Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onawkropce

Czy różnica w wykształceniu jest aż tak wielką

Polecane posty

Gość onawkropce

barierą w związku?(szkoła średnia-wyższe)

Gość poziomkaaaaaa
srednie i wyzsze to nie barjera (znam takie zwiazki), zawodowka lun jej brak i wyzsze to juz mezalins intelektualny.

Gość onawkropce
Aj nie są ograniczeni.Jedna ze stron pochodzi z bogatego domu i ma wysokie mniemanie na swój temat.Ciekawi mnie tylko czy to aż taka wielka hańba wiązać się z kimś ,,gorszym,,?

nie wystarczy pochodzić z jakiegoś domu , by mieć uprawnioną dumę i mniemanie...ograniczonym ludziom wystarczy pochodzenie...

Gość onawkropce
revolver niestety masz rację:( mnie tylko zastanawia fakt co kieruje taką osobą wstyd przed znajomymi?rodziną?strach,że ograniczy jego rozwój,wpędzi go w stagnację?

to raczej wstyd przed innymi , że nie wybrał osoby "z tej samej półki" - jak oni to mówią...ich własna pycha nie pozwala się do nich zbliżyć , więc się ograniczają w głupiutkich umysłach...

Gość onawkropce
Przewrotnie takie osobą nazywane są właśnie ,,inteligencją,,.Przykre jest to,że choć uważa cię za ładną,mila i sympatyczną już postawił między wami mur.

ich się uważa za inteligentów , tylko ze względu na kasę i propagandę medialną ...tak samo jak frajer założy gajerek i już większość ma w głowie obraz"inteligenta" - ludzi można ukierunkować sobie , jak się zechce...:P

Gość onawkropce
Kasta,szkoda nerwów i czasu skoro brak MGR przed nazwiskiem to taki problem dla ,,z pozoru,, fajnego faceta.

Gość onawkropce
masz na myśli kompleksy?

zawsze może iść na studia, chociażby zaoczne... daj spokój. Jeżeli jest w porządku to nie ma problemu.

tak..poza tym są zakłamani - starają się pokazać z jak najlepszej strony i grać role "ułożonych"

Gość kwestia inteligencji a nie
wykształcenia!to że ktoś coś skończył nie oznacza że jest mądry!jest wielu ludzi na świeczniku z dorobkiem np Wajda ,który nawet matury niema....choć to rzadkość

Gość xfgjhkjb
znam pare - ona skonczyla prestizowy kierunek, on stolarz po zawodowce i sa bzrdzo ze soba szczesliwi, zalezy od czlowieka

wszystko zalezy od czlowieka. znam takie osoby, ktore po obronie pracy mgr uwazaja sie za nie wiadomo kogo :O Twierdza,ze niewyobrażają sobie zeby ich partnerzy mieli wyksz. srednie czy nie daj bosze zawodowe. poziom wyksz. mojego partnera nie ma dla mnie zadnego znaczenia. :)

Heh, co za bzdura. Wielką przeszkodą może być różnica poglądów, czy różnica w rozwoju intelektualnym. Wiele osób teraz pyszni się zdobytym wykształceniem, na które nie zasługują. Prace kupują za pieniądze, albo studiują byle studiować:(. Mam znajomych i po studiach i po szkołach zawodowych i nigdy nie oceniłabym człowieka tylko na podstawie dyplomu, którym się szczyci. Wiec - moja rada - nie zaprzątaj sobie tym głowy i patrz, co człowiek ma do powiedzenia.

Gość onawkropce
revolver heh może nie wszyscy:P niestety nie zmienia to faktu,że akurat facet którego spotkałam i pewnie w jakim stopniu się nim zauroczyłam właśnie taki jest...trudno,może z czasem zrozumie a może dalej będzie tkwił w swoich przekonaniach i powtarzał je jak mantrę:D

onawkropce kiedyś może też sobie wmówić , ze jest Napoleonem..różnie to bywa...;)

Mi się ten Twój kandydat już z opowieści nie podoba:(. To chyba jakiś burak, skoro tak się obnosi ze swoim pochodzeniem i wykształceniem. A Ty nie waż się popadać w kompleksy przez niego!;) Niestety, zazwyczaj jest tak, że na kompleks niższości cierpią niewłaściwi ludzie:(.

Gość onawkropce
Jest dziwny,kolega mnie ostrzegał,że żadna dziewczyna nie jest wystarczająco dobra dla niego.Widocznie moje plany życiowe skreśliły mnie nim zdążył dobrze poznać.A przecież jestem osobą którą tak bardzo go intrygowała?nie ma co szybko się rozmyślił:D

Gość onawkropce
Dal mi to odczuć,tak się składa,że pracujemy razem czasem przychodzi,pogada,pożartuje.Mam wrażenie,że zerka na mnie ukradkiem kiedy nie widzę.Gdy rozmawiamy patrzy zawsze w oczy.Jednak przestał czekać,nie odprowadza mnie do domu i nie proponuje spotkań...

no więc masz jasne sygnały , ze woli redtube niż Ciebie - widocznie jesteś zbyt fajna dla niego ...:)

Gość onawkropce
Ale wiesz to zawsze kuję,że mimo wszystko,mimo tego,ze wcześniej wypytywał o mnie,był zainteresowany,lubił i nadal lubi rozmawiać skreśla dziewczynę tylko dla tego,że nie jest wystarczająco dobra by mogła obracać się w towarzystwie jego wyselekcjonowanych znajomych.Zwłaszcza,że wytłumaczyłam mu,że na chwilę obecną po prostu mnie nie stać na to aby się dalej uczyć.Co nie znaczy,że nie chce.

wiesz...nie zawsze będzie się z osobą , którą chcemy...ona też ma wybór, który trzeba szanować...szkoda tylko , ze akurat on to zrobił z takich prostackich powodów...

hmmmm trudno powiedziec , to zalezy czy ktos majacy srednie wyksztalcenie radzi sobie w zyciu czy nie i czy oczywiscie nie jest tylko i wylacznie na utrzymaniu partnera... wg mnie rowniez glupio wyglada to kiedy facet zarabia mniej od kobiety , nie sądzicie ?

Gość onawkropce
Wiesz kiedy ostatnio z nim rozmawiałam to stwierdził,że w sumie nie zarabia w naszej firmie najgorzej ale nie po to się uczył żeby tu pracować-to już chyba o czymś świadczy?