Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka-mala-mi

pseudo-malzenstwo?

Polecane posty

Gość malutka-mala-mi

Wczoraj powiedzialam mu, ze go nie kocham, a jestesmy rok po slubie. Nie chce z nim byc, mecze sie - nie wiem gdzie mialam rozum wychodzac za niego. Jest 18 lat starszy, wydawal sie idealem mezczyzny. A tak naprawde jest tyranem, ktory nie pozwala mi palic, kaze sie objadac bo jestem za chuda, nie moge wyjsc sama z domu, ostatnio zabral mi telefon....wczoraj 1 raz zdjelam obraczke. Jak mam sobie poradzic? Jak odejsc?

Gość malutka-mala-mi
;(

Gość fgdgfdgds
a może warto spróbować go zmienić? popracować nad relacjami? powiedz mu wprost, że nie będziesz żyć w klatce... pogadaj z nim o tym może terapia małżeńska?? jedną szansę można dać..

Gość malutka-mala-mi
nie wiem, czy mam na to sile...to nie pierwszy raz...wczoraj juz bylo przegiecie jak sie upil, zwyzywal moich znajomych a ja blagalam go na kolanach, zeby poszedl spac. A on sie wydzieral, ze jego dom i moze robic co che....:(

Gość fgdgfdgds
no to rozwód odejdź i już

Gość malutka-mala-mi
wiem, tak chce zrobic....ale jak sobie poradze, niech ktos sie wypowie, jak to jest...jak zaczac, co dalej? Nie mam dokad pojsc, mam jeszcze rok studiow, nie wiem....Boje sie o siebie, On straszy, ze albo mi cos zrobi albo sobie...Ja jestem w takim wiezieniu emocjonalnym, ze historia.... :(

Gość kfnhvkjdfvnkjfv
ty sie lepiej zastanow nad soba! chcesz odejsc bo nie pozwala ci palic?! malzenstwo to kompromisy, na ktore ty tez powinnas chodzic!

Gość malutka-mala-mi
palenie to tylko przyklad tego, jak bardzo mnie ogranicza....ja nie musze palic i nie o to chodzi. chodzi o niewole emocjonalna, jak bardzo mnie uzaleznil od siebie - ja gotuje, piore, sprzatam, prasuje, robie zakupy. On nie robi nic poza praca, ktora pochlania go calkowicie

Gość malutka-mala-mi
na to to sie w ogole nie moge przelamac ;/

Gość TakaJednaPisze
Porozmawiaj z nim, powiedz co Cię boli w jego postępowaniu. A to że zabrania Ci palenia papierosów, to może z troski o Ciebie.

Gość malutka-mala-mi
rozmawialam z nim setki razy, ale jakby grochem o sciane.... powiedzialam dzis mamie, ze chyba nie mam juz sily tego ciagnac, kazala mi wszystko przemyslec na spokojnie. Mam 24 lata a czuje sie jakby miala 50. 8 lat zwiazku, poswiecilam dla niego rodzine, ktorej nie toleruje...

Gość cie porobilo kurna...
ja mam faceta 7 lat starszego i też od roku jesteśmy małżeństwem ja mam 25 on 32 no ale cóż też czuje sie o wiele starsza niż jestem.... nie pasuje mi to zupełnie już mu o tym pwoiedziałam, on też zachowuje sie jakby był ow iele starszy wiem mniej więcej o czym mówisz, ale ja sie na to nie godze i powiedziałam mu o tym i jak na razie jesteśmy na etapie małej separacji zobaczymy co będzie dalej

Gość malutka-mala-mi
My juz praktycznie rozmawiamy tylko jak musimy. Boje sie jutra, ale wiem, ze z nim go nie mam w ogole. ehhh