Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 niezameldowana

prawo do przebywania w lokalu bez meldunku

Polecane posty

Go艣膰 niezameldowana

mam pytanie, moze kto艣 jest zorientowany- mieszkam wraz z m臋偶em i 3-miesi臋cznym dzieckiem u te艣ci贸w. Ja nie jestem meldowana pod tym adresem, natomiast m膮偶 i dziecko s膮 zameldowani. Czy jest mo偶liwa sytuacja 偶e te艣ciowie pod nieobecno艣膰 m臋偶a mog膮 wezwa膰 policj臋 i zaz膮da膰 "wyprowadzenia mnie z lokalu", poniewa偶 nie jestem meldowana? Czy istniej膮 jakie艣 przepisy reguluj膮ce wyra藕nie takie sytuacje? Czy takie informacje mo偶na uzyska膰 np. na posterunku policji?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
mog膮 Cie wywali膰, co lepsze! - mo偶esz dosta膰 mandat za to 偶e sie nie zameldowa艂as!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezameldowana
ja sama nie mog臋 sie zameldowa膰...wie膰 dlaczego ja mam byc ukarana? to oni moga mnie zameldowac....a poza tym...wchodzi policja i wyrzuca mnie z dzieckiem na ulice? bo chyba nikt z tej okazji nie wyrwie mi dziecka z r臋ki? pani wychodzi, dziecko zostaje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezameldowana
m膮偶 jest wsp贸艂w艂a艣cicielem mieszkania, czy to co艣 zmienia?

Udost臋pnij ten post

a mieszkanie by艂o kupione po 艣lubie? po drugie to oni maj膮 obowi膮zek ciebie tam zameldowa膰 a poza tym m膮偶 i dziecko s膮 zameldowani wiec ci臋偶ko b臋dzie ciebie wywali膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezameldowana
przed 艣lubem....tez mi sie wydaje ze to nie jest takie proste...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo polak jest miszcz
nie maszmeldunku wiec w kazdej chwili moga cie wywalic na zbity pysk ich chata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezameldowana
ale to jest tez chata mojego me偶a...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo polak jest miszcz
wlasnie czemu cie nie zamelduje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak si臋 nie da
Ka偶dy mieszkaniec naszego kraju ma obowi膮zek zameldowania si臋 w miejscu sta艂ego lub czasowego pobytu. Taki sam obowi膮zek ci膮偶y na nas z wymeldowaniem si臋 z miejsca zamieszkania. Oto kilka artyku艂贸w z ustawy o obowi膮zku meldunkowym. Sprawy ewidencji ludno艣ci reguluje ustawa z dnia 10 kwietnia 1974 r. o ewidencji ludno艣ci i dowodach osobistych (tekst jednolity Dz. U. z 2006 r. Nr 139, poz. 993 ze zm. Zgodnie z art. 4 ustawy obowi膮zek meldunkowy polega na: Zameldowaniu si臋 w miejscu pobytu sta艂ego lub czasowego (art .10) 1.Osoba, kt贸ra przebywa w okre艣lonej miejscowo艣ci pod tym samym adresem d艂u偶ej ni偶 trzy doby, jest obowi膮zana zameldowa膰 si臋 na pobyt sta艂y lub czasowy najp贸藕niej przed up艂ywem czwartej doby, licz膮c od dnia przybycia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezameldowana
czyli jak zrozumialam, ma偶 jako wspolw艂asciciel mieszkania, ma prawo mnie zameldowa膰? bez zgody reszty wsp贸艂w艂ascicieli? to mielibysmy po problemie....:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niezameldowana
mieszkam tu dopiero 3 miesiace, po urodzeniu dzieciaczka wprowadzi艂am si臋..nie myslelismy o meldunku moim bo po co zwi臋ksza膰 koszty...ale skoro mus to mus...

Udost臋pnij ten post