslupa. Nie podkladam zadnej poduszki w spacerowce. Siedzenie jest dosc miekkie, a moje dziecko sie w niej kreci i siedzi jak jej wygodnie.

Gość hahah haha
no jasne calą koldre mu pcham do wozka

Gość Cześć, mam pytanie
Jedzenia do wózka nie daję, bo nie lubię bałaganu, ani drożdżówek bo słodzone. :P Pytam o tą poduszkę, bo to nie jest żaden super wózek, tylko taki zwykły polski/chiński sztywny klocek z obszernym dość twardym siedziskiem. Ze dwoje dzieci by się w tym siedzisku zmieściło i jeszcze by miejsce było.

Nie podkładam, zakładam że wózek był robiony tak żeby brać pod uwagę potrzeby dziecka, a synek się nie skarży więc nie ma potrzeby.

Gość Cześć, mam pytanie
Dobra, słuchacie dziewczyny, wychodzę teraz. Wezmę tę poduszkę na próbę i zobaczę jak będzie, czy mu będzie wygodniej. Powiedzcie mi tylko jeszcze tak na szybko, czy dobrze go ubrałam (napisałam parę postów wyżej). Pogoda jest dziś u nas dziwna dość, bo niby zimno nie jest, wiatru nie ma, ale ostro lało i słońce raz jest a raz go nie ma, dlatego mam wątpliwości co i jak.

Gość Cześć, mam pytanie
(Jak będzie coś nie tak, to ją wyjmę i wrzucę do kosza.)

Gość Cześć, mam pytanie
Dla ciekawych zdaję relację jak było - a było w porządku. Wygląda na to, że pomysł z poduszką nie był taki najgorszy. Żałuję tylko że mu bluzy jakiejś nie wrzuciłam do tego wózka, bo w markecie przy chłodniach było mało przyjemnie, no ale zakupy trzeba było jakoś zrobić. Dodam, że pierwszy raz w życiu wiozłam do domu zakupy w koszu wózka. Dziwne uczucie. :) Pierwszy raz używałam też siedziska dla dzieci w wózku sklepowym. Dzień, kurczę, pełen wrażeń (albo lepiej, nowych doświadczeń ..albo jednego i drugiego).

Gość wymiguje sie
ja mam kocyk zeby było miekko i poszewke w srodku flanelka, jakby sie ulało itp

Gość gość
jak z moim dzieckiem zaczął się problem z płaskogłowiem (z tyłu miał płaską główkę, taką spłaszczoną główkę) to zakupiłam anatomiczną poduszkę head care. Od tamtej pory używałam jej również w wózku, pasuje idealnie. Jest b. dobra i estetyczna, utrzymuje kręgosłup w prawidłowej pozycji i rozluźnia mięśnie szyi. Myślę że nawet jeżeli włoży się dziecku do wózka małą zwykłą poduszkę tylko nie za grubą to też mu będzie milej niż bez niej.

Gość gość
Ja podkladalam taka specjalna do wozka ona nie byla zbyt gruba

Gość gość
Tak czytam i stwierdzam, że autorka jest jakimś półgłówkiem :O Pierdzieli od rzeczy i gada sama do siebie :D

Gość merina35
Pod główkę małego dziecka nie, ale większemu warto kupić taką poduszkę ortopedyczną Sissel, dostępną w https://comfortpoint.pl/ Dzięki niej dziecko ma zawsze prawidłową pozycję podczas snu.