Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umre zaraz z bolu :(

Zapalenie ucha. Okropny ból!!! POMOZCIE

Polecane posty

Mam zapalenie ucha, biore antybiotyk duomox, krople otinum ale ból jest nie do zniesienia, paraliżuje mi pół twarzy, od dwóch dni nie spie, mam ochotę się zabić :( To najgorszy ból jaki kiedykolwiek przeżyłam. Mam ketonal ale działa tylko 3 godziny i aż sie boje bo po 4 tabletki dziennie zażywam a i tak po 3 godzinach ten okropny ból wraca :( Jak mogę sobie pomóc? bo nie wytrzymam

Gość LittleMe
Idź na pogotowie, bo do lekarza rodzinnego się raczej nie dostaniesz. Chociaż z drugiej strony powiem Ci, że ostatnio miałam zapalenie, laryngolog powiedziała, że trzeba przepłukać ucho, no i zrobila to dużą strzykawką z letnią wodą. Stwierdziłam, że coś takiego mogłam sobie sama zrobić w domu.

Gość dorotayyyyyy
Współczuje,wiem co to za ból:(Masz słaby antybiotyk.Ile juz bierzesz?Moze z dobrany.

Gość dorotayyyyyy
Mialo być żle dobrany.

zwykły atecortin do ucha i wata zacisnij, wez przeciwbolowe jakie tablety i gites : ) mi pomogło

Gość dorotayyyyyy
Atecortin jest niestety na receptę.Ja miałam przepisany Augmentin i krople z antybiotykiem.Szybko pomogło,.

powiem ci ze atecortin jest najlepszy a gnoje lekarze przepisuja byle co byle przyrobic i zebys znowu przyszła .... tez miałem z tym problem jakies cuda leki przepisane i dupa pomogła, wziałem zwykły atecortin i przeszło

antybiotyk biorę od wczoraj. Wiem, że od razu nie zadziała ale ból jest okropny i nie da sie normalnie funkcjonować

a jakies domowe sposoby na to? okłady czy coś? Czytałam o roślinie geranium i brat obdzwonił wszystkich moich znajomych czy może mają ale niestety :( Ja nawet mówić nie mogę, o jedzeniu to też mogę nawet zapomnieć

ja miewam bóle gardła i anginy z silnym bólem okolicy przyusznej. biorę zazwyczaj Pyralginę. Bardzo dobrze zbija gorączke i hamuje ból który jest strasznie uciążliwy (zwłaszcza przy przełykaniu)

Gość łojojojo
Boshe mnie też boli , byłam u lekarza rodzinnego dał mi skierowanie do laryngologa, przepisał lekarstwa, które zawsze przepisuje(nawet na ból palca). A od bólu naproxen k**wa przecież to nie pomaga, temperatura wzrosła mi do 39 dopiero pomógł ketonal z starych zapasów ale to zaledwie na 6 h skończył się i nie wiem jak wytrzymam do 15.

Gość aaaabbbccccc
ale atecortin zatyka uszy

Gość komu zatkal atecortin
ucho i jak sobie poradzil?

Gość monikaa825
MAM DOMOWY SPRAWDZONY SPOSÓB NA BÓL UCHA!! Sorry, że dużymi literami ale chciałam zwrócić uwagę ;) Nie wiem czy pomoże akurat Tobie. Na pewno działa na przewianą głowę itp. Wiele lat pracowałam na dworze na plantacjach i zawsze miałam ten sam problem - owiewało mnie i wieczorem jazda - myślałam, że mi ucho rozsadzi. Weź cebulę, pokrój na ćwiartki i ze środka weź podłóżny niewielki kawałek. Nadziej na widelec i potrzymaj chwilę nad ogniem - najlepiej przy kuchence gazowej. Jak zacznie czernieć zdejmij szybko z ognia i włóż w kawałeczek waty. Tylko tak aby Cię przez watę nie poparzyło. Cebula ma być gorąca na granicy poparzenia. Szybko wciśnij cebulę do ucha, najgłębiej jak się da. Cebula pod wpływem ciepła wydziela jakieś zbawienne substancje ;) a nic nie koi bólu ucha jak to ciepełko. Jeśli wystygnie - powtórz zabieg, nawet kilkakrotnie. Mam nadzieję, że pomoże - zdrówka życzę! :)

Gość gość
Mogłaś jej poradzic to 3 lata temu Spójrz na date haha

Gość monikaa825
Oj wiem, wiem, za późno spojrzałam na datę :p Tak czy siak - może komuś się przyda :)

Gość gość
mnie się ta rada przyda, dzięki. do tej pory stosowałam wacik ze spirytusem salicylowym do ucha, zawsze jakąś ulgę też przynosi.

Gość gość
Skuteczny też jest kawałeczek czosnku. Owinąć gazą tak zeby wystawało , nie poparzyło ucha od środka.

Gość gość
Data nie ma znaczenia najwazniesza jest sama dobra rada, bo czytając nie jeden skorzysta. Dzieki za ten sposob z prazoną cebula, czosnku jeszcze nie probowalem...

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Jak nawet zaczyna boleć to idźcie że do tego laryngologa. Przecież niewiele trzeba żeby zwykłe zapalenie przerodziło się w coś gorszego. Jeśli nie chcecie czekać w kolejkach na nfz to polecam iść do mille medica, bo mają dobrych specjalistów i nie wyrzuca się pieniędzy w błoto.

Gość Chora patka
Czesc wszystkim! Wiem ze pewnie jest juz dawno po problemie, ale z kolei ja borykam sie z podobna sytuacja! Mam dokladnie te same objawy i biore ten sam antybiotyk. Bol ucha jest nie do zniesienia glownie noca. Ucho jest zatkane a bol jest pulsujacy, ostry i klujacy. Jutro wykupie ten atecortin skoro jest taki dobry. Mam nadzieje ze pomoze!

Gość gość
Próbuj z tą cebulą i napisz czy pomogło

Gość gość
A może po prostu masz zatkane z tego powodu czasem też bardzo często dochodzi do zapalenia już nie raz mi się to przytrafiło lekarz mówił właśnie że jest to spowodowane właśnie zatkaniem ucha. Zresztą poczytaj sobie tutaj https://adamed.expert/zatkane-ucho-sposoby-na-zatkane-uszy/ jak domowymi sposobami odetkać ucho

Gość Ijjjakala
Chyba nie miałem większego bólu, niż ten podczas zapalenia ucha... Jak to bolało... Cała głowa. Juz teraz nie dopuszczam do tego, żeby infekcja sie rozwinęła, od razu działam. Tutaj http://zamiastl4.pl/zapalenie-ucha/ możecie sobie poczytać szerzej co robić, jak zaczyna boleć ucho.

Gość gość
Może odpowiedź o rok za późno ale..... Mnie na zapalenie i ból ucha pomógł wkładany do ucha ząbek czosnku, przekrojony na pół żeby uwolniły się z niego soki. Oczywiście na tyle duży, żeby nie zaklinował się w uchu i można było go swobodnie wyjąć. Trzymałam go tak długo, aż usłyszałam charakterystyczne pukanie w uchu, a z ucha zaczęła wydostawać się wydzielina. Ból ustał. Działo się to jak zwykle w nocy więc szansa na pójście do lekarza była marna. Rano poszłam do laryngologa, który przepisał mi kropelki z antybiotykiem i sam antybiotyk oraz krople do nosa, ale nie skorzystałam z żadnego przepisanego leku, ponieważ czosnek na tyle pomógł, że nie było potrzeby używania żadnego z nich.

Gość Herenka
Może i pomaga, jednak sama nie wiem czy odwazyłabym sie na stosowanie tego typu metod leczenia. Zapalenie ucha jest bardzo bolesne, sama miałam kilka razy i zawsze probowałam je leczyć raczej konwencjonalnymi sposobami: okładami z ciepłej wody oraz suszarką ( ciepłe powietrze sprawia, ze ból staje się o wiele mniejszy) Jednak były sytuacje kiedy pędziłam na pogotowie po leki..... Sugeruję zajrzeć sobie na stronę: https://zdrowie.tvn.pl/a/domowe-sposoby-na-bol-i-zapalenie-ucha-jak-leczyc-u-dziecka-i-u-doroslego Opisane jest tutaj wiele domowych sposobów na zapalenie ucha.

Gość JacekH
Miałem niestety to samo. Idź do lekarza raz jeszcze jeśli antybiotyk Ci nie pomoże. Sam brałem Gardan na ból, bez recepty. Ból ustał, nie był taki silny, dało się normalnie funkcjonować. Ale skonsultuj się wcześniej z farmaceutą czy możesz go brać z tym antybiotykiem.