Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa_rapsodia

Krytyka teściowej:(

Polecane posty

Gość malinowa_rapsodia

Dzisiaj przyjechali teście na obiad. Chciałam się pokazać od jak najlepszej strony i ugotowałam jarzynową z zacierkami, a na drugie zrazy z kapustą. No i się zaczęło. Że w niedzielę to MUSI być rosół. Że zacierki mają mieć kształt łezki (odrywałam ciasto nie nadając mu kształtu - nie mam czasu na takie bzdety), że moja mama to chyba na obiady odgrzewała kupne pierogi skoro ja nie potrafię nawet zacierek porządnych zrobić. Że zupa zbyt wodnista. Że zrazy z kapustą to na zimę, na lato powinnam podać kotlety z ziemniakami. W ogóle to zrazy źle doprawione. Wino do obiadu to zbędna fanaberia. Teść przytakiwał, mąż milczał. Obraziłam się i zamknęłam w pokoju i tylkso słyszę jak teście mnie obgadują, a mąż próbuje bronić. Przykro mi:(

Gość malinowa_rapsodia
w takiej sytuacji kulę się panicznie w narożniku przedpokoju po czym popiskując wrzaskliwie wycofuję się z mieszkania przy okazji filuternie merdając moim kosmatym ogonkiem i spryskując sąsiadów za pomocą gruczołów krokowych

Gość hmmmmmmmmmmmmmm mm
na Twoim miejscu wyszłbym z pokoju i powiedziała: "Proszę WYPIErRDALAĆ!" :)

Gość malinowa_rapsodia
Nie jestem w stanie udzielić wiążącej i jednoznacznej odpowiedzi, gdyż nie leży to w moich kompetencjach.jednocześnie coraz bardziej niepokoi europejski kryzys zadłużenia i perspektywa niewypłacalności Stanów Zjednoczonych, jeśli kłócący się politycy nie dojdą na czas do porozumienia w sprawie redukcji deficytu. Uważam jednak, iż dalsza dyskusja w badanym aspekcie może wzbudzić szalone kontrowersje.

Gość malinowa_rapsodia
Powiedziałąm, że na drugi raz mąz ugotuje, skoro taka ze mnie beznadziejna kucharka i wyszłam. Teraz gadają, że co ze mnie za żona, co to nawet obiadu porządnego nie potrafi zrobić. Mąż mnie broni, ale i tak mi przykro. Zwłaszcza, że jedzenie było bardzo smaczne, od rana stałam w kuchni:(

Gość malinowa_rapsodia
Szkoda mi też męża, słysze, że jest między młotem a kowadłem, w końcu to jego matka. Dobrze chociaż, że oni rzadko przyjeżdżają.

Gość malinowa_rapsodia
Ja ich nigdy, przenigdy sama z siebie nie zapraszam, mąż na szczęście też nie. Mieszkają na drugim końcu Polski. Niestety czasem im wpada do głowy, żeby nas odwiedzić, wpraszają się i przyjeżdżają. Dzisiaj sa w drodze na wakacje, akurat jak na złosc przez nasze miasto i oczywiście zapowiedzieli sie na obiad. W sumie to dobrze, że nie na kilka dni.

Gość malinowa_rapsodia
Mąz właśnie podał deser w postaci ciasta, które upiekłam. I kurcze znowu słysze, że kto podaje ciasta z kremem w lato, że po co biszkopt, skoro drożdżowe lepsze, tylko ja pewnie nie umiem piec i idę na łatwiznę. Poza tym herbatę podaje się w szklankach, a filiżanki to znowu fanaberia, a kosmetyki w łazience na przyjazd gości się chowa, bo ona nie chce oglądać moich kremów i perfum. Kurde no:(

Gość malinowa_rapsodia
Ja nie wiem:( Jak przyjadą do nas na obiad w drodze powrotnej to podam pyzy z mrożonki ze smalcem, na jedno wyjdzie. Po co się starać jak i tak skrytykują:(

Gość Powiedz im
Pan i Pani juz sobie pojda. To moj dom i chce miec w nim spokoj. Ja rozumie to rodzice meza ale no juz kurcze bez przesady.

Gość malinowa_rapsodia
No chyba pozwolę, bo głupio mi ze względu na męża, w końcu to jego rodzice. Siedzi tam z nimi i cały czas mnie broni, więc ja po prostu zostane w pokoju i wyjdę jak sobie w końcu pójdą.

Gość kobietakobietakobieta
ja przez swoją teściową właśnie straciłam męża z tesciowymi nigdy się nie wygra ja się juz o tym przekonałam

Gość malinowa_rapsodia
Nie wyjde bo to bez sensu. Skończy się moimi łzami, męzowi będzie przykro, a teściowa będzie tylko miała satysfakcję. Awantura dostarczy jej rozrywki. Wolę siedzieć i udawać, że mam ją gdzieś, myślę, że bardziej się tym przejmie.

Gość
ja bym stwierdzila nie chcecie to nie jedzcie albo pozabierala im talerze sprzed nosa. a co. badz asertywna bo ci na glowe wejda

Gość
a twoj maz zachowal sie jak gowniarz a nie jak twoj mezczyzna moze czas z nim porozmawiac?

Gość malinowa_rapsodia
Ale co on może, przeciez nie wypędzi własnej matki. Siedzi i mnie broni, więc chyba zły nie jest.

Gość
malinowa_rapsodia Ja ich nigdy, przenigdy sama z siebie nie zapraszam, mąż na szczęście też nie. Mieszkają na drugim końcu Polski. Niestety czasem im wpada do głowy, żeby nas odwiedzić, wpraszają się i przyjeżdżają. Dzisiaj sa w drodze na wakacje, akurat jak na złosc przez nasze miasto i oczywiście zapowiedzieli sie na obiad. to nastepnym razem powiedz ze nie ma was w domu, ze pracujecie, nie macie czasu, cokolwiek albo jesli masz odwage- ze nie masz ochoty na kontakt z ludzmi ktorzy cie krytykuja

Gość malinowa_rapsodia
Chyba tak zrobię. Tzn mąz pewnie będzie chciał się z nimi zobaczyć, ale ja na drugi raz wyjdę do kina, a w lodówce zostawię mrożone pyzy. Po cholere mam się starać.

Gość
malinowa_rapsodia No chyba pozwolę, bo głupio mi ze względu na męża, w końcu to jego rodzice. Siedzi tam z nimi i cały czas mnie broni, więc ja po prostu zostane w pokoju i wyjdę jak sobie w końcu pójdą. bronic to on cie mial jak przy stole siedzial jak cie to babsko krytykowalo a nie teraz laskawie wyjdz z domu i nie sluchaj tego i tyle jesli nie potrafisz ich opierdzielic

Gość Powiedz im
ale w ten sposob Ty im pozwalasz po sobie jezdzic. I jeszcze na dodatek musisz wszystkiego sluchac. Wyjdz i po prostu grzecznie wypros ich z domu. Rodzice mez rodzicami meza ale skoro oni nie szanuja Ciebie to i im za wiele szacunku sie nie nalezy. No i jeszcze jak im pozwolisz to to sie nigdy nie skonczy. Przy takich ludziach nie ma co pokazywac slabosci. Grzecznie, krotko i na temat. Dowidzenia, nie zycze sobie.

Gość
zreszta pogadaj z nim ze zachowal sie jak maminsynek a nie jak dorosly mezczyzna matce moze i nalezy sie szacunek, ale nalezy sie on rowniez tobie jako jego zonie, kobiecie, ktora sobie wybral i ze powinien sie za toba wstawic. i nie ma zadnego argumentu " co on moze", bo moze powiedziec ze nie zyczycie sobie takich komentarzy, spokojnie, bez krzyku moe duzo wiec niech laskawie zepnie poslady i zachowa sie jak mezczyzna a nie jak maly chlopiec a najlepiej temat mu pokaz