Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina151

Myślicie, że takie ćwiczonka wyszczuplą nóżki?

Polecane posty

Gość ewelina151

Od dziś planuję robić ROWEREK W POWIETRZU z 10 min. dziennie (z przerwami, bo ciągiem, to nie wyrobię!), BIEGANIE PO SCHODACH :) też z 10 min., FITNESS, bo znalazłam taką starą, jeszcze kasetę Video z instruktarzem fitnessu, który prowadzi Cindy Crawford xD. Aha ... przed i po ... wysiłku - ĆWICZENIA ROZCIĄGAJĄCE! :) Jak myślicie, jakich efektów mogę się spodziewać po tygodniu? Kto ze mną? Jak jesteście zainteresowane fitnessem, to w internecie np. na Youtube można znaleźć podobne ćwiczonka z Cindy. :)

Gość ewelina151
No i co? Żadna nie zna odpowiedzi na pytanie? Żadna nie eksperymentowała z fitnessem? Żadna nie chce się przyłączyć? NO PROSZĘ WAS ... !

Gość ewelina151
Wolałabym nieco bardziej normalne i zrozumiałe wypowiedzi, a nie jakieś "Kutasy Światowidy"! xDD

Gość ewelina151
O co Ci chodzi? Ja chcę dostać normalną odpowiedź, czy wyszczuplę te nogi, czy nie!

Gość dlaczegomniesietoprzytrafilooo
po tygodniu żądnych :D

Gość ewelina151
To ile mniej więcej muszę czekać na pierwsze efekty?

Gość rorp
przestrzegam przed jednostronnymi ćwiczeniami. Rozbudujesz nieproporcjonalnie nogi w stosunku do reszty ciała. Staraj sie ćwiczyć równomiernie całe ciało. A na wyszczuplenie nóg swietne są bardzo długie spacery

Gość hłejłełe
oj tak, ćwiczonka nóżeczki ci wyszczuplutkują śliczniusio...

Gość ewelina151
To super! :) Spacerować też będę. :) Np. w niedzielę przeszłam się z mamą i siostrą tak po okolicy i spacerek nam 1,5 h zajął! :)

Kochana ja mam świetne ćwiczenie na wysmuklanie nóżek!!. 1. Połóż się na boku jedną nogę zegnij podkątem prostym, a drudą wyprostowaną unoś do góry. 2. połóż się na plecach podeprzyj łokciami zegnij nogi i jedną wyprostuj i do góry i na dół. Drugą to samo.

Gość Meekah
Tydzień to zdecydowanie za mało czasu, żebyś mogła zobaczyć efekty - a wszystkie ćwiczenia, które opisywałaś wpłyną na pewno na powiększenie tkanki mięśniowej. Więc to będzie raczej efekt rzeźbienia niż wyszczuplenia, żeby schudnąć musisz jednocześnie uprawiać jakiś zrównoważony wysiłkowo sport i jednocześnie mieć ujemny bilans kaloryczny. Proponuję bieganie, inwestujesz tylko w porządną parę butów (zajrzyj na newbalance.pl, tam są fajne i w przystępnych cenach) i po miesiącu nie będziesz mogła się poznać :) Tylko trzeba biegać regularnie!

Gość gtgt
buahahahhaha :D znowu reklama niubalansa :O takie ćwiczenia nic nie wyrzeźbią, bo do rzeźbyt to jest potrzebne ćwiczenie z obciążeniem, a nie machania nogami. Przede wszystkim ieta, potem dopiero ćwiczenia.

Gość ewelina151
Skoro tak sądzicie ... niech będzie, ale jakie jeszcze efektowne formy wysiłku fiz. znacie, aby poprawić i wyszczuplić nóżki? :)

Wpisz w google hasło i coś ci wyskoczyć po ok miesiąca zaczniesz zauważać efekty tak myślę:) ktoś wyżej napisał o bieganiu. Ja biegałam ok miesiąca i nogi mi zaczęły grubnac bo zaczęły mi się rzeźbić mięśnie także odradzam. Na nogi to spacery ale nie takie powolnee. Tak schudła moja ciocia codziennie ok 4 km wieczorem:) szybkim tempem

Gość ewelina151
dzięki! ;P

po schodach na górę biegaj na palcach :) po 10 min bedziesz miała takie zakwasy, że bedziesz je czuła cały tydzień, więc efekty będą - zakwasy :) a tak serio to o to właśnie chodzi :) rowerek to akurat bardziej na mm. brzucha, jak masz problemy z kręgosłupem, to nogi musisz trzymać pod kątem większym niż 45 stopni.

Gość ewelina151
Dzięki Edyciak, choć Ty pomogłaś! :)

Po tygodniu jedynym efektem będą zakwasy, rób te treningi z przerwami. Dbaj też o dietę, o ujemny bilans kaloryczny - bez tego tłuszcz nie bedzie chciał się ruszyć z miejsca

Gość nieuki
dziewczyny, nie wprowadzajcie nikogo w błąd. Poczytajcie tochę o działaniu i budowe ludzkiego ciała i wtedy doradzajcie :O tu masz sensowne informacje dotyczące diety i sportu - skorzystaj, jeżeli chcesz. http://www.sfd.pl/-t585708.html

Gość ewelina151
Dzięki nieuki :) Przydatny ten link. ;D

Rolki, pływanie, spacery (ale raczej jako szybki, intensywny marsza a nie snucie sie po galeriach handl) bieganie: nie znam biegaczki, która miałaby grube uda.

Gość ewelina151
Spoko! :) Trzeba coś zacząć i liczyć na efekty! :)

Gość ewelina151
Raczej nie skorzystam! :)

Gość kak
Ćwicząc regularnie można liczyć na dobre efekty. Jak ci się znudzą proponowane przez ciebie ćwiczonka na nogi, to zawsze możesz skorzystać z innych propozycji. Polecam zestaw ćwiczeń na nogi, wykonywany w domu. Na początek jak zwykle - rozgrzewka. Potem zacznij wykonywać naprzemienne wypady. Dzięki temu ćwiczeniu uda staną się bardziej jędrne i szczuplejsze. Jak wykonać to ćwiczenie? Wystarczy, że lewą nogę postawisz przed sobą. Noga ta powinna być zgięta pod kątem prostym. Z kolei drugą nogę skieruj w tył i oprzyj na palcach. Następnie uginaj prawą nogę w taki sposób, by nie dotykała ziemi. Przednie kolano natomiast nie powinno wychodzić przed palce stopy. Powtórz to ćwiczenie piętnaście razy. Innym niezawodnym ćwiczeniem na nogi są przysiady. Ale to nie jedyne ćwiczenia. Inne przykłady ćwiczeń znajdziesz na stronie http://hgh.edu.pl/2010/09/10/twoj-cel-smukle-nogi/ Powodzenia!

Gość ewelina151
Dzięki! :) kak - POMOGŁAŚ! :)

Gość ewwwka
Powinnaś spróbować aerobicznej 6 weidera

A6W na nóżki? myslę że sa jednak skuteczniejsze sposoby. Ewelina, jak rezultaty? co robisz? co pomaga?

Gość ewelina151
Na razie jednak, tylko się rozciągam i muszę, przyznać, że może jeszcze nie ma nie wiadomo jakich efektów, ale myślę, że lepiej, bo mięśnie mi się rozciągnęły i czuję, widzę, że się nie rozrastają, więc myślę, że jestem na dobrej drodze. :) Polecam też nożyce. :)

W tak krótkim czasie nie oczekuj jeszcze spektakularnych efektów, bo na nie jeszcze za wcześnie. Nie zniechęcaj się i ćwicz dalej:) najważniejsza jest systematyczność. No i co jakiś czas zmieniaj ćwiczenia, żeby się mięśnie nie przyzwyczaiły. Powodzenia!

Gość ewelina151
Dzięki sky.dancer Na pewno nie odpuszczę! Muszę osiągnąć cel I KONIEC!