Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cds

zrobiłam za dużo lecza czy moge wsadzic do sloika i zagotowac?

Polecane posty

Gość cds

leczo mam z papryki pomidorow, cebuli cukini, parowek. dodam ze kiedys kupilam leconz parowkami w sloiku wiec moze sie nie zepsuje. jesli mozna to zapasteryzopwac czyli zagotowac to ile czasu? czy cos musze jeszcze dodac do tego lecza? i czy wogole jest sens to pasteryzowac czy sie nie zepsuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vgjhbknm,
mozesz-pozwalamy:classic_cool: :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
spokojnie pasteryzuj- nic się nie stanie :) a jak długo trzeba gotować- wydaje mi się że standardowo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cds
no to fajnie ze tak mozna bo zrobilam mega garnek i bysmy nie zjedli choc strasznie uwielbiamy jesc leczo i jemy tak 2-3 razy w miesiacy a w zime wiadomo drogie sa warzywa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lulcia 23
Mama moja zamraża, ale bez kielbasy. Dodaje swieżą potem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja mama często bigos i leczo robiła w słoiki. Zimą jak ona była w pracy, ja w skzole to wystarczyło odgrzać i jest szybki obiad, a zdrowszy niż zupka z proszku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lecza nie trzeba pasteryzować, wystarczy gorące nałożyć do słoików i odwrócić do góry dnem na noc, a potem trzymać w lodówce i za długo to ono nie może leżeć, bo jest z kiełbasa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×