Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobita i przerazzona

Krótko o aborcji.

Polecane posty

Gość kuWEta
Takie straszne?

Gość łiłiłi
Mówi samo za siebie... Mam znajomą, która po aborcji też dziękowała... Ale źle psychicznie się czuła dzień po...

Gość kuWEta
Nie każda kobieta czuje ''instynkt macierzyński'' już od pierwszych dni ciąży. Jedne żałują aborcji do razu, inne w ogóle.To osobisty wybór kobiety i żaden ksiądz ani inny ortodoks nie ma prawa o tym decydować, Tyle szumu wokół małej zygoty, ale pochówek martwych płodów to co? Ile matek cierpi z tego powodu,bo kisęża odmówili im posługi. widocznie w oczach etyki i religii chrześcijańskiej, zygota to człowiek a kilkumiesięczny płód już nie.

Gość mnkmnkmn
mnie to rozmieszylo;p

Gość beksa83
mnie nie rozśmieszyło - jestem mamą 4 miesięcznego Szymona

Gość mnkmnkmn
etam fajnie ze plod mysli:D no ba jeszcze dziekuje mamusi za dobre prowadzenie heh

Gość yetfhhhgsgft5
ciekawe KUWETA ile dzieci zabiłaś dlatego to nie kobieta powinna móc decydować, bo 1) to jest inne życie i tak jak ja nie mogę zdecydować o tym czy ty masz żyć (a z tego co czytam, to miałabym parę uwag), tak ty nie powinnaś decydować o innym, wielkim świecie, jakim jest nowy człowiek 2) jest jeszcze ojciec dziecka

Gość kuWEta
yetfhhhgsgft5 To że w taki sposób podchodzę do tego tematu nie oznacza,że usunęłam ciążę. A nawet jeśli to chuj ci do tego. żyjemy w wolnym karuj i mam prawo mieć odmienne zdanie niż ty w kwestii aborcji.

Gość kasia linda
Póki to kobieta chodzi w ciąży to ona decyduje o sobie i swoim ciele. Ojciec dziecka jak zajdzie w ciąże też będzie decydował ;) Żadna kobieta, która nie chce nie urodzi i już choćby miała do Rosji jechać na zabieg albo moczyć dupsko w .. Znam jedną starszą kobiete, która jest jakieś 50 lat po aborcji i wcale nie żałuje. Nie miała warunków, miała złą sytuacje w domu i już.

Gość kuWEta
I zacznij czytać ze zrozumieniem bo ominęłaś to co istotne.

Gość krótko o aborcji
Aborcja dobra rzecz - obiad za darmola :D :classic_cool:

Gość kuWEta
to bylo do yetfhhhgsgft5

Gość kuWEta
Skoro ktoś nie chce mieć dzieci to po co ma je rodzić? żeby potem całe zycie mścić się zato,ze się urodziły? Uważam,że humanitarniej jest usunąć niż urodzić i zostawić na śmietniku czy nawet oddać do adpocji.

Gość potem można sobie...
...zachować kawałki w formalinie - na pamiątkę :)

Gość yetfhhhgsgft5
A potem postawić na telewizorze czy lodówce.

Gość yetfhhhgsgft5
odpiszę tobie, mimo, że jesteś żałosną pozostałością po człowieku "To że w taki sposób podchodzę do tego tematu nie oznacza,że usunęłam ciążę. A nawet jeśli to ch*j ci do tego. żyjemy w wolnym karuj i mam prawo mieć odmienne zdanie niż ty w kwestii aborcji." Jeśli ją usunęłaś, to mam obowiązek w owym 'wolnym kraju" zgłosić to na policję, bo złamałaś prawo. Poza tym twoja złość skierowana na nienarodzonych, ewidentnie pokazuje poważne problemy ze sobą, a może i nawet serię morderstw na dzieciach. "Póki to kobieta chodzi w ciąży to ona decyduje o sobie i swoim ciele. Ojciec dziecka jak zajdzie w ciąże też będzie decydował" O swoim ciele możesz decydować, puszczać się dalej, tatuować, farbować łono na lilaróż, łotever. Tu jednak rozstrzyga się życie ludzie. Poza tym co to w ogóle za gadanie, że ojciec nie ma prawa decydować, ty taka światła, taka tolerancyjna i europejska, a taka dyskryminacja mężczyzn, no no. "Znam jedną starszą kobiete, która jest jakieś 50 lat po aborcji i wcale nie żałuje. Nie miała warunków, miała złą sytuacje w domu i już." Pożałuje tego. Masz na to moje słowo.

Gość albo zrobić spinki
do mankietów z elementami płodu - fajne, nowatorskie. Znajomi będą sikać z zazdrości

Gość kuWEta
''Tyle szumu wokół małej zygoty, ale pochówek martwych płodów to co? Ile matek cierpi z tego powodu,bo kisęża odmówili im posługi. widocznie w oczach etyki i religii chrześcijańskiej, zygota to człowiek a kilkumiesięczny płód już nie.'' yetfhhhgsgft5- Nadążasz za moim tokiem myślowym?

Gość kuWEta
A i pragnę nadmienić,iż aborcja jest legalna w niektórych przypadkach.

Gość np. w celach gastronomicznych
:classic_cool:

Gość kuWEta
Poronień sie nie chrzci ani nie robi nabożeństwa w kościele,a przecież 6 miesięczny płód spokojnie przezyje w inkubatorze. Ja sie pytam gddzie tu jest prawo i karne i religijne?? skoro tocza sie batalie o kilkudnoiowy zarodek a nikt nawet nie kiwnie palcem by ureglowac kwestie poronien i pochowku. Do cholery 6 miesieczny polod to nie czlowiek?

Gość może to...
...sześciomiesięczny płód słonia :D dobra, koniec z debilnym trollowaniem.

Gość R2R234R
Też jestem mamą, choć nie szymona, i nie czteromiesięcznego i uważam że aborcja powinna być legalna i dostępna na życzenie.

Gość kuWEta
No, przynajmniej jedna rozsądna persona. Ale uwazaj zaraz wyzwia Cie od morderczyn i powiedza ze na pewno nie kochasz swoich dzieci skoro tak myslisz.

Gość kuWEta
Czemu nik nie robi takiego szumu wobec milosci oralnej i konczenia stosunku w ustach kobiety ? to tez marnowanie kilku milionow istnien

Gość kuweta jesteś załosna
:O

Gość kuWEta
Mowie co mysle, a ci ktorzy sie z tm nie zgadzaja obrzucja mnie blotem. To normalne i typowe.

Gość kuweta jesteś załosna [2]
:o

Gość kuWEta
Za chwile dobijemy do 10 . :)