Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niczyja-wilczyca

Robienie zdjęć nieboszczykowi na pogrzebie

Polecane posty

Mnie chodzi TYLKO o fakt, że na pogrzebie ludzie (nie tylko rodzina) robią zdjęcia nieboszczykowi w trumnie. Uważam, że jest to niesmaczne. A pogrzeb jest po to żeby się pożegnać ze zmarłym, jakby tworzyszyć mu w tej ostatniej drodze, po prostu oddać mu hołd. I nie mam nic przeciwko zasłanianiu luster w domach, ani nawet wkładaniu siekiery do wiadra z wodą pod trumną (bo takie zwyczaje kiedyś się również na wsiach praktykowało) - ale robienie zdjęć i komentowanie ich w jakikolwiek sposób jest po prostu niesmaczne, zwłaszcza już jak ktoś mówi, że "taka piękna kobieta z niej była a wygląda jak facet" i cykają te fotki kretyni....

Gość myszellins
Powiem krótko i zwięźle: Może trzymajcie przy sobie swoje własne dupy i dajcie zdecydować innym, w szczególności rodzinie takiego zmarłego, czy ma ochotę fotografować go w trumnie czy nie, czy ma to jakiś głębszy sens czy nie i czy jest to normalne czy nie 🖐️ ps Może jakby jedna z drugą poczytała o zwyczajach nie tak dawnych, bo z okolic czasów powojennych, zrozumiałaby to i owo 🖐️)))

Gość awajz
Wy wszyscy jesteście chorzy, chore, ci i te co tak krytykują robienie pamiątek z pogrzebu. Ja robię fotki z pogrzebu, co prawda nie zawsze zmarłego, ale trumnę, mszę, pochówek, stypę.

Gość Anczki
Posłuchajcie to jest kwestia rodziny. W mojej zawsze sie robiło zdjęcia i nie mam nic przeciwko. To nie sa.zdjęcia w codziennym albumie ale nie kest to dIen o ktorym trzeba zapomnieć.