Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joasiaaaa6667

Częste kupy u półrocznego niemowlęcia- czy to już biegunka?

Polecane posty

Gość joasiaaaa6667

Witam, mój synek 6 mies. od kilku dni robi częściej kupy (są też rzedsze), wcześniej było co 2, 3 dni 1 kupa, a teraz 2 w ciągu dnia. Dzisiaj już 2 zrobił, zastanawiam się , czy to może jest biegunka, a ja bagatelizuję objawy? Pije mleko modyfikowane, a od kilku dni sama mu gotuję obiadki (miks ziemniak, marchewka, natka pietruszki, kurczak itp, dodaję kilka ziarenek "jarzynki" do smaku)...

Gość ))))))haneczka((((((((
Spokojnie!!!!2 kupy dziennie to biegunka??!!Mój mały potrafił w tym wieku robić 2-3.I do rej pory tak ma(3,5 roku).Nieraz zrobi jedną dziennie a nie raz nawet 5.Może po prostu wcześniej nie zrobił całej kupy.

Gość smerfetkaaaaaa
eee dwie kupy to nic. może ząbki idą ;)

Mój na samym mm robił 1 dziennie, a jek od 2 tygodni wprowadzam mu kaszkę, jabłuszko, marchewkę i ziemniaka (chociaż je tylko kilka kesów, a nie jako cały posiłek), to zacząl robic po 2 - 3 kuoy dziennie. Nie zakładam, ze jest to biegunka, ponieważ mały jest radosny, pogodny, nie ma gorączki - po prostu zmiana diety (dla dziecka jest to przecież rewolucja) tak działa. A tak przy okazji - dajsze :"jarzynkę" niemowlciu????? Nie powinno się solić nic niemowlęciom, nie wspominając juz, ze "jarzynki",, Vegety, Kucharki itp. mają wzmacniacz smaku i zapachu ()najczęściej glutaminian sodu) który jest rakotwórczą substancją chemiczną.

Moja robi kupkę raz dziennie, czasami raz na dwa dni ale za to jak już zrobi... Ale nie sądzę, że to zaparcia, widać że wypróżnia się bez większego wysiłku.

Gość na tym właśnie polega
paradoks sraczki - rzadko i często. A Jarzynka w jedzeniu niemowlaka - pomysł dekady :D

biegunka to 8,9 i więcej kup dziennie i lejące się z dziecka (sorry za dokładność)

ta przyprawa to na pewnio nie jest dobry pomysl. w ogole stopniowo dziecku wprowadzaj produkty, pojedynczo a nie wszystko na raz. Przy wprowadzaniu nowego pokarmu moga byc luzniejsze stolce. Aplacze marudzi widzisz zeby go brzuszek bolal? a sluz ma w tej kupie?

Moj synek też ostatnio mial rzadsze kupki przez ok. tydzien, nic mu nie bylo jadl normalnie, zadnego zatrucia pokarmowego, czytalam kiedys o biegunce pędrakow chodzi tutaj o diete dziecka, poczytaj sobie, ja kupiłam też probiotyk BIOGAIA jest drogi bo prawie 40zł ale szybko mu przeszlo po tych kropelkach, jak nic dziecku nie dolega, je normalnie bawi sie itd. to ja nie wybieram sie od razu do lekarza, owszem za pierwszym razem tak bo sie wystraszylam, ale jak zdarzylo sie to drugi raz wlasnie niedawno to nie poszlam, kropelki + ryż, marchewka gotowana, mala dieta i wszystko sie unormowalo :)

a tak w ogole tobiegunka moze wystepowac przy zabkowaniu, to obserwoj malego

heh no moja córcia to na piersi prawie co karmienie to kupa a jak przeszłam na mm(z musu ;/ no to robi tak ze 3 na dzień(teraz jje też inne rzeczy,ma 6,5 miesiąca. jak zrobi mniej niż 2 ziennie to jest marudna ;)