Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliviaaa

Wyprawka- kiedy zacząć?

Polecane posty

jestem w 20 tyg, kupilam już wózek i torche ciuszków łóżeczko kupie na samym koncu. nie wierze w przesady.

ja jestem w 32tyg i mam juz wszystko... w zasadzie to tydzien temu kupowalismy, jak juz lozeczko postawilam to nie moglam oprzec sie innym zakupom:) takie to wciagajace i przyjemne:):):) ale teraz bedzie goraco i ciezko chodzic juz w zaawansowanej ciazy a musialam wszystko sobie wybrac sama:) a pieniadze na wyprawke odkladalam juz odkad sie dowiedzialam o ciazy do skarbonki zeby pozniej na nic nie brakło. napewno po porodzie jeszcze dojdzie wiele rzeczy

Gość bambi34
Ja zaczęłam od drobnych rzeczy na 4 miesiące przed porodem. W 8 miesiącu miałam już większość ciuszków i innych rzeczy dla dzidziusia. Potem kupiłam wózek. Jestem z niego bardzo zadowolona. Kupiłam wózek wielofunkcyjny za na prawdę małe pieniądze. Dla zainteresowanych podaje link http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320743935921&ih=011&category=23610&ssPageName=WDVW&rd=1 Pozdr

Gość teraz w TESCO
jest mnóstwo przecen ciuszków niemowlęcych do 50%, więc warto już kompletować wyprawkę. Bo po co potem przepłacać?

madziaaa ja miałam wczoraj to usg.. ale się nie dowiedziałam płci... i jestem wkurzona :P

Gość o sciuuu
nie kupiłam bym takiej baryły no ale każdy ma inny gust ja juz miałam taki wózek i podziekowałam po 3 miesiacach kupiłam inny

ginger21 a to maluch sie jakos ułozył źle czy po prostu lekarz ci nie powierdział? ja ide na 4D wiec mam cicha nadzieje

Gość Oliviaaa
ja poznałam płeć dopiero w 24 tygodniu, jednak warto było czekać bo okazało się że jest to upragniony chłopak :)

mam jeszcze jedno pytanie do Was... czy nabywałyście kiedykolwiek sterylizator? wiem o nich tylko tyle że na rynku dostępne są dwa rodzaje- standardowy i ten do mikrofalówki. czy możecie mi powiedzieć, który z nich jest lepszy/ma szersze zastosowanie?

Gość Ekspert NIVEA Baby
Droga Oliviaaa, Kompletowanie wyprawki warto zacząć nieco wcześniej, dzięki czemu będziesz spokojnie mogła czekać na przyjście na świat Twojego Maleństwa. Około 35 tygodnia ciąży dobrze jest zacząć pakować torbę do szpitala. Powinny się w niej zmieścić rzeczy przede wszystkim dla Ciebie, gdyż noworodkom szpitale zapewniają pełną opiekę w pierwszych dniach po narodzinach. Zwykle nie są potrzebne nawet śpioszki, gdyż Maluszek jest ubierany przez położne. Najlepiej jednak dopytać o to w szpitalu, w którym planujesz rodzić. Jeśli chodzi o kosmetyki, to chętnie pomogę. Wybierając kosmetyki dla noworodka zwracaj proszę uwagę na etykiety, gdyż część z nich jest przeznaczona dopiero po pierwszym miesiącu życia lub później. Na pewno w pierwszym miesiącu przydadzą się: Łagodne mydło pielęgnujące, Chusteczki Soft&Cream, Delikatna oliwka pielęgnacyjna, Kojący krem przeciw odparzeniom, Delikatny krem pielęgnacyjny NIVEA Baby, Krem na każdą pogodę. Później możesz zastąpić mydełko wygodniejszym w użyciu Łagodnym szamponem i płynem do kąpieli 2w1 tej samej marki. Mam nadzieję, że pomogłam, ale jeśli chcesz dopytać o coś jeszcze - pisz. Chętnie odpowiem. ______ Ekspert NIVEA Baby, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki NIVEA Baby. Zapraszam do dyskusji