Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Igor'ka

Kiedy mogę zamienić fotelik dziecka na taki pod-dupnik :) ? Czy jak to się zwie!

Polecane posty

Gość mama Igor'ka

To zależy od wieku czy od wagi dziecka? Mój syn lat 3 (skończone ponad miesiąc temu) właśnie wyrósł z drugiego fotelika. Nie wiem czy kupić trzeci czy mogę już zakupić to takie siedzonko pod dupkę? Zastanawiam się dlatego, że mały ma 3lata, ale jest strasznie wyrośnięty. Waga - 17kg, Wzrost - 107cm

Gość no to jeszcze
ja mojemu kupiłam kolejny fotelik -z możliwością demontażu do samej podstawki. I jestem zadowolona bo dziecko gdy zaśnie nie przechyla się na boki tylko śpi z główką opartą o zagłówek. Sprawdź sobie na jakim poziomie dziecko będzie miało pas górny -żeby nie przechodził za wysoko. W samej podkładce tego już nie wyregulujesz bo nie masz jak.

Gość bukaaa
To zalezy czy dużo jeździcie, bo wtedy dzieci często śpią w samochodzie a fotelik jest dużo wygodniejszy. I druga sprawa - zobacz czy syn sięga głową do zagłówka, bo w razie wypadku następi przerwanie rdzenia kręgowego, jeżeli gwałtownie przechyli głowę w tył. Mój syn ma prawie 9 lat, a twierdzi, ze woli fotelik.

Gość lllllllllllllllllllll
to o czym mówisz, jest dużo mniej bezpieczne od fotelika. Ja bym teraz kupiła taki do 36 kg

Gość generalnie chodzi o to zeby
dziecko siedząc na podkładce nie miało pasa ,który przechodzi mu przez szyję tylko musi przechodzić przez bark!I wiek nie ma tu nic do rzeczy . Mój syn ma 8 lat i nadal ma podkładkę (jest drobny i niski a siostry ma 7 lat i nie ma już niczego bo jest bardzo wysoki i pas ma prawidłowo

Gość przeczytaj to może sie przyda
Niezależnie od tego, czy dziecko siedzi w foteliku, czy na podstawce, jego głowa nie może wystawać ponad zagłówek, bo w razie wypadku dziecko może mieć złamane kręgi szyjne o krawędź zagłówka. Górny pas musi przechodzić jak u dorosłego przez klatkę piersiową, a nie przez szyję, bo w razie uderzenia pas udusi dziecko. Po posadzeniu dziecka zawsze trzeba pamiętać o naciągnięciu pasów, aby fotelik nie bujał się, lecz był solidnie osadzony.

Gość przeczytaj to może sie przyda
tak więc sama musisz sprawdzic czy fotelik czy podkładka

Gość mama Igor'ka
Dzięki dziewczyny :) w takim razie zakupię jeszcze fotelik :) 9-36 i niech nam służy... POzrawiam

Gość butelkowa mama
Tych poddupników jak określiłaś już od jakiegoś czasu spece od bezpieczeństwa nie polecają siedzisk bo tak sie one nazywają... Poczytaj sobie o fotelikach i crash testach. Nie daja one ochrony, przy uderzeniu w bok i słabo chronią przy czołówkach. Mój starszy jeździ w takim 9-36, a ma 7 latek... Nie jest co prawda jakimś kolosem, bo waży raptem 21 kg, mierzy 127 cm ale spokojnie się mieści. Młodszy wczoraj zasiadł w nowym foteliku 9-25. Jest lepszy bo ma bazę, na której reguluje się położenie oparcia od siedzącego do półleżącego;)

Gość no to jeszcze
no ja też mam ten fotelik Graco z linka "też taki kupiłam"