Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parram parram

ludzie o ponadprzeciętnej inteligencji nie łączą się w pary

Polecane posty

Gość adorua
bo jak można nazwać np. piętnastolatkę w ciąży, dała się ponieść zwykłemu impulsowi natury, jak suczka podczas cieczki, bez chwili namysłu.

Gość grtrtr
niekoniecznie 15latkę,mało to jest małzeństw z wpadki? :P niestety dużo i to niby dla dobra dziecka,w rzeczywistości robi mu się krzywdę.

Gość adorua
no tak, ale najbardziej drastyczne przypadki to te dotyczące właśnie takich małotatów

Gość 6666:)
grtrtr - otóż to, zgadzam się w 100 %. Na pewno maja większą chęć skupienia się na sobie i poznania samego siebie oraz mechanizmów rządzących światem, pozostałe zaś jednostki kierują się zazwyczaj zwykłymi zwierzęcymi popędami, u nich siła natura decyduje tylko i wyłącznie. oni gówno wiedzą o zwykłych mechanizmach rządzącym światem a już na pewno nie wiedzą jak podrywać kobiety. we wszystkich najlepszych ogólniakach rzucają się w oczy cioty bez jaj i tacy zostają naukowcami :D

Gość grtrtr
co do egoizmu to nie jestem pewna czy tak jest do końca,ludzie właśnie często wiążą się z kimś z egoistycznych pobudek - bo czy bycie z kimś dla seksu,dla pieniędzy,dla usług małżeńskich typu pranie gotowanie,czy po to by pochwalić sie przed znajomymi i rodziną i nie być samemu,czy to wszystko nie jest egoistyczne? Jest i to ogromnie. I to wszystko pod przykrywką miłości,o której tacy prymitywni ludzie mają tak naprawde małe pojęcie.

Gość adorua
ale są na tym świecie również kobiety które podnieca również inteligencja u faceta, a istnieją i tacy u których doskonała fizyczność łączy się z doskonałym umysłem.

Gość adorua
a związki oparte tylko na fizyczności kończą się szybciej niż na dobre się rozkręcą.

ale są na tym świecie również kobiety które podnieca również inteligencja u faceta, a istnieją i tacy u których doskonała fizyczność łączy się z doskonałym umysłem. nie ma i nie było nigdy na tym świecie umysłów doskonałych :D

Gość adorua
ok. doskonałość w cudzysłowiu, czyli ponadprzeciętna inteligencja lub w ogóle inteligencja

Gość nie potrafię z tym żyć
inteligencja nie może podniecać bo to jest nielogiczne, inteligencja to sfera intelektualna a podniecanie to pobudka czysto fizjologiczna to nigdy nie łączy się ze sobą, dlatego ludzie o bardziej "rozszerzonych" umysłach często zakochują sie tylko platonicznie kiedyś ludzie się łączyli w pary częściej, mieli dużo dzieci bo kierowali się tylko instynktem przetrwania gatunku, ludzie żyli wg schematu, dalej tak żyją. Ale nie wszyscy i myślę że właśnie ci, których autorka określiła jako "ponadprzeciętnych"

Gość parram parram
Widzę, że podszywy przybiegły ale nie dały rady ;) Clarinka- dziękuję za pozdrowienia, wzajemnie :) Nie jestem przekonana, że "ponadprzeciętni" i ich życie poza schematem zawsze jest pozytywne. Wyróżnia się ale często też bywają to osoby o innych (nieprzystosowanych) zasadach np. moralnych, które mogą być nie tylko nieakceptowalne społecznie ale wręcz szkodliwe dla innych. Czasem myślę w ogóle, że przeciętni ludzie mają lepiej.. no a z pewnością prościej.

Gość grtrtr
no wlasnie,jak to jest,ze u wiekszosci sprawdzają sie jednakowe schematy - po slubie piwne brzuszki,telewizor,roztyte zrzedzace zony.To daje do myslenia i jednoczesnie zaskakuje.Dla mnie wiekszosc ludzi nigdy do konca nie dorasta,nie są zbyt odpowiedzialni,nie potrafia udźwignąc ciężaru jakim jest utrzymanie rodziny i do tego utrzymanie związku..

Gość adorua
jak to nie, znam przykłady gdzie kobiety opowiadały iż mogłyby związać się z brzydalem tylko i wyłącznie ze względu na ich podniecający umysł. Ludzie to nie zwierzęta, Ci bardziej rozwinięci intelektualnie zwracają również uwagę intelektu. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że fizycznie bardzo atrakcyjny facet nie byłby w stanie mną zawładnąć gdyby był głupi, natomiast myślę że sytuacja odwrotna u wielu kobiet jest do zaakceptowania, oczywiście o ile facet nie jest odpychający, ale np. drobne wady fizyczne odchodząw niepamięć jeśli facet jest fascynująco inteligentny.

Gość adorua
mnie akurat inteligencja u mojego faceta bardzo podnieca, gdyby był tępym prostakiem, żadna gra wstępna by nam nie wyszła, a do gry wstępnej czyli flirtowania niezbędna przynajmniej dla mnie jest interesująca rozmowa.

Gość grtrtr
utrzymanie związku to dla mnie nie równa się udawaniu przed światem,szczególnie przed dziećmi że jest ok

Gość nie potrafię z tym żyć
jak to nie, znam przykłady gdzie kobiety opowiadały iż mogłyby związać się z brzydalem tylko i wyłącznie ze względu na ich podniecający umysł. to świadczy o "umyśle" tych kobiet, taka kobieta moze rozumieć przez to wiele, na przykłąd to, że facet jest inteligentny to zapewne będzie zaradny, zarobi na utrzymanie rodziny, tłumaczy to tym że umysł ją podnieca, to niech jej w picze ładuje umysłem to ją wtedy zaspokoi

Gość adorua
na według mnie to się musi łączyć czyli ładowanie w piczę jak to określiłaś może być bardziej przyjemne jeśli kobieta wie że po załadowaniu będzie mogła jeszcze porozmawiać ze swoim kochankiem, gdyby chodziło mi o samo ładowanie w oicę to kupiłabym sobie wibrator a nie szukała partnera

Gość plote 5/10
A slyszeliscie kiedys o tym, ze czlowiek inteligentny nigdy sie sam ze soba nie nudzi? Osoby o ponadprzecietnej inteligencji, takze wchodza w zwiazki, i to paradoksalnie, albo z takimi, ktore uwazaja conajmniej tak inteligentne jak one same, albo, co glownie dotyczy mezczyzn, z kobietami, ktore uwazaja za glupie, ale nie przywiazuja do bycia w zwiazku zbyt wielkiej wagi, wiec wystarczy im gwarantowany regularny seks, a rozrywki intelektualne zapewniaja sobie sami albo w towarzystwie innych osob, ktore uwazaja za inteligentne.

Gość adorua
jak najbardziej i takie przypadki się zdarzają. Inteligentny człowiek wie jak się ustawić w życiu aby przede wszystkim jemu było wygodnie.

jak to nie, znam przykłady gdzie kobiety opowiadały iż mogłyby związać się z brzydalem tylko i wyłącznie ze względu na ich podniecający umysł. Ludzie to nie zwierzęta, Ci bardziej rozwinięci intelektualnie zwracają również uwagę intelektu. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że fizycznie bardzo atrakcyjny facet nie byłby w stanie mną zawładnąć gdyby był głupi, natomiast myślę że sytuacja odwrotna u wielu kobiet jest do zaakceptowania, oczywiście o ile facet nie jest odpychający, ale np. drobne wady fizyczne odchodząw niepamięć jeśli facet jest fascynująco inteligentny. je fascynuje inteligencja bo same nie mają jej za dużo :D

Gość adorua
owszem, pewnie u niektórych wynika to z chęci dowartościowania samych siebie, ale zawsze lepsze połączenie idiotka + inteligent niż idiotka i idiota.

Gość grtrtr
tak,ja sie przenigdy nie nudze :P dlatego tez nie sadze aby w moim zwiazku byla rutyna..ona pojawia sie przewaznie u nudnych ludzi,ktorzy albo nie potrafia nie byc nudni,albo sa tacy,ze ich szybko wszystko nudzi,albo to i to.Ja nie nudze sie nigdy nawet jak pozornie nic nie robie i nie potrzebuje do szczescia ciaglych emocji i masy adrenaliny,jakichś dreszczykow emocji,niepewnosci czy chuj wie czego jeszcze.

owszem, pewnie u niektórych wynika to z chęci dowartościowania samych siebie, ale zawsze lepsze połączenie idiotka + inteligent niż idiotka i idiota. ciebie fascynuje inteligencja tak jak zwykłego człowieka ferrari :D w samej inteligencji nie ma nic pasjonującego. kobito ty masz coś z głową :D

Gość adorua
musisz być bardzo ograniczony skoro nie rozumiesz o czym pisałam, nie będę tego wyjaśniać od początku

Gość adorua
a Ciebie fascynuje zapewne goła dupa Jolki z sąsiedztwa

to ty jesteś ograniczona

a Ciebie fascynuje zapewne goła d**a Jolki z sąsiedztwa zawsze mnie pasjonowały kobiece krągłości :classic_cool:

Gość adorua
ok. dla Ciebie mogę być nawet niedorozwinięta umysłowo

i taka jesteś

Czekam na propozycję którejś z Was, miłe i inteligente panie.