elisa000 0 Napisano Sierpień 18, 2011 Od 4 lat przyjmuję tabletki antykoncepcyjne Yaz. Dzisiaj powinnam zacząć kolejny blister a nie dostałam jeszcze miesiączki, która zwykle przychodzi w około 2-3 dniu brania białych tabletek nieaktywnych. W tym miesiącu, 6 sierpnia zaczęłam leczyć się na grzybicę pochwy przez pierwsze 3 dni Clotrimazolem, co nie dało efektów więc dalej Gynalginem + Flumycon doustnie. Przez czas leczenia zdarzały sie małe krwawienia. Także przez ostatnie 3-4 dni obserwowałam małe ślady krwi. Ponadto wczoraj miałam bolesną wizytę u dentysty (usunięcie 8-emki). Czy te czynniki, przede wszystkim przyjmowane leki mogą opóźnić nadejście miesiączki? Martwię się, bo odkąd stosuję Yaz nie miałam takiego problemu. Nie jestem gotowa na ciążę. Bardzo się obawiam, proszę o szybką poradę. Nie wiem czy zaczynać następny blister Yazu (dzisiaj powinnam to uczynić). A ha, i najważniejsze - do współżycia doszło w tym miesiącu 2 razy, za każdym razem wytrysk odbywał się na zewnątrz. Jeszcze raz bardzo proszę o poradę. Z góry serdecznie dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość TriColori Napisano Sierpień 18, 2011 Zacznij nowy blister normalnie, na wszelki wypadek za kilka dni zrób test, ale ogólnie i leki i stany zapalne mogą powodować nawet zaburzenia krwawienia przy stosowaniu tabletek. Ja raz miałam tak, że miałam tylko małe plamienie przy grzybicy i przy Yasminie i w ciąży nie byłam a kolejne krwawienie już było normalne. A brałam podobne leki, na pewno Flukonazol i jakieś dopochwowe chyba Macmiror i do tego tylko na florę LaciBios femina jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elisa000 0 Napisano Sierpień 18, 2011 Dzięki bardzo za radę. Zaczne nowy blister i poczekam... Eh... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach