Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Skiti

Temperatura- pomozcie!

Polecane posty

Hej dziewczyny, macie doswiadczenie w mierzeniu tempki? Bo ja wlasnie zaczelam w tym cyklu ale juz sie pojawil maly error :( No wiec mierze od poniedzialku o 7:30 tam gdzie trzeba. I mialam przez 3 dni 36.6. Dzisiaj kurcze zaspalam.. wstalam o 8:15, przeszlam do innego pokoju po zegarek, wrocilam i dopiero zmierzylam i bylo 36.8 :(( no i nie wiem czy to ten skok czy to juz sie nie liczy skoro nie w tym samym czasie.. Potem z ciekawosci zmierzylam o 8:45 i bylo 37! No masakra bo jesli mam owulke to meza dopiero kolo 17 moge dopasc :( podobno moze byc za pozno. Aha no i nie mam zadnego plodnego sluzu.. ale cos jakby czuje jajnik.. troche sie nie spodziewalam tak szybko owulki bo to moj 11 dc a cykle mam 31 wiec raczej bym oczekiwala kolo 15 dc. No nic, powiedzcie tylko czy moze tez mialyscie jakies obsuniecia w mierzeniu tempki i czy te pomiary trzeba zignorowac.. ?

Gość lllllllllllllllllllllllll
moim zdaniem to nie jest jeszcze skok owulacyjny, wynik jest niemiarodajny, bo wstałaś z łóżka a ta ogólnie to zalecam wyluzowanie ;-) bez "dopadania " męża na siłę, bo właśnie owulacja. bez ciśnień

chcialabym wyluzowac ale nie potrafie :( nie potrafie nie myslec o tym ze chce byc w ciazy itd.. wiem ze to moze przyniesc skutek odwrotny i to mnie doluje.. eh

Gość cyki cyki
nie ma miarodajnych pomiarów przy wstawaniu z łózka i mierzenu o różnych porach "Tam, gdzie trzeba" - to w pochwie?

tak w pochwie. tez sie doczytalam ze wynik nie jest miarodajny: Korygowanie pomiaru podstawowej temperatury ciała ze względu na zmianę godziny pomiaru: a) jeżeli pomiaru dokonujemy wcześniej od ustalonej przez siebie godziny - to dodajemy 0,05C do wyniku pomiaru za każde 30 min. przyspieszenia. b) jeżeli pomiaru dokonujemy później od ustalonej przez siebie godziny - to odejmujemy 0,05C od wyniku pomiaru za każde 30 min. opóźnienia. takze nie bede liczyc tego pomiaru.

Gość cyki cyki
Nie licz, ja nic nie korygowałam, tylko pomijałam na wykresie, ale u mnie zdarzało się tylko tak, że nie mierzyłam, a nie że wstałam albo pomiar był później. Mniejsza z tym ;)