Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinka2061

Upławy

Polecane posty

Gość Paulinka2061

Dzień dobry.Mam problem z upławami.Są one koloru żółtego,mają nieprzyjemny zapach i jak je mam to mnie piecze i swędzi.Mam 12 lat.Proszę o pomoc.Z góry dziękuję.

Gość tara23
Powinnaś powiedzieć o tym mamie i udać się do ginekologa. Objawy wskazują na jakiś stan zapalny.

Gość jakas27
to 100% stan zapalny, np przez basen albo nawet kąpanie w wannie, lekarz da tabletki i po sprawie ale musisz się zgłosić

Gość Paulinka2061
ale musze koniecznie ja sie wstydze i boję...

Gość arszenika123
Dziewczynko skad ty jesteś z ciemnogrody, że sie boisz?

Gość jakas27
będzie jeszcze gorzej, a to żaden wstyd iść do lekarza od tego on jest, możesz iść z koleżanką albo z mamą, siostrą, ciocią jeśli się boisz:) Nie martw się tak na zapas bo nie ma czego

Bez lekarza się nie obejdzie, po prostu powiedz mamie to co napisałaś na forum ona już na pewno będzie wiedziała co zrobić, ja żeby zabezpieczyć się przed infekcjami na przykład idąc na basen stosuje Provag żel do smarowania miejsc intymnych, nawilża, chroni i jest naprawde skuteczny.

Gość Paulinka2061
no nic powiem mamie a zobaczymy co mama zadecyduje :) ale dzięki za odpowiedzi

Gość ZuzannaWł
Mam nadzieję tylko, że masz rozsądną mamę i zabierze Cię do lekarza a nie da krem Clotrimazol i każe smarować, bo to działanie krótkotrwałe i może przynieść więcej szkód niż pożytku :/ Czytałam kiedyś artykuł o zakażeniach właśnie w tak młodym wieku i było tam, że u dziewczynek po 10-12 roku życia przypomina grzybicę u kobiet także myślę, że nie zaszkodzi nawet podanie już LaciBios femina i podmywanie Vagosanem.

Gość Paulinka2061
No chyba nie mam rozsądnej mamy powiedziała że ona nie wie co zrobić a że do lekarza to ja mam sama iść że ona nie będzie idiotki z siebie robić bla bla bla ale uważacie że ja moge sama iśc

Pewnie że możesz iść sama do lekarza, trochę się dziwie twojej mamie, przecież powinna Cię wesprzec, jest bardzo odważną dziewczyną więc jeśli tak już wyszło to idz sama do lekarza i powiedz to samo co napisałś na forum

Gość grzybica
Nie martw się. Prawdopodobnie masz grzybicę. Co prawda nie jest lekko to wyleczyć, ale dasz radę. Nie daj sobie wcisnąć antybiotyków na to, bo to tylko bomba z opóźnionym zapłonem. Poczytaj o tamponowaniu w przypadku grzybicy pochwy. Ogólna rada : przestań jeść słodycze i pić mleko, jeśli to robisz, oraz zrezygnuj z pieczywa na jakiś czas (około 3 mcy)

Gość Paulinka2061
jeśli chodzi o tamponowanie jeszcze miesiączki nie mam :)

Gość Paulinka2061
a jeszcze chodzi mi o lekarza bo u mnie w mieście to są same prywatne gabinety ginekologiczne a jest jeden z nfz ale tam chyba z prawnym opiekunem trzeba iść i nie wiem :(

Gość Aniania808080
Spróbuj często się myć w tym miejscu specjalistycznymi mydłami antybakteryjnymi, kupionymi w aptece. Powiedz po prostu 'poproszę mydło antybakteryjne'. Jeżeli to nie pomoże, powiedz mamie. Nie wstydź się, będzie dobrze :)

Gość Aniania808080
To idź do swojego lekarza rodzinnego - takiego samego, którego wybierasz przy przeziębieniu itp. On na pewno pomoże bardziej, niż gdybyś musiała się leczyć na własną rękę.

Gość Paulinka2061
No bo ja u rodzinnego byłam i rodzinny powiedział ze to do ginekologa trzeba :( a juz myslałam że nie trzeba będzie :(:(